5 جاذبه طبیعی و تاریخی ارسباران برای تعطیلات خرداد

تورهای مسافرتی لحظه آخر

ارسباران که به قره‌داغ نیز معروف است، ناحیه‌ای کاملاً کوهستانی در استان آذربایجان شرقی است. پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری منحصر به فرد این ناحیه همراه آب‌وهوای دلپذیر آن ارسباران را به یکی از مقاصد جذاب گردشگری تبدیل کرده‌است. از اواسط بهارتا اواسط پاییز بهترین زمان سفر به ارسباران است.

کاماپرس در این گزارش به معرفی 5 جاذبه طبیعی و تاریخی ارسباران برای تعطیلات خرداد می‌پردازد.

1- قلعه بابک، مقر خرم‌دینان

قلعه بابک که به آن دژ بابک یا قلعه جمهور هم گفته می‌شود، در  بالای کوهی به ارتفاع ۲۳۰۰ متر، در فاصله 3 کیلومتری شهر کلیبر بنا شده‌است. این قلعه در اصل از بناهای دوره ساسانیان است اما به خاطر نسبتی که با بابک خرم‌دین یافته، به این نام خوانده می‌شود. گفته می‌شود که بابک، رهبر خرم‌دینان به‌مدت 20 سال در این قلعه ساکن بوده و قیام این گروه را علیه خلافت عباسی رهبری می‌کرده‌است. در اطراف این قلعه دره‌هایی با عمق ۴۰۰ تا ۶۰۰ متر دیده می‌شود که بر جذابیت منظره قلعه افزوده‌اند. این قلعه که از آن برای دیده‌بانی استفاده می‌شده‌ بر تمام مسیرهای وروردی مشرف است اما برای ورود به آن، تنها راهی باریک وجود دارد که در انتها به یک دالان ختم می‌شود.

بیشتر بخوانید

2- کلیسا و گوزن‌های بومی در آینالو

بخش کوچکی از منطقه‌ حفاظت‌شده‌ ۸۰ هزار هکتاری ارسباران را منطقه حفاظت‌شده‌ آینالو تشکیل می‌دهد. این منطقه کوهستانی که در شهرستان کلیبر، در بخش خداآفرین قرار دارد به محلی برای طرح احیای نسل مارال‌ها (گوزن‌های قرمز) و آهوهای وحشی تبدیل شده و همچنین زیستگاه ۱۷ گونه جانوری در خطر انقراض به شمار می‌رود.

کلیسای خرابه آینالو، جاذبه دیگر این ناحیه است. این کلیسا که به زمان حضور ارامنه در این منطقه برمی‌گردد، طبق رسم آنان در بیرون از شهر و دور از محل زندگی مردم ساخته شده‌است. کلیسای آینالو حدوداً در 1 کیلومتری جنوب شرقی آینالو واقع شده و به‌خاطر نبود جاده، باید با پای پیاده به سمت آن حرکت کرد. ساختمان کلیسا، نقش‌های روی دیوار و همچنین برج ناقوس و تالار اصلی آن سالم هستند.

3- تنها موزه عرفان ایران در بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری

بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری در شهر اهر در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و محل خانقاه و مقبره این عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری است. این خانقاه از اوایل دهه هفتاد، تبدیل به موزه ادب و عرفان شده‌است و تنها موزهٔ عرفان در ایران به شمار می‌رود.

بقعه شیخ شهاب‌الدین، به احتمال بالا در دوره شاه عباس اول در شهر اهر ساخته شده‌است. اما بعضی از بخش‌های این بنا از جمله حصار سنگی مقبره و درب شرقی آن به پیش از صفویه برمی‌گردند و به دوره ایلخانی مربوط هستند.

در ضلع شرقی صحن این بقعه، مسجد شیخ شهاب‌ الدین اهری بنا شده‌است. در دور تا دور دیوار مسجد، دست‌نوشته‌هایی دیده می‌شود که در میان آن‌ها دست‌خط شیخ بهایی، شاه عباس سوم و ابوالقاسم نباتی تشخیص داده‌‌ شده‌است.

4- حمام کردشت

حمام واقع در روستای کردشت که به نام همین روستا شهرت دارد، در زمان سلطنت شاه عباس صفوی و به دستور او احداث گردیده‌است. این حمام در دوره صفویه، حمام خانی بوده و تنها مورد استفاده پادشاهان قرار می‌گرفته‌است. در ابتدای دوره قاجاریه به دستور آقامحمدخان قاجار، این حمام دچار تغییراتی شد و مورد استفاده عموم قرار گرفت و پس از آن نیز به‌تدریج و در اثر اهمال، متروکه شد. این حمام در حال حاضر در دست مرمت قرار دارد. حمام کردشت در کنار هفت بنای دیگر این روستا، یعنی مسجد غریب، یخچال، عمارت، حمام کوچک، قلعه عباس ‌میرزا، دیوان خانه و ساخلو مجموعه تاریخی کردشت را تشکیل می‌دهند.

5- دره و پارک جنگلی مکیدی

پارک جنگلی مکیدی در دره‌ای سرسبز به همین نام در شهرستان کلیبر قرار گرفته‌است. این دره که در میان جنگل‌های ارسباران واقع شده‌است با چشمه‌سارهای فراوان، پوشش گیاهی غنی و آب‌وهوای دلچسب خود گردشگران زیادی را به این ناحیه از آذربایجان شرقی جلب می‌کند.

وسعت این پارک از قلعه درسی تا جنگل‌های آینالو در کنار ارس را شامل می‌شود. در این پارک استخرهای سرپوشیده، رستوران، بوفه، کافه، سالن ورزشی، و اخیراً تله‌کابین نیز ساخته شده‌است.

انتهای پیام
مرتبط با : الی‌ گشتدالاهوسفرمارکتطاهاگشت
آهن رویال
رایانه کمک
آریاپی
روکش مارال
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز