بازخوانی اشتباهات سرمایه گذاران بورس می تواند مانع زیان های مشابه برای سایر سهامداران شده و راهنمای آنها در کسب سودهای آتی باشد.
به گزارش کاماپرس، خرید و فروش سهام در بورس و استفاده از فرصت نوسانات قیمت یکی از روش های سرمایه گذاری در این بازار است اما کسب سود با این شیوه از سرمایه گذاری نیاز به دانش و تجربه دارد. یک سرمایه گذار و تحلیل گر بازار سهام که گزارشگر روزنامه هفت صبح هم هست، رویدادهای منتهی به زیان 8 درصدی خود در دوهفته اول فروردین 1400 خود را در این روزنامه با شیوه ای خواندنی و جذاب به رشته تحریر درآورده است. خواندن این تجربه برای هر سرمایه گذار بورسی، مفید است.
احمدرضا نجفی نوشته است؛ در دو هفته ابتدای سال، شاخص کل بورس 58 هزار واحد معادل 4.5 درصد کاهش داشته اما من ضرر 8 درصدی را تجربه کرد هام. اتفاقی که اصلافکرش را نمیکردم چراکه بررسیها نشان داده بود همیشه نوروز برای سهامدارانی مثل من سودآور بوده است. شاید به همین خاطر بود که همان روز اول شروع به کار بورس در سال جدید وقتی تابلو سبز بورس را دیدم، دست به خرید سهام زدم. اشتباهی که به خاطرش خودم را نمی بخشم چون قانونی که برای خودم نوشته بودم را زیرپا گذاشتم.
ماه هاست بخش عمده سرمایه ام به صندو قهای ETF سپرده ام و مدت زیادی بود دست به خرید سهام نزده بودم. اشتباهدوم زمانی بود که از ترس ضرر بیشتر، کل سرمایه ام در را در کف قیمت و در ریزش سنگین صندوق های ETF روز دوشنبه به پول نقد تبدیل کردم و اشتباه بزرگ تراینکه با اعتماد به رنگ سبز چند دقیقهای تابلو معاملات، دوباره همان صندوق ها را با قیمت بالاتری خریدم. این اشتباهات باعث شد نه تنها سودی نصیبم نشود، بلکه بیشتر از خیلی سهامداران دیگر ضرر کنم!
اشتباه اول؛ خرید سهام بدون توجه به نقدشوندگی
ابتدای سال نصف سرمایه ام در صندوق های سرمایه گذاری سهامی ETF بود و نصف دیگر که تازه بعد از دریافت عیدی آخر سال نصیبم شده بود، در حساب بانکی مانده بود.منتظر فرصتی بودم تا با اولین نشانه های روند صعودی حساب کارگزاری را شارژ کنم و سهام بخرم.
اولین روز کاری بازار بعد از یک هفته تعطیلی فرا رسید و با مشاهده رنگ سبز تابلو، بلافاصله سراغ خرید سهام یکی از نمادهای شاخص ساز از گروه فلزات اساسی رفتم. ای کاش این کار را نمی کردم. چراکه با وجود دامنه نوسان نامتقارن،در کمتر از چند ثانیه برای نمادها صف فروش تشکیل می شود و دقیقا همین اتفاق برای سهامی که خریده بودم افتاد.
تا یک هفته کل بازار درگیر صف های سنگین فروش بود و ارزش معاملات روزانه به حداقل رسید. بالاخره موفق شدم 14 فروردین ماه سهامی که خریده بودم را با شش درصد ضرر بفروشم.شاید بگویید این دیگر چه نوع موفقیتی است؟! اما فروش سهام با وجود صف های سنگین و طولانی حالا حکم موفقیت را برای سهامداران پیدا کرده است.
تقریبا تا 16 فروردین ماه اغلب نمادهای بازار سرمایه شرایط مشابهی داشتند و تنها برخی نمادهای شاخص ساز به سهامدارانشان اجازه فروش سهام دادند.در این روزها هیچ چیز نمی تواند جای نقدشوندگی بالای صندوق های ETF را بگیرد.
اشتباه دوم؛ ناامیدی بدموقع
ایران و طرف های اروپایی برجام شنبه شب پای میز مذاکره نشستند و برخلاف تصورم، یکشنبه به سخت ترین روز سال 1400 تبدیل شد.در این روز شاخص کل ریزش 14 هزار واحدی را پشت سرگذاشت.
با توجه به اینکه تحلیلم اشتباه از آب درآمده بود، دوشنبه تصمیم گرفتم با توجه به شرایط سخت بازار علاوه بر سهامی که فروخته بودم، واحدهای صندوق های سرمایه گذاری ETF را هم بفروشم. این کار را در همان 15 دقیقه ابتدایی بازار انجام داد. درست چند دقیقه بعد، صف های فروش یکی پس از دیگری جمع آوری شد و واحدهایی که به قیمت 16 هزار و 200 تومان فروخته بودم به 17 هزار و 100 تومان رسید!
ماجرا مربوط به توقف روند نزولی دلار در بازار ارز بود که باعث شد نمادهای دلاری فلزی و پتروشیمی رنگ سبز به خود بگیرند. البته روند صعودی نمادهای شاخصساز و صندوقهای سرمایهگذاری پایدار نبود و همین موضوع باعث شد اشتباه سوم را انجام دهم که این اشتابه تبدیل به بزرگ ترین اشتباه من شد.
اشتباه سوم؛ هیجان بیجا
شاید بهتر می شد اگر برای چند روزی دست به معامله نزنم اما درست یک روز بعد از اشتباه دوم، دست به اشتباه بزرگ تری زدم و در روز سه شنبه دوباره واحدهای سرمایه گذاری صندوق های ETF را خریدم.
در ساعات ابتدایی معاملات همان واحدهایی که به قیمت 16 هزار و200 تومان فروخته بودم را با 16 هزار و 900 تومان خریدم و منتظر روند صعودی شاخص کل بودم. در یک ساعت اول معاملات روز سه شنبه همه چیز به خوبی پیش می رفت تا اینکه دوباره فروشندهها انگار که تازه از خواب بیدار شده باشند،صف فروش در نمادهای مختلف را تشکیل دادند!
همین اتفاق باعث شد کارنامه معاملاتم در دو هفته اول سال، با بازدهی منفی هشت درصدی کامل شود.
اخبار پربازدید را بخوانید:
- 3 نکته تکاندهنده که زیان دیدگان بورس باید از پشت پرده بازار بدانند
- شنبه تهران تعطیل است؟
- وام 150 میلیونی قرض الحسنه بانک مهر ایران را چگونه بگیریم؟
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
دیدگاه جالبی بود ممنون از شما .
به عنوان یک قدیمی بازار بورس که نزدیک به 12 سال سابقه معاملات انلاین بورس رو در کارنامه دارم،چند ایراد بزرگ رو به بازار بورس ایران وارد کنم.
1)وجود دامنه نوسان
2)وجود حجم مبنا
3)درز خبرهای مهم به رانت بازها
4)دخالت بیش از حد سیاسیون و گروهای با نفوذ
5)تصمیمات ناگهانی و بی منطق
6)شرکتهای دولتی و خصولتی
7)عدم ارایه به موقع و شفاف گزارشهای شرکتها
سلام دوست من .
فکر میکنم بازار معاملات آنلاین یه چند سالی هست که راه افتاده نه 12سال .
سهامداران خیلی از شرکتها ی بورسی نابود شدند سرمایه آنان بی ارزش شده است در عوض قیمت خودرو ۶ تا ۳۰ برابر رشد کرد ایرانی و خارجی مسکن مهر در طی ۲ سال اخیر از ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان در پرند و پردیس به ۷۰۰ تا یک میلیارد تومان رشد کرد قیمت اجناس رشد کرد در عوض سهامداران بورس بشدت آسیب دیدند نیاز امروز توجه است سهامداران شرکت های شفارا و پلی اکریل ایران و ختوقا و پتروشیمی غدیر و ابادان و خکرمان و سایپا و……
نوسانگیری تو این بازارخطرناکه به نظرم بهترین کار سرمایه گذاری بلند مدت تو سهمهای بنیادی است حتی اگه چندتا سهم کوچک ولی با اخبار خوب در بلند مدت می تواند بازده خوبی داشته باشد انشاءالله ولی نوسانگیری وحتی نقد بودن می تواند خطرناک باشد نوسانگیری که خطرش واضحه نقد بودن هم بخاطر تورم خوردن ارزشش را از دست می ده ولی سهام خوب با چشم اندازخوب دیر یا زود سود خودش را خواهد داد ان شاءالله به شرط صبر وهیجانی نشدن.
بعضی ازدوستان الان وارد شدن متضرر شدن بنده تیر ماه سال گذشته وارد شدم زندگیم تباه شد دید بلند مدت منظور چیه یکسال هم بود باید اصلا ۱۵ درصد سود میداد نه ۷۰ الی ۸۰ درصد ضرر بعدش بعد از تباهی زندگی مردم می گویند ماشین یا خانه را نفروشید
وقتی شما تحلیل گر بازاری!!! دیگه از مردم عادی
چه انتظاری داشته باشیم.
جای شما باشم یاهمه چیز رو از اول یادمیگیرم
یامیرم بازاری که پیچیدگی اش کمتره.