10 پهپاد نظامی پیشرفته دنیا در سال 2023

x تبلیغات
هلو

در گذشته، جنگ‌های پهپادی عمدتاً تحت تأثیر حملات دقیق پهپادهای آمریکایی پرداتور و ریپر بودند. هر چند، جنگ‌های نظامی اخیر نشان دادند که پهپادهای کم‌هزینه با کارایی بالا حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. این تغییر تأثیر قابل توجهی بر نحوه انجام نبرد هواپیماهای بدون سرنشین دارد. به گزارش کاماپرس و به نقل از اتوژورنالیسم، فناوری به‌کاررفته در پهپادها محبوبیت بسیار زیادی دارد. سازمان‌های دفاعی مدرن و مصرف‌کنندگان هم به اهمیت بسیار بالای پهپادها پی برده‌اند. در ادامه این مطلب، به 10 پهپاد نظامی پیشرفته دنیا در سال 2023 اشاره می‌شود.

1- بوئینگ ام‌کیو-۲۸ گوست بت

این پهپاد رادارگریز که قبلاً به نام رویال هم شهرت داشت، برای نیروی هوایی سلطنتی استرالیا ساخته شده است. هدف از ساخت این پهپاد، پشتیبانی و انجام مأموریت‌های مستقل با استفاده از هوش مصنوعی بود. این پهپاد دماغه‌های متعددی دارد که در مأموریت‌های مختلف می‌توان انواعی از آن‌ها را در حین عملیات باز و بسته کرد و به کار برد.

ویژگی‌های بوئینگ ام‌کیو-۲۸ گوست بت:

زمان معرفی: سال 2023

طول: 11.7 متر

x تبلیغات
دریان سفر امید

طول بال‌ها: 7.3 متر

برد: 3 هزار و 700 کیلومتر

حداکثر سرعت: 1 هزار و 56

بیشتر بخوانید:

2- اکسانگور

این پهپاد که در زبان ترکی به معنای شاهین خاکستری است، توسط صنایع هوایی ترکیه برای مأموریت‌های تفتیش طراحی شده است. در پیکربندی اکسانگور از دم دومیله ای استفاده شده است. این نوع طراحی باعث می‌شود که وزن کمتری بر پهپاد تحمیل شود و درگ کمتری داشته باشد.

ویژگی‌های اکسانگور:

زمان معرفی: 2021

طول: 12 متر

طول بال‌ها: 24 متر

برد: 6 هزار و 500 کیلومتر

حداکثر سرعت: 250 کیلومتر در ساعت

3- کرونشتاد اوریون

این کرونشتاد علی‌رغم کوچک بودن، بسیار خطرناک است. کرونشتاد برای اینکه طراحی جمع‌وجوری داشته باشد، باید در سطح مقطع راداری پایین پرواز کند. این پهپاد ارزان قیمت توانایی پرسه تا 24 ساعت به صورت مداوم را هم دارد. موشک‌های دیگری هم می‌توان به این پهپاد متصل کرد. تا سال 2022، روسیه 50 فروند از این پهپادها را تولید کرده بود.

مشخصات کرونشتاد اوریون:

سال معرفی: 2020

طول: 8 متر

طول بال‌ها: 16 متر

برد: 250 کیلومتر

حداکثر سرعت: 200 کیلومتر در ساعت

4- بایکار بیرقدار قزل‌الما

این پهپاد ترکی یا موتور جت در حال حاضر یک نسخه آزمایشی دو موتوره است. قزل‌الما به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند بدون استفاده از مکانیزم منجنیق بر روی یک کشتی تهاجمی آبی خاکی بلند شود و فرود بیاید. این جنگنده تا 5 ساعت می‌تواند در هوا بماند. سازندگان این پهپاد معتقدند که بایکار بیرقدار قزل‌الما در رده جنگنده‌های نسل ششم قرار می‌گیرد و حتی از اف-35 و جی-20 هم قوی‌تر عمل می‌کند.

ویژگی‌های بایکار بیرقدار قزل‌الما:

زمان معرفی: 2024

طول: 14.7 متر

طول بال: 10 متر

برد: 930 کیلومتر

حداکثر سرعت: 1 هزار و 100 کیلومتر

5- تارانیس

این پهپاد بریتانیایی برای جنگ‌های بین قاره‌ای طراحی شده است. این پهپاد می‌تواند مهمات زیادی را بر سر اهداف ازپیش‌تعیین‌شده بریزد. تارانیس قابلیت پرواز و فرود به صورت کاملاً خودکار را دارد. حسگرهای تارانیس باعث می‌شوند تا این پهپاد تصاویر را به اپراتور منتقل کند و پس از تأیید، اقدام به شلیک به هدف کند.

ویژگی‌های تارانیس:

سال معرفی: 2013

طول: 11.35 متر

طول بال‌ها: 10 متر

برد: مشخص‌نشده

حداکثر سرعت: مشخص‌نشده

6- گونگ جی-11

از این پهپاد کمتر در رسانه‌ها اسم برده می‌شود، اما اصلی‌ترین پهپاد نظامی فعال چین محسوب می‌شود. از این پهپاد رادارگریز می‌توان در پرتاب مهمات هدایت‌شونده دقیق، فریب نیروی دشمن برای شناسایی صحیح شلیک‌ها و سیستم‌های جنگ الکترونیکی استفاده کرد. گونگ جی-11 حتی تا چندین روز هم بدون اینکه شناسایی شود، می‌تواند در هوا پرسه بزند.

ویژگی‌های گونگ جی-11:

سال معرفی: 2021

طول:  12.2 متر

طول بال‌ها: 14.4 متر

برد: 4 هزار کیلومتر

حداکثر سرعت: 999 کیلومتر در ساعت

بیشتر بخوانید:

7- وینگ لونگ-10 (چنگدو دابلیو زد-10)

در طراحی این هواپیمای بدون سرنشین از ریپر الگو گرفته شده است، اما وینگ لونگ-10 قابلیت تبدیل به نیروی جت را هم دارد. این پهپاد تا 20 ساعت هم می‌تواند روی هوا باقی بماند. این پهپاد جدید برای مکان‌یابی سیگنال‌های الکترومغناطیسی بین 100 تا 300 مگاهرتز در برد 200 کیلومتر طراحی شده است و وزن سقف آن 12 هزار و 500 متر است.

ویژگی‌های وینگ لونگ-10:

سال معرفی: 2016

طول: 9 متر

طول بال‌ها: 20 متر

برد: مشخص‌نشده

حداکثر سرعت: 620 کیلومتر در ساعت

8- باراکودا

این محصول حاصل تلاش‌های مشترک ایرباس، اسپانیا و آلمان هستند. با اینکه تبلیغات زیادی برای این پهپاد شد، اما تعداد بسیار کمی از آن‌ها مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. هدف از تولید این پهپاد، شناسایی و گشت‌زنی بود، اما به عنوان یک جنگنده هم می‌توان از آن استفاده کرد.

ویژگی‌های باراکودا:

سال معرفی: 2006

طول: 8.25 متر

طول بال‌ها: 7.22 متر

برد: 200 کیلومتر

حداکثر سرعت: 647 کیلومتر در ساعت

 

9- شاهد 129

حدود 50 فروند از شاهد 129 ایرانی در دسترس است که از موتور Aerotax 914 در آن‌ها استفاده می‌شود. این پهپاد می‌تواند تا 24 ساعت در هوا بماند. این پهپاد قابلیت حمل سلاح را دارد و عمدتاً در نبردهای زمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های شاهد 129:

سال معرفی: 2013

طول: 8 متر

طول بال‌ها: 16 متر

برد: 1 هزار و 770 کیلومتر

حداکثر سرعت: 150 کیلومتر در ساعت

10- بوئینگ ام‌کیو-۲۵ استینگرِی

این پهپاد، نقطه عطفی برای قدرت هوایی نیروی دریایی ایالات متحده به شمار می‌رود. این پهپاد نوعی سوخت‌رسان بدون سرنشین است. این پهپاد می‌تواند زمان سوختگیری‌ها در نیروی دریایی ارتش ایالات متحده را به طرز شگفت‌انگیزی کاهش دهد. در طراحی موتور این پهپاد از موتور رولز-رویس ای‌ئی 3007 استفاده شده است.

ویژگی‌های بوئینگ ام‌کیو-۲۵ استینگرِی:

سال معرفی: 2019

طول: 15.5 متر

طول بال‌ها: 22.9 متر

برد: 930 کیلومتر

حداکثر سرعت: 620 کیلومتر در ساعت

انتهای پیام

x تبلیغات
سفریار آریا
آ اس پ
فارکسیو
آمیتیس تراول

17 دیدگاه در “10 پهپاد نظامی پیشرفته دنیا در سال 2023

  1. محمد شکاری بافقی میگوید:

    الحمدلله موشک های سوم خرداد ایرانی اصلی ترین پهپاد شون جوری زد که خودشون هم باور نمی‌کردند ایران اینقدر قوی باشد در شناسایی اینجور پهپاد ها ماشاءالله هزار ماشاءالله به ایران اسلامی عزیزمون

    • جواد میگوید:

      بله پهپاد نون و اب نمیشود
      ولی ب قول معروف هر الف جایی و هر نقطه مکانی دارد
      اقتصاد و معیشت مردم دست یک سری از مسولین است ک متاسفانه اصلا نابود کردن اقتصاد کشور رو
      امنیت کشور هم دست نظامی هاس ک اگه بگیم خوب نیستن واقعا ناحقی کردیم
      من از شما میپرسم ایا وظیفه نظامی هاس ک اقتصاد رو درست کنن
      یا مسولین مربوطه
      ک شما میگی پهپاد نون اب نمیشه
      اینا دوتا مسله کاملا مجزا از هم هستش

      • Ali میگوید:

        من از شما میپرسم: آیا ارگان نظامی باید در اقتصاد دخالت کند؟ در سیاست دخالت کند؟ در ساخت و ساز دخالت کند؟ وضعیت امروز ما، حاصل اقتصاد رانتی و دخالت نظامیان در اقتصاد است. حرفی هم میزنی سریع انگ میزنند و پشت واژه امنیت پنهان میشوند. امنیت واقعی وقتی است که مردم در آسایش باشند وگرنه کوهی هم پهباد داشته باشی باز هم نابود خواهی شد.

      • انیشتن میگوید:

        بله مقصر مسئولنن که بودجه ی مملکت رو در شرایطی که مردم نیاز های اولیه شان رو با سختی بر طرف می کنند بودجه را برای ساخت موشک هزینه می کنند.
        کی باورش میشه کشوری که موشک های پیشرفته درست می‌سازه پیشرفته ترین موتوری که روی ماشین های مدل سالش استفاده می کنه مال ۵۰سال پیشه اونم کپی شده از یک شرکت دیگه.

  2. ابراهیم میگوید:

    البته ایران تا درصد بسیار بالایی خودش سازنده ست. ولی ترکیه وارد کننده از آمریکا و اسراییله. این فاکتور رو هم باید به حساب آورد.

    • انیشتن میگوید:

      مهم نتیجه است عزیزم این صد درصد داخلی بودن تو این دور زمونه هیچ افتخاری نداره.
      الان پر درآمد ترین کمپانی دنیا که اپل هس باید برای ساخت یک ایفون با ده ها کشور دنیا ارتباط داشته باشه.
      عصر عصرِ همکاریه حتی اگر بتونی با دشمنت همکاری کنی

    • مهدی میگوید:

      پهپادهای رادار گریز داریم با سرعت فرا صوت یا پهپادی مثل کرار. متأسفانه کم سرعت ترین و قدیمی‌ترین پهپاد ایرانی را بین پیشرفته ترین های دنیا آورده!!!🤔🤔🤔

  3. کارگر میگوید:

    من یک کارگر روز مزدم که به سختی میتونم خرج زن و یه دونه دخترمو تامین کنم ولی معتقدم هرنوع مرتبط سازی سفره مردم به پیشرفت های دفاعی عین خیانت به کشوره و بازی درزمین اسرائیل و امریکاس که به خون کوچک و بزرگ ما تشنه ان امیدوارم پیشرفت های دفاعی روزی باعث بشه تا اقتصادیون مابه خودشون بیان و باورکنن که ما هم میتونیم همونطور که امروز دومین قدرت نظامی دنیا ازما تسلیحات وتکنولوژی میگیره و کل دنیا معتقدن که شاهد ما ورق رو به سود روسیه برگردوند .

  4. کیومرث گلریز میگوید:

    اینشاا روز به روز قوی‌تر شویم تا آمریکا وحامیانش بترکه ولی اقتصادی مردم خوب نیست ترا خدا یک فکری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان