چرا قیمت نفت به زیر یک دلار سقوط کرد؟

x تبلیغات
هلو

ویروس کرونا بار دیگر اقتصاد جهان را شوکه کرد. قیمت نفت آمریکا به زیر دلار سقوط کرده است و میزان این سقوط 37 دلار اعلام شده است. تحلیل آن این است که برای اولین بار شرکت های تولیدکننده‌ی نفتی باید به خریداران نفت 37 دلار بپردازند تا نفت تولیدی آن ها به فروش برسد.

به گزارش کاماپرس، چندی پیش اوپک و روسیه اجلاسی در مورد کاهش تولید روزانه نفت داشتند که با مخالفت عربستان مواجه شد زیرا عربستان برای جلوگیری از کسری بودجه به درآمد نفتی نیاز دارد، اما زمانی که شاهد کاهش قیمت نفت بودیم مجددا اجلاسی برای کاهش تولید نفت گذاشته شد که در این‌جا عربستان دست از مخالفت با روسیه برداشت و بر سر کاهش تولید روزانه  10 بشکه نفت به توافق رسیدند.

از طرف دیگر اقتصادهای بزرگ جهان و تولید کننده نفت مانند آمریکا برای جلوگیری از سقوط شدید قیمت نفت نیز تولید روزانه خود از نفت را کاهش دادند البته اگر به توافق برای کاهش تولید نمی‌رسیدند قیمت نفت با شدت بیش‌تری کاهش پیدا می‌کرد. مشاهده می‌شود که علی رغم کاهش تولید نفت اما باز قیمت نفت  سقوط بی سابقه‌ای داشته است دلیل چه می‌تواند باشد؟ اقتصاد دو طرف دارد سمت عرضه و تقاضا، کاهش تولید روزانه نفت به بهانه‌ی افزایش  قیمت آن(جلوگیری از کاهش قیمت نفت) یک طرف قضیه است. افزایش شیوع ویروس کرونا و ادامه دار شدن قرنطینه‌ی خانگی، تقاضا برای نفت را کاهش داده است، بسته شدن مرزها امکان مبادله و تجارت را سلب کرده است پس اگر سیاست کاهش تولید نفت نتوانست جلوی افت شدید قیمت را بگیرد یک دلیل آن این است که تقاضایی برای نفت وجود ندارد یا مقدار تقاضا کم است، این در حالی است که ذخایر نفتی آمریکا در حال پر شدن است و این کاهش قیمت را تشدید می‌کند چرا که تولید کننده‌ نفتی می خواهد از شر نفت تولیدی خلاص شود و نتیحه آن این شد که قیمت نفت به زیر دلار رسیده است.

در این باره بیشتر بخوانید:

در مطلبی با عنوان کرونا و بحران‌های اقتصادی به گرداب‌های اقتصادی اشاره کردیم، اکنون باردیگر وارد گرداب اقتصادی شدیم، کاهش ارزش سهام شرکت‌های تولیدکننده‌ی نفتی آمریکا از اولین اثرات سقوط قیمت نفت در ساعات اولیه اش است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

اما چه بر سر اقتصادهای متکی به نفت می‌آید؟

در این میان باید گفت که بسیاری از اقتصادهای متکی به نفت با کاهش تقاضای جهانی امیدی به فروش نفت و کسب درآمد نفتی ندارند و جدا از مشکلات کسری بودجه، بعضی از کشورها هستند که زیرساخت‌های بهداشتی مناسبی نیز ندارند و این شرایط مبارزه با ویروس کرونا را سخت‌تر می‌کند و این مشکل را حادتر می‌کند. کشوری که متکی به درآمد نفتی است در این شرایط که امکان مبادله وجود ندارد به سختی می‌تواند نیازهای مردمش مانند نیازهای بهداشتی، موادغذایی، اعطای تسهیلات، پشتیبانی از کسب و کارهای آسیب دیده و …. را تامین کند.

اگر این وضعیت ادامه داشته باشد باز لازم است که تولیدکنندگان نفتی، مجددا تولید روزانه نفت را کاهش بدهند و درواقع تنها به اندازه‌ای که تقاضا وجود دارد تولیدکنند.

البته با پایان بحران کرونا، تولید جهانی نفت افزایش یافته، تقاضا بالا می‌رود و قیمت دوباره افزایش پیدا می‌کند اما باید گفت بازگشت به فروش هر بشکه نفت به قیمت سابق نیازمند صبوری اقتصادهای جهانی است.

انتهای پیام

x تبلیغات
فارکسیو
آمیتیس تراول
آ اس پ
سفریار آریا

5 دیدگاه در “چرا قیمت نفت به زیر یک دلار سقوط کرد؟

  1. اسکندر زمان میگوید:

    آخر الزمان است؛ به مشتری هم نفت می‌دهند هم ۳۷ دلار پول نقد. تازه بشکه خالی‌ش هم یکی دو دلار می‌ارزه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان