بررسی آمارهای منتشر شده از تولید و فروش شرکت های بزرگ خودروسازی و اختلاف بین تعداد خودروهای تولیدی و تعداد خودروهای به فروش رسیده، این شائبه را ایجاد کرده است که پیش فروش ایران خودرو و سایپا مسیری است که در برخی مقاطع به جای رسیدن به بازار، به انبار و احتکار ختم می شود.
به گزارش کاماپرس، آمارهایی که پژوهشکده پولی و بانکی از فاصله گرفتن تعداد خودروهای تولیدی و خودروهای به فروش رسیده خودروسازان بزرگ کشور منتشر کرده یک بار دیگر خطر دپو شدن و احتکار خودروها در انبار خودروسازان به جای روانه شدن خودروها به بازار را به صدا درآورده است. این شائبه ها هر بار توسط خودروسازان به شدت تکذیب می شود و هر دو خودروساز بزرگ کشور نیز اعلام می کنند روند پیش فروش ایران خودرو و سایپا ، کاملا منطبق با روند تولید ادامه دارد.
روند کاهشی فروش خودروها در 2 قرعه کشی اخیر ایران خودرو
اگر به تعداد خودروهای به فروش گذاشته شده در دو قرعه کشی ایران خودرو که یکی در 12 آذرماه و دیگری در روزهای ابتدایی دی ماه انجام شد نگاهی گذرا داشته باشیم آنچه پژوهشکده پولی و بانکی از آن خبر می دهد را به طور ملموس تری می بینیم. در قرعه کشی 12 آذرماه پیش فروش ایران خودرو – فروش فوق العاده – بیش از 13 هزار خودرو به فروش گذاشته شده ولی در قرعه کشی هفته پیش این شرکت در دی ماه بر اساس خبر باشگاه خبرنگاران مجموعا 4 هزار خودرو به فروش رسیده است.
اخبار مهم مرتبط را بخوانید:
منتقدان در پیش گرفتن چنین مسیری را در پیش فروش ایران خودرو و سایپا به معنی دپو کردن خودرو در انبارها برای استفاده از فرصت افزایش قیمت کارخانه ای – بر اساس مجوزی که به خودروسازان برای تعدیل قیمت فصلی داده شده – می دانند.
رشد تولید خودرو بی تناسب با رشد فروش
روزنامه دنیای اقتصاد در این باره نوشته است؛ بررسی داده های مرکز پژوهشهای پولی و بانکی که بر اساس گزارش ماهانه تولید صنعتی تهیه شده حکایت از آن دارد که رشد فروش خودرو در آبانماه 99 حدود 18 درصد کمتر از رشد تولید این صنعت بوده است. این مرکز پژوهشی، آماری نیز از نرخ رشد تولید خودرو در آبانماه آورده و تاکید کرده که در این ماه تولید خودرو با رشد 6/ 18 درصد مواجه شده است.
روند رو به رشد تولید خودروسازان در حالیست که مشتریان، احساسی از عرضه بیشتر خودرو به بازار نداشته و قیمتها نیز تنها به واسطه انتخابات آمریکا و به دنبال آن کاهش انتظارات تورمی روندی نزولی داشت. اما همانطور که عنوان شد 18 درصد تولیدات خودروسازان به جای بازار، راهی پارکینگها شده و دست مشتریان از دسترسی به آنها کوتاه مانده است.
درباره دپو شدن محصولات تولیدی خودروسازان در انبار دلایل متعددی عنوانشده، این در شرایطی است که بهنظر میرسد رشد خودروهای انباری در آبانماه بیارتباط با قیمتگذاری فصلی خودروسازان نباشد. در این بین اما باز هم خودروسازان متهم اصلی بهشمار میروند، متهم به احتکار خودرو.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم بازار خودرو، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با :
