رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران از پیش بینی نوسان یک تا ۲ درصدی در بازار طلا برای هفته جاری خبر داد.
به گزارش کاماپرس، نادر بذرافشان با بیان اینکه حباب سکه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، با تشریح وضعیت بازار طلا، گفت: این حباب در بازارهای جهانی طلا حدود 8 میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است.
وی افزود: قیمت هر انس طلا در بازارهای جهانی طی هفته گذشته با افزایش 7 دلاری همراه بود؛ تا جاییکه انس جهانی طلا به ۲ هزار و ۳۳۵ دلار رسید.
جدیدترین قیمت سکه در بازار
وی با بیان اینکه سکه بهار آزادی با ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش به ۴۲ میلیون و ۶۵۰ تومان و سکه طرح قدیم با افزایش یک میلیون تومانی به ۳۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است، اضافه کرد: قیمت نیم سکه با افزایش بیش از یک میلیون تومانی به ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ربع سکه نیز با ۹۰۰ هزار تومان افزایش به ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.
به گفته بذرافشان، سکه یک گرمی با ۳۰۰ هزار تومان افزایش به 7 میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و یک گرم طلای ۱۸ عیار با حدود ۱۰۰ هزار تومان افزایش به 3 میلیون و ۴۶۰ تومان رسیده است.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس بازار طلا با پیش بینی وضعیت بازار طلا و سکه در هفته آینده، تصریح کرد: این مساله به وضعیت سیاسی و اقتصادی جهان از جمله بحرانهای منطقهای و وضعیت اقتصادی خاورمیانه نیز بستگی دارد. با این حال نوسان یک تا ۲ درصدی در بازار طلا برای هفته آینده پیش بینی میشود.
به نقل از ایرنا، بذرافشان با بیان اینکه بازار در هفته گذشته روند التهابی نداشت، عنوان کرد: در حال حاضر در بازار تقاضا برای خرید طلا و سکه تشدید نشده و حتی نبود تقاضا و روند رکودی دیده میشود.
دلیل ممنوعیت فروش طلای دست دوم چه بود؟
رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران همچنین با بیان اینکه با هدف حمایت از تولیدکنندگان و مردم و خریداران و برای جلوگیری از خرید طلاهای فاقد استاندارد، فروش طلای دست دوم نیز ممنوع شده است، درباره دلیل این مساله گفت: از سالهای قبل پیگیر ممنوعیت فروش طلای دست دوم از سوی وزارت صمت و اتاق اصناف بودیم، زیرا فروش این نوع طلا موجب ورود آسیب و خسارت به چرخه تولید و توزیع طلا میشود.
بذرافشان تأکید کرد: افرادی که جواز رسمی فروش طلای دست دوم را دارند، یک ماه فرصت دارند که رسته شغلی خود را در سیستم به «خرده فروشی طلا» تغییر دهند.
محمد کشتیآرای، فعال بازار طلا و جواهر نیز دلیل این ممنوعیت را فروش طلای کم عیار غیراستاندارد، فروش طلای بدل در قالب دست دوم و فروش طلای ۱۴ عیار به جای طلای ۱۸ عیار اعلام کرده و گفت: که قانونگذار به نفع مردم این اقدام را انجام داده است.
از سوی دیگر کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، تأکید کرده است که به دلیل اهمیت موضوع حمایت از تولیدکنندگان و حمایت از خریداران و برای جلوگیری از خرید طلای فاقد استاندارد، هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای دست دوم را ندارد و اتحادیهها میتوانند نسبت به پلمب و یا ابطال پروانه کسب واحدهای صنفی متخلف در این زمینه اقدام کنند.
برخی فعالان اقتصادی معتقدند که این اقدام احتمالاً تبعاتی دارد و ممکن است با استقبال مردم و صنف طلا مواجه نشده و باعث شکلگیری معاملات زیرمیزی و پنهانی و همچنین فروش طلای دست دوم در قالب نو، تبدیل شود.
به نقل از دنیای اقتصاد، از سوی دیگر، به عقیده کارشناسان، رونق بازار دست دوم یا بازار ثانویه، سبب تقویت بازار نو یا بازار اولیه میشود. خریداران اگر بدانند که جنس فروخته شده را میتوانند در زمان نیاز، به قیمت مناسب بفروشند، برای خرید تمایل بیشتری خواهد داشت. اما در صورتی با هدف تقویت بازار کالای نو، بازار کالای کارکرده ممنوع شود، اتفاقاً بیشترین ضرر آن، متوجه بازار کالای نو خواهد شد.
انتهای پیام