پژو در بازار ایران به خط پایان نزدیک شد

x تبلیغات
هلو

با موضع گیری هایی که برخی نمایندگان مجلس علیه همکاری با پژو فرانسه داشته اند به نظر می رسد پایان جولان خودروهای پژو در ایران نزدیک است.

به گزارش کاماپرس، اگر پژو را یکه تاز بازار خودرو ایران در سه دهه گذشته بنامیم چندان به گزاف نگفته ایم. این شرکت با پژو 405 وارد بازار ایران شد و بعد پژو 206 و 207 را نیز به ایران آورد که هر سه خودرو به اضافه خودروهای پژو پارس و پژو 206 صندوق دار که اولی خودرویی با اندک تغییر ظاهری در همان پلتفرم پژو 405 است و دومی همان پژو 206 است که با هزینه سنگین صندوق عقب نازیبایی به آن اضافه شده، کماکان در بازار ایران جولان می دهند.

اما به نظر می رسد در صورت لغو تحریم ها پژو دیگر در ایران جایگاهی ندارد و برخلاف پسابرجام که همکاری مشترک دوباره ای بین پژو و ایران خودرو شکل گرفت – هر چند ناقص ماند – این بار خبری از تمایل به همکاری از سوی طرف ایرانی وجود ندارد.

روزنامه دنیای اقتصاد در این باره نوشته است: در‌حالی‌که هنوز توافق هسته‌ای و برجام احیا نشده و تحریم‌ها علیه خودروسازی کشور نیز کماکان برقرار است، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از همین حالا موضع خود را در قبال همکاری‌های خارجی آتی در این صنعت، اعلام کرده‌اند.

جولان پژو  در ایران نتیجه یک تصمیم سیاسی بوده است

x تبلیغات
دریان سفر امید

آن‌طور که عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با فارس عنوان کرده، همکاری با پژو یک تصمیم سیاسی بوده و این شرکت فرانسوی خودروساز به‌اصطلاح تاپ و تراز‌اولی در دنیا به‌حساب نمی‌آید. به گفته روح‌اله ایزدخواه، اگر از متخصصان کارکشته خودروسازی نیز (درباره همکاری با پژو) سوال شود، آنها حرکت به سمت انتقال محصول و فناوری از پژو را رد می‌کنند. وی با بیان اینکه همکاری با پژو تصمیم درستی نبوده، تاکید کرده که در پی این مشارکت، با روش‌های بسیار معیوب مانند انتقال خط تولید و تولید تحت‌نام تجاری (‌تحت‌لیسانس) دست خود را بستیم و نتوانستیم از اهرم بازار استفاده کافی را برده و صاحب دانش و فناوری شویم. این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس البته موضع تندی در قبال رنو، دیگر خودروساز فرانسوی نگرفته است.

اخبار مهم بازار خودرو را بخوانید:

این برای اولین‌بار نیست که پیش از ورود خارجی‌ها به خودروسازی کشور، مجلسی‌ها و گاهی هم مقامات دولتی سازمخالف علیه همکاری با برخی شرکت‌ها به‌ویژه پژو می‌زنند. اواسط دهه ۸۰ که رنو با پلت‌فرم مشترک‌X۹۰ به ایران آمد، مجلسی‌ها به‌شدت با آن مخالفت کردند. هرچند رنو سرانجام کارش را در ایران آغاز کرد، تاخیر ایجاد‌شده از محل مخالفت مجلس وقت سبب شد محصول نهایی گران‌تر از پیش‌بینی‌های اولیه عرضه و بخش مهمی از اهداف اولیه قرارداد رنو محقق نشود.

در دوران پسابرجام نیز مخالفت‌های زیادی با حضور دوباره خودروسازان فرانسوی در ایران به‌ویژه پژو شکل گرفت، در نهایت هم این شرکت و هم رنو اقدام به عقد قرارداد با خودروسازان داخلی کردند. پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران پس از نقض برجام، خروج خودروسازان خارجی به‌خصوص پژو و رنو بسیار مورد‌انتقاد قرار گرفت، تا جایی‌که حتی رضا رحمانی وزیر پیشین صمت به صراحت تاکید کرد امثال پژو دیگر جایی در خودروسازی ایران نخواهند داشت. در حال‌حاضر نیز به‌نظر می‌رسد هنوز برجام احیا نشده، تحریم‌ها پابرجا  و خودروسازان خارجی برای ورود به ایران اعلام آمادگی نکرده‌اند، برخی نمایندگان مجلس از همین‌حالا موضع خود را در قبال امثال پژو روشن کرده‌اند.

این در شرایطی است که با فرض لغو تحریم‌ها، اولا معلوم نیست خودروسازان خارجی از جمله پژو این‌بار ریسک حضور در ایران را بپذیرند و ثانیا قرار نیست خودروسازان جهانی برای ورود به کشور صف بکشند.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم بازار خودرو، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

 

مرتبط با : ایران خودروپژو
x تبلیغات
سفریار آریا
فارکسیو
آ اس پ
آمیتیس تراول

2 دیدگاه در “پژو در بازار ایران به خط پایان نزدیک شد

  1. فرت میگوید:

    تحریم برای این اساتید گنجه، به هر دری میزنن که موقعیت هاشونو از دست ندن، اون تصمیم بچه گانه شون در مجلس، بماند تصمیم ها در آینده، مجلس رو تعطیل کنن وضعیت مردم بهتر میشه با این تصمیم های بی خردانه و سود جویانه

  2. احمد میگوید:

    ما سیاست مدار نیستیم و سیاست نمی‌دانیم، بهتره که پرت و پلا نگیم و نظر ناپخته به ظاهر سیاسی ندیم. یادبگیریم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان