فراهم شدن امکان فروش 30 درصد از سهام عدالت برای بسیاری از دارندگان این سهام فرصت مناسبی بود که با نقد کردن دارایی خود بخشی از مشکلاتشان را رفع کنند اما با وجود فروش سهام به روشی که دولت معین کرده ، پول فروش سهام عدالت به دست بعضی از این افراد نرسیده است.
به گزارش کاماپرس، برخی از مالکان سهام عدالت با وجودی که می دانستند فروش این سهام چندان به نفع آنها نیست و بهتر است سهام خود را حفظ کنند به دلیل مشکلات مالی تصمیم به فروش سهام خود گرفتند و دولت نیز این امکان را فراهم کرد که 30 درصد از سهام عدالت افرادی که متقاضی فروش این سهام بودند از طریق بانک ها یا کارگزاری های بورسی به فروش گذاشته شود.
قرار بود پول فروش سهام نیز به شماره حساب فروشندگان واریز شود اما عده ای از آنها می گویند بانک ها خلف وعده کرده و پولی از محل فروش سهام به حساب آنها واریز نکرده اند.
به نوشته روزنامه شهروند از حدود ٥٠ روز گذشته تا به حال برخی دارندگان سهام عدالت که سهام خود را آزاد کرده و به فروش ٣٠درصد آن مبادرت ورزیدهاند، از دریافت پول حاصل از فروش سهامهای خود محرومبودهاند. البته آنطور که حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت گفته «٣هزار نفر که فروش موفق سهام عدالت داشتند، به دلیل اطلاعات نادرست در سامانه نمیتوانند پول حاصل از فروش را دریافت کنند.» اما با این حال بخش دیگری از فروشندگان سهام عدالت میگویند با آنکه در سامانه اطلاعاتشان به درستی ثبت شده است، کماکان به مبلغ حاصل از فروش سهامشان نرسیدهاند. از سوی دیگر برخی از سهامداران نیز نسبت به فاصله میان سفارش فروش خود و فروش آن از سوی کارگزار و واریز مبلغ حاصل از فروش سهام گلهمند هستند که در اینباره نیز سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت اظهار کرده است که باید صبوری کنند، افرادی که به گفته فهیمی تعدادشان ٧٠٠هزار نفر است. با تمام این اوصاف بسیاری از فروشندگان از کارگزاریها و بینظمی که در اینباره دچارش هستند، بسیار گلهمنداند.
سهامداران عدالت در چه صورت می توانند شکایت کنند؟
عباسعلی حقانینسب، کارشناس بورس در پاسخ به این سوال که آیا تأخیرها در پرداخت پول سهامهای فروختهشده تأثیری بر قیمت پرتفوی سهام عدالت خواهد گذاشت یا خیر، به «شهروند» میگوید: «چنین چیزی تا به حال اتفاق نیفتاده است و به نظر نمیرسد در آینده هم تأثیری بر ارزش سبد سهام عدالت بگذارد.» او همچنین خاطرنشان کرد: «کارگزاریها هرچه دیرتر سهام افراد را بفروشند، این اقدام به جهت رشد ارزش سبد سهام عدالت برای دارنده سهام نفع مالی بیشتری در پی خواهد داشت.» این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: «هرگاه سهامدار درخواست فروش سهام خود را به کارگزاری بدهد، کارگزار باید در سریعترین زمان ممکن اقدام به فروش سهام او کند و پول حاصل از فروش آن را حدودا یک هفته تا ١٠ روز کاری پس از آن برای سهامدار واریز کند. اما اگر به هر دلیلی کارگزاری با تأخیر مبادرت به فروش کند، کارگزاری موظف است اطلاعات روز فروش سهام را به سهامدار اعلام کند و قیمت سبد سهام در همان روز را باید برای سهامدار واریز کند. همچنین اگر کارگزاری پول حاصل از فروش سهام را با تأخیر برای فرد واریز کند آن هم در شرایطی که اطلاعات سهامدار در سامانه بدون اشکال باشد، فرد میتواند از کارگزاری به سازمان بورس شکایت کند.»
بیشتر بخوانید:
- عرضه اولیه های مشترک با سهام عدالت کدام شرکت ها هستند؟
- سهام عدالت ؛ پاسخ بانک ملی به تاخیر پرداخت پول فروشندگان سهام
انتهای پیام