جوامع ابتدایی با کشف آهن تحول شگرفی در زندگی مردمان آن دوران رخ داد. زندگی دستخوش تغییراتی شد و انسانها را مجبور کرد تا در مسیر توسعه و پیشرفت قرار بگیرند. با پیش رفتن در این مسیر و کشف عناصر دیگر موفق شدند به آلیاژهای دیگری همچون فولاد و مفرغ و غیره هم دست یابند. استفاده از این کشفیات در زندگی مردم طوری تاثیرگذار شد که آثار آن را در همه ابعاد زندگی آن دوران میتوان مشاهده کرد.
به گزارش کاماپرس، انعطافپذیری و استحکام فولاد از ویژگیهای منحصر به فرد این عنصر بود که آن را از تمامی عناصر و آلیاژهای دیگر متمایز میکرد. چنین شد که آهن نقش کلیدی را در توسعه یافتگی و پیشرفت کشورها و جوامع بر عهده گرفت. به مرور مردم به نقش اساسی این فلز گرانبها پی برده و همواره تلاش کردهاند تا با به کار بردن دستاوردهای علمی و دانش فنی این صنعت را شکوفا و بازار آن را پر رونق کنند. کارشناسان معتقدند صنعت سازههای فولادی یکی از صنایع رشدیافته کشور به شمار میرود که در صورت توجه مسوولان میتواند ارزآوری بسیار بالایی را نصیب کشور کند. با وجود این از ابتدای شروع به کار دولت نهم مشکلات این بخش سر باز کرد و تاکنون اقدام ریشهای در جهت رونق تولید انجام نشده و حتی در دوران بیماری همهگیر کرونا خبری از تخفیف در مالیات و بیمهها نیست تا مدیران مجبور به تعدیل نیرو بهرغم میل باطنی شوند.
صنعت سازههای فولادی ایران درگذر زمان
به گزارش دنیای اقتصاد، حسن آملیمقدم، مدیرعامل سایان میگوید: در نیمه دهه 70 با توجه به رشد مطلوب اقتصادی کشور و رونق صنعت و بخش ساختمان تصمیم گرفتیم در این حوزه سرمایهگذاری کنیم و پس از اخذ مجوز و ثبت شرکت، از شرکت شهرکهای صنعتی خراسان زمین دریافت کردیم و پس از انجام عملیات ساخت و نصب ماشینآلات در سال 1377 آغاز به کار کردیم تا سال 1384 شرایط خیلی خوب پیش میرفت؛ در واقع هم رشد اقتصادی خوبی در جریان بود و هم شاهد ثبات بودیم، اما پس از این سال دوران بیثباتی و عدم اطمینان به سرمایهگذاری و بازار آغاز شد. وی میافزاید: بعد از سال 84 سازمانهای دولتی بهشدت به لحاظ برنامهریزیهای مالی، نامنظم شدند و به حوزه صنعت لطمات جبرانناپذیری وارد کردند. کار تا جایی پیش رفت که برای دریافت وجوه پروژههای متعددی که ما و همکاران برای این سازمانها اجرا کردیم، با مشکل مواجه شدیم؛ مشکل به حدی عمیق شد که متاسفانه تعداد زیادی از همکاران ما ورشکست شدند چون مقادیر زیادی از مطالباتشان که در تعهد سازمانهای دولتی بود پرداخت نمیشد. از سال 92 اوضاع ازنظر شفافیت کمی بهتر شد، سازمانها در قبال پروژهها اسناد خزانه دولتی با سررسید مشخص ارائه دادند و تا حدودی امکان برنامهریزی میسر شد، اما دوباره پس از خروج آمریکا از برجام رکود شدیدی بر صنعت حاکم شد که تا امروز ادامه دارد.
در قیمت فولاد ثبات وجود ندارد
آملیمقدم در مورد نوسانات قیمت فولاد نیز خاطرنشان میکند: متاسفانه قیمت فولاد این روزها بیثبات شده و بهشدت افزایش یافته است، البته با این وضعیت اقتصادی و افزایش نرخ ارز نتیجهای بهتر از این قابل تصور نیست. معتقدم برخی صنایع از جمله فولاد که قابلیت صادرات و ارزآوری دارد، برای اقتصاد بهشدت در مضیقه ارزی امروز کشور حالت امنیتی پیدا کرده و سیاستگذاران سعی میکنند از این منابع برای ورود ارز به کشور استفاده کنند و نیاز کشور و صنایع پاییندستی را در اولویت بعدی قرار دادهاند. نتیجه این شده که تعادل عرضه و تقاضا بههم خورده و قیمت متاسفانه بهشدت افزایشی شده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : سایان