قیمت دلار به زیر 22 هزار تومان سقوط می‌کند؟

x تبلیغات
هلو

فعالان اقتصادی و مردم عادی برای تصمیم گیری در مورد بسیاری از امور کسب وکار و زندگی خود باید برآوردی از قیمت دلار در هفته ها و ماه های آینده داشته باشند و با توجه به تحولات سیاسی در حال وقوع، انتظار کاهش این نرخ به وجود آمده اما این توقع از دیدگاه کارشناسی تا چه حد قابل تحقق است؟

به گزارش کاماپرس، عوامل مختلفی باید دست به دست هم دهند تا قیمت ارز در بازار غیررسمی کاهش یابد. یکی از این عوامل عرضه کافی دلار به بازار توسط دولت است چرا که دولت همیشه بزرگترین منابع ارزی را در اختیار دارد و جدا از درستی یا نادرستی این سیاست، همواره با تزریق دلار به بازار، نقش متعادل کننده را در بازار ارز ایفا کرده است.

چرا دلار در کانال 23 هزار تومان ایست می کند؟

در روزهای گذشته شاهد بودیم که دولت و بانک مرکزی تلاش کردند با عرضه دلار در صرافی های بانکی به روند نزولی قیمت دلار شتاب بیشتری بدهند اما این تلاش چندان موفقیت آمیز نبود و دلار در کانال 23 هزار تومانی درجا زد. علت این امر را باید در رفتار معامله گران و انتظارات آنها جستجو کرد.

بیم معامله گران ارز از نتیجه مذاکرات وین، کرونا و انتخابات ریاست جمهوری

x تبلیغات
دریان سفر امید

در حال حاضر معامله گران ارز – چه معامله گران حرفه ای بازار و چه خریداران غیرحرفه ای و مقطعی – ارزیابی دقیقی از وضعیت سیاسی آینده و نتیجه مذاکرات وین ندارند. در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و افت و خیزهای اپیدمی کرونا نیز را به مذاکرات وین و ابهام نتیجه این مذاکرات اضافه کنید تا دریابید معامله گران ارز برای پیش بینی روند نزولی قیمت دلار چه کار سختی در پیش دارند.

دولت علاقه مند به کاهش نرخ ارز است

دکتر حسین عبده تبریزی کارشناس شناخته شده بازارهای مالی نیز امروز در بخشی از یادداشتی که در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر کرده به پیش بینی نرخ دلار پرداخته و نوشته است؛

دولتی که کسری بودجه دارد و می‌خواهد دلار بفروشد، اگر دلاری از طریق مذاکرات جدید نصیبش شود، حتما عرضه می‌کند. علاقه هم ندارد که در پایان عمر دولت، نرخ دلار بسیار بالایی را تحویل دولت جدید دهد. بنابراین، انتظارات قیمت دلار کاهشی از این تصور نشات گرفته است. برداشت  فعالان بازار افزایش قیمت دلار نیست.

با این حال وی به سرمایه گذاران و فعالان بازارها توصیه کرد با دلار ۲ ۲ هزار تومان تصمیمات خود را بگیرند چرا که بعید است در شش ۲۲ماه آتی شاهد آزادسازی منابع ارزی باشیم و حتی در صورت آزادسازی به دلیل نیازهای بالای کشور به ارز، بعید است دلار تغییرات جدی داشته باشد.

اخبار مهم و مرتبط را بخوانید:

احتمال گشایش ارزی در نیمه اول سال 1400 ضعیف است

وی در بخش دیگری از این یادداشت ضمن تاکید بر انتظار کاهش قیمت ارز در بازار نوشته است: برجام درآمدهای ارزی بانک مرکزی را تقویت می‌کند و  حجم ذخایر ارزی بانک مرکزی تاثیر تعیین‌کننده‌ای بر قیمت ارز دارد اما نتایج حاصل از گشایش برجام بعید است در نیمه اول سال ۱۴۰۰ آثار خود را نشان ‌دهد.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام
x تبلیغات
فارکسیو
سفریار آریا
آ اس پ
آمیتیس تراول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان