این روزها در نمایشگاههای اتومبیلهای خارجی، خودروهای وارداتی و جدید به وفور و با قیمتهای نجومی پیدا میشوند. این محصولات با هدف تنظیم بازار به کشور وارد شدهاند و در انتخاب واردکنندگان و حتی مصرف کنندگانش نهایت سخت گیری شده است.
به گزارش کاماپرس، آمار رسمی گمرک نشان میدهد که تا پایان مهرماه 1403 نزدیک به 24 هزار دستگاه خودرو وارداتی از گمرک ترخیص شدهاند. اما با وجود این آمار، آنطور که انتظار میرود در سطح شهر شاهد این خودروهای جدید نیستیم و بیشتر آنها در پشت ویترین نمایشگاههای لوکس خودرو به چشم میخورند. از سوی دیگر، بیشتر نمایشگاه داران در پلتفرمهای ثبت آگهی، خودروها را برای فروش گذاشتهاند.
بیشتر بخوانید:
- فروش اقساطی خودرو برقی بستیون و یک محصول دیگر ایران خودرو آغاز شد
- زمان جدید قرعه کشی خودروهای وارداتی اعلام شد
براساس اطلاعات دنیای اقتصاد، بیشتر آگهیهای فروش خودرو از طرف نمایشگاهداران و شرکتها است و کمتر شخصی خودروهای وارداتی جدید را در این بستر برای فروش گذاشته است. ضمنا در بیشتر آگهیها، فروشنده قیمت خودرو را اعلام نکرده است، این موضوع شناور بودن قیمت وارداتیهای جدید را میرساند.
شرایط فروش خودروهای وارداتی چیست؟
لازم به ذکر است که برخی از خودروهای وارداتی جدید آگهی شده، بدون پلاک هستند. در صورتی که متقاضی این خودروها تماسی با نمایشگاه داشته باشد به وی اعلام خواهد شد که خودرو بدون مدارک و پلاک فروخته میشود و تا چند هفته دیگر مدرک و پلاکها هم به دست خریدار خواهد رسید. حتی بعضی نمایندگیها هم خودروهای وارداتی جدید را بدون پلاک به فروش میرسانند.
این خودروها با شرایط فوری، حوالهای و اقساطی فروخته میشوند. مثلا حواله خودرویی مثل فولکس آی دی4 با میانگین قیمت 3 میلیارد و 500 میلیون تومانی به فروش میرسد. یعنی نوبت خرید خودرو فولکس از سامانه یکپارچه این میزان هزینه دارد.
براساس اطلاعات ارائه شده در دنیای اقتصاد، احتمالا حضور پررنگ دلالان در سامانه یکپارچه باعث شده تا خودروها سر از نمایشگاهها در بیاورند و با قیمت بالایی به فروش برسند. البته ممکن است سهمیههای خاص واردات خودرو و خود واردکنندگان هم در این امر دخالت داشته باشند.
انتهای پیام