طلا تا کجا ارزان می شود؟

x تبلیغات
نرم افزار حسابداری پارمیس
دیوید جونز

با وجود اقبال جهانی به بازار طلا، تاثیر متفاوتی در ایران دیده می‌شود. قیمت طلا در جهان به تقاضای بالای آن وصل شده و بیشتر می‌شود اما در ایران عوامل دیگری مانند قیمت ارز و سیاست‌های اقتصادی داخلی نیز در قیمت‌ها نقش دارند.

به گزارش کاماپرس طبق پیش بینی‌ها، با توجه به کاهش نرخ ارز در کوتاه مدت و امکان نتیجه بخش بودن مذاکرات احتمالی، همچنین با تزریق منابع ارزی، امکان دارد که نرخ طلای داخلی کمتر شود و برخلاف روند جهانی، افت نسبی قیمت را تجربه کنیم.

اما باید توجه داشت، در کشوری که تورم آن بالا است، کسری بودجه هر سال بیشتر می‌شود و همچنین زیرساخت‌های مناسب برای توسعه دادن اقتصاد وجود ندارد، طلا یک دارایی امن است و بسیاری از سرمایه‌گذاران آن را مقصدی مناسب برای پول‌های کلان می‌دانند.

در تصویر زیر می‌توان تغییرات قیمتی طلا را در زمان قطعنامه 598 دید. در این زمان دلار از 140 تومان به سمت 60 تومان رفت و کمتر از 6 ماه بعد دوباره به سطوح قیمتی قبلی برگشت. به همین جهت نمی‌توان نگاه خوشبینانه‌ای نسبت به این موضوع داشت.

x تبلیغات
گردشگران شیراز

طلای داخلی ایران با نرخ دلار و انس جهانی چسبندگی دارد و حتی اگر اصلاح قیمت موقتی اتفاق بیفتد، باز هم چشم انداز فتح قله‌های جدید وجود دارد.

بازار طلای جهانی

به دلیل عدم اطمینان شدیدی که در بازارهای جهانی وجود دارد، بسیاری از سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن سوق پیدا کرده‌اند. طبق داده‌های بانک آمریکا (BofA)، ورودی خالص پول به صندوق‌های طلا در سال 2025 به رقم 80 میلیارد دلار رسیده است و این رقم دو برابر رکورد قبلی در سال 2020 است.

به بورسینه طبق نمودار جریان ورود سرمایه به صندوق‌های طلا، از سال 2008 تا 2025، بعد از رشد قابل توجه این ورود در سال 2016، در سال 2020 حدود 40 میلیارد دلار سرمایه وارد بازار طلا شد که رقمی قابل توجه است. در سال 2025 نیز شاهد جهش دیگری در این سرمایه‌گذاری هستیم و در آن رقم 80 میلیارد دلار به ثبت رسیده است.

مطالب مرتبط را بخوانید:

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که حتی بعد از لغو 90 روزه تعرفه‌های مرتبط با برخی کشورها برای مذاکرات و کاهش فشارهای تورمی نیز، جریان ورود سرمایه به بازار طلا متوقف نشد و حتی شتاب بیشتری هم گرفت.

سرمایه‌گذاری در بازار طلا به یک سپر دفاعی تبدیل شده که می‌تواند افراد را در برابر نوسانات اقتصادی و ژئوپلیتیکی محافظت کند. این افزایش تقاضا، قیمت انس طلا را از سال قبل تا الان حدود 22 درصد بالاتر برده است. این میزان رشد، بالاترین رشد در بین کلاس‌های دارایی مختلف بوده است.

قیمت طلا در سال قبل 52 بار به بالاترین سطح تاریخی خود رسید و بهترین عملکرد را در 12 سال گذشته نشان داد. تحلیلگران اعتقاد دارند که عواملی مانند تنش‌های ژئوپلیتیکی، نگرانی در مورد تورم جهانی و همچنین، سیاست‌های پولی انقباضی بانک‌های مرکزی، همه در توجه خاص نسبت به طلا تاثیر داشتند.

برخی از سرمایه‌گذاران نهادی نیز به جهت متنوع کردن پرتفوی خود، حجم قابل توجهی از دارایی‌هایشان را به طلا اختصاص دادند. این کار در تقویت روند جذب به بازار طلا بی تاثیر نبوده است.

انتهای پیام

x تبلیغات
گراد
ناخداسفر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
دیار رنت