از 14 تا 31 اردیبهشت ماه مهلت پذیرهنویسی صندوقهای قابل معامله در بورس یا ETF به عنوان یکی از روش های سرمایه گذاری جدید در بورس تهران است و در این مطلب نگاهی داریم به ابعاد مختلف این صندوق ها و ریسک سرمایه گذاری در آنها.
به گزارش کاماپرس؛ حالا که بازار خرید سهام داغ شده و خیلیها به دنبال این هستند تا از رونق بورس سود کسب کنند، سهام صندوقهای ETF یکی از گزینههایی است که حتی برای کسانی که صاحب کدبورسی نیستند و در معاملات سهام دانش و مهارت کافی ندارند، جذاب است.
ETF به معنی صندوق قابل معامله در بورس است. واحد سرمایه گذاری این نوع صندوق ها مشابه سهام عادی به راحتی قابل خرید و فروش است. یعنی هر میزان درصد از واحدهای کل یک صندوق را تهیه کنیم به همان نسبت از کل سرمایهگذاری صندوق بهرهمند می شویم و چون قیمت این واحدها ارزان است گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری است. با وجود اینها بسیاری میخواهند بدانند، خرید این سهام چقدر ریسک دارد و اساسا سود چنین سرمایهگذاری برای سهامدار تازهوارد چقدر است. در ادامه به برخی نکات مهم در مورد سازوکار عرضه این سهام که در ایسنا منتشر شده است، اشاره میکنیم.
نحوه پذیرهنویسی
بانکهای ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات و قرض الحسنه مهر ایران، پارسیان و پاسارگاد به عنوان بانک های منتخب از تاریخ ۱۴ تا ۳۱ اردیبهشت ماه، آماده پذیره نویسی متقاضیان خریداری واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله ETF هستند. متقاضیان میتوانند به صورت غیر حضوری و با مراجعه به درگاه بانکهای مذکور نسبت به پذیرهنویسی اقدام کنند.
تخفیف 20درصدی
ویژگی بارز این واگذاری، بهره مندی از تخفیف ۲۰ درصدی است. سقف سرمایهگذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی) ۲۰ میلیون ریال (دو میلیون تومان) تعیین شده است. پذیرهنویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکانپذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- چگونه 2 میلیون تومان سهام صندوق ETF با تخفیف 20 درصد بخریم؟
- عرضه اولیه سود بیشتری دارد یا سرمایه گذاری در ETF ؟
پذیره نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاریهای بورس و سامانههای آنلاین معاملاتی و برای اشخاص فاقد کد بورسی، از طریق درگاه های غیرحضوری و حضوری بانک های منتخب انجام می شود. متقاضیان باید توجه داشته باشند که داشتن کد بورسی برای پذیره نویسی الزامی نیست.
سهم دولت از بانکها و بیمهها
سهم باقی مانده دولت در بیمه البرز با نماد البرز ۱۷ درصد، در بیمه اتکایی امین با نماد اتکام ۱۱.۴۴ درصد و در هرکدام از بانکهای صادرات با نماد وبصادر، ملت با نماد وبملت و تجارت با نماد وتجارت نیز ۱۷ درصد است.
ارزیابی ریسک صندوق
همه سهمهای مذکور در یک صندوق قرار میگیرند و متقاضی سهم صندوق را خریداری میکند. اینکه پنج سهم در یک سبد قرار میگیرد باعث میشود ریسک صندوق کاهش پیدا کند، زیرا ممکن است یک سهم نزولی اما سهم دیگر صعودی باشد.
وضعیت مدیریت صندوق
مدیریت صندوق تا یک سال و نیم با دولت است و پس از آن به مردم واگذار میشود.
انتهای پیام
مرتبط با : بانک سپهبانک کشاورزیبانک ملی
با سلام بسیار خوب است
باتشکر
سلام،یعنی تا یک و نیم سال نمیشه معامله کنیم و بفروشیم صندوقو؟