شاید تصور کنید هوای خارج از منزل بهخصوص در این روزهایی که آلودگی، هو را به سمت وضعیت خطرناک برده است، برای ما خطر جدی ایجاد کند. ولی متاسفانه هوای منزل نیز ممکن است برای سلامتی خطرناک باشد! آلودگی هوای محیطهای سربسته که اکثر اوقات شاید متوجه آن نشوید، به مراتب بسیار خطرناکتر از هوای خارج منزل است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ بازار لوازم خانگی، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
در این گزارش کاماپرس به راهنمای خرید دستگاه تصقیه هوای خانگی میپردازد؛ یکی از وسیلههایی که برای رهایی از شر آلودگی در محیط به افراد کمک میکند.
چرا دستگاه تصفیه هوا لازم است؟
در قدم اول باید مشخص شود که هدف از خریدن دستگاه تصفیه هوا چیست. مثلا برخی قصد دارند ذرات آلرژیزا را از بین ببرند یا دودهای موجود در منزل را از اطراف حذف کنند و … بنابراین مشخص شدن هدف، بسیار مهم است.
در دومین قدم باید برای خود مشخص کنید که چه مقدار از فضای منزل باید تحت پوشش دستگاه تصفیه هوا قرار گیرد و به همان میزان نیاز، اندازه دستگاه خود برای خرید را مشخص کنید. همچنین توجه داشته باشید که به میزان هر فضایی نرخ تحویل باید مناسب باشد. در واقع نرخ تحویل، میزان عملکرد و مقدار هوای تصفیه شده را به شما میگوید. همچنین توجه داشته باشید دستگاهی با ACH4 تهیه کنید زیرا اگر این میزان باشد هر 15 دقیقه یکبار هوای محیط را کاملا تصفیه میکند.
فناوری دستگاه تصفیه هوا
هر دستگاه تصفیه به طور کلی دو فناوری اکتیو و پسیو دارد که برای خرید دستگاه تصفیه مناسب، باید عملکرد هر کدام را بدانید.
اگر دستگاهی که تهیه میکنید به فناوری اکتیو تجهیز شده باشد، باید توجه داشته باشید که آلایندههای هوا توسط این دستگاه یونیزه و سپس رسوب میشود. اما اگر دستگاه Ozone-safe نباشد، گاز اوزون تولید و در فضا پخش میکند که بسیار خطرناک است یعنی دستگاه حالتی معکوس پیدا خواهد کرد.
راهنمای خرید سایر لوازم خانگی:
همچنین برخی از دستگاهها مجهز به فناوری پسیو هستند که این نوع دستگاه برای محیط منزل بهتر است زیرا آلاینده جذب میکند ولی گاز اوزون تولید و ساطع نمیکند.
فیلتر؛ مهمترین عنصر یک دستگاه تصفیه هوا
مهمترین عنصر یک دستگاه تصفیه هوا فیلتر آن است؛ پس توجه داشته باشید وسیلهای که میخواهید تهیه کنید، نشانگر تعویض فیلتر داشته باشد تا بدانید چه زمانی آن را تعویض کنید. بهتر است دستگاهی انتخاب شود که فیلتر باکیفیتی داشته باشد و در برابر آلایندهها مقاوم باشد.
البته دستگاه تصفیه هوا باید دارای یک پیشفیلتر نیز باشد تا ابتدا ذرات درشت و سپس توسط فیلتر اصلی دود، پشم، پرز، غبار و… دفع شوند. پس از این دو فیلتر وجود فیلتر هپا بسیار اهمیت دارد.
فیلتر پلاسمای الکترواستانیک نیز سبب جذب ذرات باردار معلق در هوا میشود که اگر فیلتر قابلیت شستشو فعال داشته باشد سبب افزایش عمر فیلتر هپا خواهد شد.
فیلتر دیاکسید تیتانیوم نیز به همرا لامپ uv سبب جذب آلایندههای گازی شکل ناشی از خودروها و بخارات شیمایی همچون بنزین و.. میشود. همچنین از فعال شدن ویروس نیز جلوگیری میکند و از پیشرفتهترین فیلترهای موجود در دنیا است.
البته برای خریدن دستگاه تصفیه مناسب باید به فناوری فیلتر کربن فعال و اشعهی ماورای بنفش نیز توجه شود زیرا کربن فعال توانایی میکروبزدایی، حذف بو و از بین بردن ذرات شیمایی معلق در هوا را دارد که عمر این فیلتر یک ساله است. همچنین فناوری ماورای بنفش سبب خنثیسازی آلایندههای روی فیلتر میشود.
مولد یون منفی در دستگاه تصفیه هوا نیز سبب از بین بردن ذرات معلق و باکتریها میشود و همچنین طراوت ایجاد میکند.
باید توجه داشته باشید دستگاهی انتخاب کنید که فیلترهای آن به راحتی در بازار موجود باشد تا پس از 5یا 6 ماه که نیاز است فیلتر تعویض بشود، به مشکلی بر نخورید.
نکات قابل توجه برای خرید دستگاه تصفیه هوا مناسب
در خرید دستگاه تصفیه بدانید که اگر این دستگاه قابل حمل باشد به این معنا نیست که توان مصرفی کمی دارد و در هنگام خرید گول ظاهر را نخورید و فرض نکنید چون دستگاه بزرگی نیست و قابل حمل است، کارایی بالایی ندارد.
همچنین به مصرف انرژی دستگاه توجه کنید زیرا اگر دستگاهی پرمصرف باشد، قبض برق پرهزینهای را برایتان رقم خواهد زد.
صدای دستگاه نیز نکتهای است که بهتر است در مرحله بعدی به آن توجه شود، زیرا دستگاهی بازده مطلوب دارد که همیشه روشن باشد. در دستگاه تصفیه هوا بلندی صدای تولیدی با دیسیبل مشخص میشود که هرچه دیسیبل پایینتر باشد به همان اندازه آرامش بیشتر و صدای کمتری را شاهد خواهید بود.
لازم است بدانید برای خرید دستگاه تصفیه هوا نباید به سراغ ارزانترین آنها بروید زیرا عملکرد قابل قبولی از آن نمیتوان انتظار داشت و در پی آن هزینه برق مصرفی بالایی نیز دارد. با توجه به بودجهتان دستگاه استانداردی را که مناسب باشد و سلامتی را تهدید نکند را تهیه کنید زیرا با این کار هم سلامتی خود را حفظ خواهید کرد و هم در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد.
انتهای پیام