در حالی که در ایران، رئیس سازمان بورس از افزایش قیمت خودرو خبر داده است؛ در آمریکا نیز برای نخستین بار قیمت متوسط خودرو از ۴۵ هزار دلار عبور کرده است. در واقع از سپتامبر ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱، قیمت خودروی نو به طور متوسط ۱/ ۱۲ درصد یعنی چهار هزار و ۸۷۲ دلار افزایش یافته است. اما دلایل این گرانیها چیست؟
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ بازار خودرو اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، پس از اظهارات رئیس سازمان بورس مبنی بر گران شدن خودرو، رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی اصفهان، در گفتگو با ایرنا گفت: کارخانجات در طی یک ماه اخیر به شدت عرضه خودرو در بازار را کاهش دادهاند، خودرو کم و بیش فاکتور میشود اما به دست مصرفکننده در بازار نمیرسد. به همین علت در بازار کمبود خودرو وجود دارد.
حمیدرضا قندی ادامه داد: اینطور نیست که با افزایش قیمت کارخانه قیمت بازار هم لزوما افزایش یابد. پژو پارس تیوفایو که قیمت کارخانه آن 145 یا 150 میلیون تومان است در بازار 330 میلیون تومان فروخته میشود، بنابراین حتی اگر 25 درصد هم در کارخانه گران شود دلیلی برای گرانی در بازار نیست.
وی خاطرنشان کرد: به هرحال باید قیمت کارخانه افزایش پیدا کند تا با نزدیک شدن به قیمت بازار این رانتها و قرعهکشیها هم قطع شود. جهش قیمت در بازار در طی این سالها اتفاق افتاده است.
اخبار مرتبط را بخوانید:
- روند صعودی قیمت خودرو + قیمت روز خودرو های ایران خودرو و سایپا
- اولین شاسی بلند ایران خودرو بهمن ماه روانه بازار میشود
قندی با تاکید بر اهمیت افزایش تولید و عرضه برای جلوگیری از افزایش قیمت در بازار گفت: اگر قرار باشد کارخانه قیمت خودروی تولیدی خود را افزایش دهد اما در بازار قیمتها افزایش نیابد، باید میزان و تیراژ تولید و عرضه در بازار افزایش تاثیرگذاری داشته باشد. برای آرامش در بازار کارخانه باید عرضه را افزایش دهد و برای مثال مدت زمان تحویل خودروها را کمتر کند.
افزایش قیمت خودرو فقط مختص ایران نیست، بلکه جهان نیز با رشد قیمت خودرو مواجه است. این افزایش قیمت دلایل دیگری هم میتواند داشته باشد. به گزارش دنیای اقتصاد، از ماه اوت سال ۲۰۲۱ تولید خودرو ۳/ ۷ درصد کاهش پیدا کرده که دلیل اصلی آن کمبود تراشه یا همان پردازشگرهای نیمههادی است.
از سوی دیگر، چون تولید خودرو کاهش یافته، فروش خودروهای لاکچری، پیکاپ و شاسیبلندهای متوسط، میانگین قیمت خودروهای نو را بالا کشیده است. فروش این نوع خودروها در مقایسه با سپتامبر سال گذشته ۱/ ۱۵ درصد رشد داشته است.
قیمت متوسط خودروهای لاکچری حدود 60 هزار و ۸۴۵ دلار شده است. در فضای کنونی، با کمبود خودرو در انبار نمایندگیها و کاهش تولید، مشوقهایی که خودروسازان قبلا برای جذب مشتری در نظر میگرفتند و حدود ۲/ ۵درصد از قیمت خودرو را تشکیل میداد، معنا ندارد.
اینها همه در حالی است که یک سال پیش همین موقع، خودروسازان مجبور بودند برای جذب مشتری حدود ۱۰ درصد از قیمت متوسط خودرو را به مشتری کمک کنند تا بتوانند خودروهای خود را بفروشند.
ایران شبیه به هیچ کشوری نیست در خارج اگر قیمتها افزایش یابد خریدار کم میشود ولی در ایران برعکس با افزایش قیمت خودرو خریداران صف میکشند برای خرید و این مشوقی برای تابوت سازان میشود قیمت فرغونهای تولیدی ایران لگن و سایپا لگن 10 برابر قیمت واقعی است
شرکت های خودرو سازی با مظلوم نمایی و عرضه بسیار محدود خودرو تقریبا ارزان ، سعی در ایجاد تقاضای کاذب هستند و از طرفی با تحویل ندادن بسیاری از خودروها و عدم حمایت دستگاه های نظارتی از شرایط پیش آماده و عدم تحویل خودروهای خوابیده در پارکینگ های خودرو سازان شرکت ها به نحو احسن شرایط این نابه سامانی را به سود خود مدیریت می کند.
دولت نباید مجوز ثبت نام جدید به خودرو سازان را بدهد تا زمانی که تحویل خودروها و شاکیان عدم تحویلی صفر شود.
این یک حداقل خواسته است تا هم سر شرکت ها شلوغ نشود و هم حداقل به مشتریان و مردم احترام قائل شوند و پاسخگوی مردم باشند. الان بنده بیش از یک سال و نیم ثبت نام کرده ام قرار بود 6 ماه تحویل دهند ولی قرداد را به گونه ای طراحی کرده اند که مشتریان را دام می آندازند.