بررسی آمار گمرک نشان میدهد که در سال گذشته تنها یکی از خودروسازان مونتاژی که البته بیشترین تیراژ تولید خودروهای مونتاژی چینی را هم دارد، بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده است، این درحالیست که این شرکت طی چند نوبت در یکسال اخیر، قیمت محصولات خود را نیز بهروز کرده است.
به گزارش کاماپرس، بر اساس آمار گمرک، در سال گذشته مجموع ارزش ریالی صادرات کشور قریب به ۸۷ میلیارد دلار و میزان ارز واردات ۶۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. از میزان بالغ بر ۶۶ میلیارد دلار واردات صورت گرفته به کشور در سال گذشته، ۷۸۲ میلیون دلار مربوط به اجزا و قطعات موتورسیکلت، ۸۵۰ میلیون دلار مربوط به واردات کشنده (کامیون) و ۲۲۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات ۱۱ هزار و ۲۳۶ دستگاه خودرو سواری و حدود 6 میلیارد دلار مربوط به اجزا و قطعات خودرو بوده است.
در مجموع خودروسازان کشور در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۵۶ با سهم ۷۷ درصدی خودروسازان بزرگ و با سهم ۲۳ درصدی، ۳۰۶ هزار و ۹۰۹ دستگاه خودرو در خودروسازیهای خصوصی تولید شده است.
همچنین با احتساب ارزش خودروهای وارداتی به ارقام فوق، (براساس گزارش صندوق بینالمللی پول) در نهایت فروش خودروهای سواری و وانت در سال ۱۴۰۲ در ایران از ۱۵ میلیارد دلار فراتر رفته است. متوسط قیمت خودرو در کشور نیز حدود ۶۰۰ میلیون تومان (حدود ۱۱.۵ هزار دلار) برآورد میشود.
بیشتر بخوانید:
- پیکانتو ۲۰۲۵ وارد بازار ایران می شود؟
- 5 شاسی بلند محبوب زیر یک و نیم میلیارد تومان در بهار 1403
- شرایط فروش اقساطی تیگو 8 و آریزو 6 جی تی ویژه اردیبهشت
مونتاژکاران در جمع 100 وارد کننده اول کشور
از سوی دیگر، گزارش گمرک از ۱۰۰ واردکننده اول کشور و میزان ارز دریافتی در سال ۱۴۰۲، نشان میدهد که در این لیست، اسامی ۲۱ شرکت فعال در زمینه مجموعه صنعت خودرو درج شده است. از این 21 شرکت هشت مورد آن شرکتهای خودروساز سواری بوده و همچنین نام پنج تولیدکننده خودروهای تجاری، دو شرکت تولیدکننده موتورسیکلت و شش شرکت فعال در زمینه تامین قطعات مشاهده میشود.
جمع ارزش واردات این ۲۱ شرکت در سال ۱۴۰۲ حدود ۸.۸ درصد از کل ارزش واردات و معادل پنج میلیارد و ۸۵ میلیون دلار بوده است. از این میزان، به ترتیب ارزش واردات سازندگان خودروهای سواری و وانت بالغ بر ۳.۳ میلیارد دلار، شرکتهای فعال در زمینه تامین قطعات ۱.۴۶ میلیارد دلار، تولیدکنندگان خودروهای سنگین ۸۸۰ میلیون دلار و سازندگان موتورسیکلت ۱۸۰ میلیون دلار اعلام شده است.
طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت صمت در این رابطه، به طور متوسط و تقریبی، هر خودروی ایرانخودرو ۳۳۲۷ دلار و هر خودروی سایپا ۲۲۲۶ دلار ارزبری در سال ۱۴۰۲ داشتهاند.
به نقل از ایسنا، برای خودروسازان خصوصی در مجموع قریب به سه میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده است. این ارقام نشان میدهد که مونتاژکاران بیشترین وارثان ارز کشور هستند، درحالیکه خودروسازان داخلی برای تولید محصولی ایرانی و داخلی، نیاز به ارز کمتری داشته و دریافت بهموقع و مکفی ارز میتواند گرهگشای بخش اعظمی از مشکلات مجموعه صنعت خودروسازی باشد اما این ارز به مونتاژکاران چینی که برای تولید یک محصول تقریبا هفت الی هشت برابر ارز بیشتری نسبت به داخلیها مصرف میکنند تخصیص پیدا میکند.
انتهای پیام