آمارها میگوید که سالانه ۱.۸ میلیارد نفر در سراسر دنیا رشوه پرداخت میکنند تا با مشارکت در یک اقتصاد سیاه و کثیف گرهای از کارشان باز کنند. این هزینهای است که آنها بابت حکمرانی بد در کشورهای مختلف میپردازند. این تنها یک فکت از کتابی است که به این موضوع میپردازد که حکمرانی بد چگونه در دنیا منجر به ترویج فساد می شود.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، در میان نظامهای سیاسی کیفیت حکمرانیها یکسان نیست. همین کیفیت است که میتواند به شکلگیری فساد و گسترش دامنهاش منجر شود. بنا به گزارش کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل شایع ترین نوع فساد پرداخت رشوه است. این پدیده در بسیاری از کشورهای درحال توسعه، کیفیت خدمات اجتماعی از قبیل بهداشت و آموزش را كاهش و نهادهای مجری قانون همچون نیروی پلیس را تحت تأثیر قرار داده است. در کشورهای مبتلا به حکمرانی بد، زمانی که مقامات دولتی، خدمات مورد تقاضای مردم را براساس ضوابط ارائه ندهند، آنها به روابط متوسل شده و یا به پرداخت رشوه دست میزنند تا بتوانند خدمات مورد نیازشان را دریافت كنند اما در کشورهای برخوردار از حکمرانی خوب، شهروندان میتوانند به صورتی طبیعی آنچه را كه از حكومت نیاز دارند از طریق فرآیندهای اداری دریافت کنند. گاهی فساد به شكل نقض هنجارهای غیررسمی پدیدار میشود.
بیشتر بخوانید:
پس از فساد هم رفتارهایی چون جرایم سازمان یافته، قاچاق مواد مخدر، پولشویی و … هم در ردههای بعدی قرار دارند که دامنه گسترش هر کدام به کیفیت نحوه حکمرانی مربوط است.
کتاب «حکمرانی بد و فساد» بر تجربیات مردم عادی که به شیوه های مختلف در تعامل با حکومتشان در ارتباط هستند متمرکز است. برای نوشتن این کتاب ۱۷۵ هزار مصاحبه با افرادی که برای دریافت خدمات عمومی با حاکمیت شان در ارتباط بودهاند انجام شده. همچنین برای انجام این تعداد مصاحبه طولانی تنهات به کشورهایی با حکمرانی خوب یا بد تمرکز نشده بلکه سعی شده شهروندان ۱۲۵ کشور دنیا در این فرایند مشارکت داده شوند.
«تعیین استانداردهایی برای حکمرانی خوب و حکمرانی بد»، «دریافت خدمت از نظام حکمرانی»، «بهرهجویی حکومت ملی»، «بهرهجویی مردم عادی»، «بهرهجویی رشوهدهندگان»، «بدرفتاری سیاستمداران»، «تاثیر فساد بر شهروندان»، «شفاف کردن حکومت» و «کاستن از فساد» بخشهای نه گانه این کتاب است.
کتاب «حکمرانی بد و فساد» را «هدایت کارگرشورکی» نوشته و «سعید عطارد» ترجمه کرده است. این کتاب به همت نشر روزنه در ۳۱۶ صفحه منتشر شده است.
انتهای پیام
مرتبط با : انتشارات روزنه