مجلس شورای اسلامی امروز، گزارش شور دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص لایحه نظام رتبه بندی معلمان را بررسی کرده و ماده ۴ این لایحه را به تصویب رساند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ روز، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، قرار بود طرح رتبهبندی معلمان، امروز در مجلس بررسی و نهایی شود. بر اساس این طرح، حداقل حقوق معلمان به هشت میلیون و 20 هزار تومان و حداکثر آن به 15 میلیون تومان میرسد. بنا بر وعده وزیر آموزش و پرورش، به محض تصویب، این طرح ابلاغ و اجرا خواهد شد.
اما جزئیات طرح رتبهبندی معلمان چیست؟
بیشتر بخوانید:
میزان تغییر حقوق معلمان با اجرای طرح رتبهبندی
در این طرح، معلمان در پنج رتبه: آموزشیار معلم از بدو ورود به خدمت، مربی معلم با 7 سال خدمت، استادیار معلم با 12 سال خدمت، دانشیار معلم با 17 سال خدمت و استاد معلم با 22 سال خدمت، دستهبندی میشوند. پیش از این گفته شده بود که در هر رتبه به ترتیب ۲۵، ۲۰، ۱۵ و ۱۰ درصد به حقوق، مزایا و فوق العادههای مستمر معلمان افزوده میشود.
اما امروز با تصویب این طرح، برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم 10 درصد، مربی معلم 15 درصد علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم 12 درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، دانشیار معلم 10 درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی و استاد معلم 5 درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، به مجموع حقوق، مزایا و فوق العادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده میشود.
در این طرح قرار است هر کدام از معلمان، هر ۶ سال یکبار ارزیابی شوند و در صورت تایید، رتبه آنها افزایش پیدا کند.
گفتنی است که در طرح رتبهبندی معلمان برخی از افرادی که در آموزش و پرورش کار ادارای انجام میدهند مشروط به اینکه حکمشان معلمی باشد، مشمول رتبهبندی جدید میشوند. بر اساس ماده ۴ این لایحه، فرآیند رتبه بندی برای کلیه معلمان بر مبنای امتیازات ناشی از دوره های ضمن خدمت، سنوات تحصیلی در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر و شهید رجایی، شایستگی های عمومی، تخصصی و حرفه ای، عملکرد رقابتی، دانش تخصصی- تربیتی، پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سوابق مدیریتی در آموزش و پرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبه بندی معلمان در یکی از رتبه های ماده (۳) این قانون و مطابق آیین نامه اجرایی این قانون، حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ انجام میشود.