یک کارشناس اقتصادی با بررسی اطلاعات 565 شرکت بورس و فرابورس تحلیل جدیدی از وضعیت سود این شرکت ها ارائه کرد.
به گزارش کاماپرس، بورس تهران دومین روز هفته پایانی اردیبهشت ماه را نیز با افت شاخص آغاز کرد تا بحث های کارشناسی درباره ادامه دار بودن ریزش بورس یا بازگشت بازار به مدار صعودی با شدت بیشتر دنبال شود.
احسان سلطانی کارشناس اقتصادی، مطلبی در تحلیل وضعیت بازار بورس در کانال شبکه اجتماعی خود منتشر کرده که برای فعالان بازار سرمایه جالب توجه است.
بر اساس این تحلیل، بررسی ۵۶۵ نماد بورس و فرابورس درتاریخ ۱۳۹۹/۲/۲۴ نشان می دهد که فقط یک سوم نمادها دارای نسبت قیمت به درآمد (P/E) زیر ۳۰ هستند. وی در ادامه 5 دسته بندی از وضعیت سوددهی شرکت های مذکور به شرح زیر ارائه کرد:
- سوددهی خوب (نسبت قیمت به درآمد زیر ۱۰: ۱۸ نماد (۳.۲ درصد از کل)
- سوددهی قابل قبول (نسبت قیمت به درآمد زیر ۲۵): ۱۵۲ نماد (۲۷ درصد از کل)
- سود دهی کم (نسبت قیمت به درآمد بین ۲۵ تا ۵۰): ۱۳۳ نماد (۲۴ درصد از کل)
- سود دهی ناچیز (نسبت قیمت به درآمد کمتر از ۵۰): ۱۸۸ نماد (۳۳ درصد از کل)
- زیانده: ۹۲ نماد (۱۶ درصد از کل)
در ادامه این تحلیل آمده است: نسبت قیمت به درآمد بورس تهران در سالهای گذشته حدود ۷ بود که در حال حاضر بالای ۲۰ است. نسبت قیمت به درآمد بالای ۲۰ و حتی ۱۰ در بورس ایران به منزله عایدی پایین از محل سرمایه گذاری است.
بنا به تحلیل این کارشناس اقتصادی، بنگاه های شبه دولتی – که از آنها به عنوان بنگاه های خصولتی یاد می کند – در گروه های معدنی، نفتی، شیمیایی و فلزات اساسی حدود ۶۰ درصد ارزش بازار بورس تهران را شامل می شوند، در سال جاری قیمت تولیدات آنها به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافته و به تبع آن سوددهی آنها در سال جاری پایین خواهد آمد.
انتهای پیام