بورس چطور روزانه ۱۸۰ میلیارد تومان از سهامداران درآمد کسب می‌کند؟

x تبلیغات
هلو

در روزهای اوج رونق حبابی بورس، از درآمدهای نجومی شرکت های کارگزاری سخن به میان آمد که این درآمدها از کارمزد معاملات ناشی می شد اما این واقعیت مغفول ماند که بخش مهمی از این درآمد متعلق به کارگزاری ها نبود و به جیب بورس و سازمان ها و شرکت های تابعه بورس می رفت.

به گزارش کاماپرس، یکی از حاشیه های پررنگ بورس در سالجاری ناکارآمدی زیرساخت های معاملاتی بازار سرمایه چه از جانب سازمان بورس و چه از جانب کارگزاری ها بود. هجوم ناگهانی صاحبان نقدینگی به بازار سهام موجب شده بود هر از چندی اختلالات شدیدی در معاملات ایجاد شود چرا که زیرساخت های بورس و همچنین زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری شرکت های کارگزاری توان سرویس دهی به این حجم انبوه متقاضی را نداشتند.

سیل انتقادات به چند کارگزاری پیشرو بازار

اختلالات مذکور که در مورد چند کارگزاری پیشرو و شناخته شده در بازار سهام بیشتر به چشم می آمد عملکرد این شرکت ها را زیر ذره بین نقد قرار داد و انتقادات تندی به آنها وارد شد که چرا برای توسعه زیرساخت های خود پیش بینی و اقدامی نداشته اند.

در این میان اعداد و ارقامی نیز به عنوان سود و درآمد کارگزاری ها از معاملات مطرح شد که تا حدودی نجومی به نظر می رسید و قرار گرفتن این درآمد در کنار زیرساخت های ناکارآمد کارگزاری ها ، انتقادات به این شرکت ها را تشدید می کرد.

x تبلیغات
دریان سفر امید

اخبار مهم بورس را بخوانید:

به نام کارگزاری ها اما به کام بورس!

این درحالیست که بر اساس گزارش روزنامه دنیای اقتصاد بخش قابل توجهی از درآمد کارگزاری ها نصیب بورس و ارکان و اجزای آن می شود. دنیای اقتصاد نوشته است که حجم میزان کارمزد دریافت‌شده تا ۲۶ اسفندماه به حدود ۴۳هزار و ۴۶۸ میلیارد تومان می‌رسد. به عبارتی میانگین روزانه ۱۸۰ میلیارد تومان کارمزد از دادوستد سهام در سال‌۹۹ دریافت شده است.

به نوشته این روزنامه، برخی فعالان بازار سهام به اشتباه تمامی مبالغ حاصل از دریافت کارمزد را به ‌عنوان درآمد کارگزاران قلمداد می‌کردند اما تنها بخشی از مبلغ یاد‌شده به جیب کارگزاران می‌رفت و مابقی آن سهم سایر اشخاص حقوقی دیگر نظیر شرکت بورس یا فرابورس، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وجوه، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و سازمان بورس به‌عنوان نهاد ناظر می‌شد.

ضمنا در مرداد ماه بنابر مصوبه بورس مقرر شد ۳۰ درصد از درآمد ناشی از کارمزد معاملات در تمامی ارکان‌بورس از جمله کارگزاری‌ها به‌حساب صندوق توسعه بازار سرمایه واریز شود.

حالا با گذشت بیش از ۶ ماه، نه پول‌های وارد‌شده به صندوق توسعه بازار توانسته جلوی ریزش قیمت‌ها را بگیرد و نه کاهش ۲۰درصدی کارمزد‌ها ، مشکلی را از پیش‌روی فعالان بازار سرمایه برداشته است.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

x تبلیغات
آ اس پ
آمیتیس تراول
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان