بانک توسعه تعاون در راستای تخصیص منابع و کمک به تأمین سرمایه کارآفرینان به منظور ایجاد اشتغال جدید و کمک به بنگاه های اقتصادی موجود و توسعه آنان به منظور حفظ و بهبود اشتغال موجود و ایجاد فرصتهای شغلی جدید، ارتقای ظرفیت ها و توانمندی های رقابتی بخش تعاون در سطح ملی و بین المللی، تسهیل ارتباطات و پیوندهای فنی، مالی و اقتصادی بین آنها و تحقق توسعه یکپارچه بخش تعاونی در اقتصاد ملی ایجاد شد.
به گزارش کاماپرس، بانک توسعه تعاون یازدهمین سالگرد خود را در حالی جشن میگیرد که بخش سوم اقتصاد کشور یعنی تعاونیها درگیر شرایط کرونایی هستند. این بانک را اگر بخواهیم با پیشینه صندوق بودنش نیز در نظر بگیریم ۲۰ سال در خدمت تعاونیها بوده است.
بانک توسعه تعاون در حال حاضر منابعی به میزان ۲۲۰ هزار میلیارد ریال و مصارفی به اندازه ۲۱۰ هزار میلیارد ریال دارد. منابع بانک در ابتدای تاسیس در سال ۸۸ شش هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال و مصارف آن نیز ۹هزار و ۹۰۰میلیارد ریال بوده است. پنج هزار نفر نیروی متخصص در ۴۴۸ شعبه و باجه مشغول به کار هستند. گرچه صحبتهایی از اتاق تعاون مبنی بر درخواست تاسیس بانک تعاونی غیردولتی به گوش میرسد، اما این بخش یک بانک دارد که میتوان بر ظرفیتهای آن افزود.
طرح بخشودگی بدهی مشتریان بانک توسعه تعاون
بانک توسعه تعاون با تصویب طرحی، بخشش وجه التزام تاخیر تادیه دین به میزان ۶ درصد در تسهیلات اعطایی و ۸ درصد در ضمانتنامههای ضبطشده را اعلام کرد. هیاتمدیره بانک توسعه تعاون به مناسبت سالگرد تاسیس این بانک و باهدف حمایت بیشتر از تسهیلاتگیرندگان در زمان شیوع ویروس کرونا، برای تعیین تکلیف بدهی بدهکاران در شرایط شیوع این بیماری، موافقت کردند تا آن دسته از مشتریانی که همه بدهی سررسیدشده خود را از تاریخ ۳۱ تیرماه لغایت پایان مهرماه سالجاری تسویه کنند، از بخشودگی کامل ۶ درصد وجه التزام تاخیر تادیه دین در تسهیلات منابع داخلی و ۸ درصد وجه التزام تاخیر تادیه دین در ضمانتنامههای ضبطشده برخوردار شوند. همچنین براساس این طرح، وجه التزام تاخیر تادیه امهال شده تسهیلات پرداختی از منابع صندوق توسعه ملی با لحاظ شرایط مندرج در طرح، قابل بخشش خواهد بود.
در عین حال مدیرعامل بانک توسعه تعاون به مناسبت سالگرد تاسیس بانک در یک کنفرانس ویدئویی خبری با بیان اینکه با تسهیلات این بانک ۳۶ هزار شغل جدید در مناطق روستایی ایجاد شد، افزود: بانک توسعه تعاون بهعنوان یکی از چهار موسسه عامل پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری که از بهمنماه سال ۹۶ در این بانک پیگیری و به اجرا درآمده است و در چهار مرحله ابتدایی ۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به کارآفرینان و تعاونگران مناطق روستایی و عشایری پرداخت شده است. ماحصل این تسهیلات توسعهای، ایجاد بالغبر ۳۶ هزار شغل در این مناطق بوده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، حجتالله مهدیان،حجم تسهیلات پرداختی در مرحله پنجم طرح را ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات اعلام کرد و افزود: در پایان مرحله پنجم، حجم تسهیلات پرداختی بانک در این طرح به ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات خواهد رسید که سهم ۲۰ درصدی از مراحل اجرایی و تخصصی طرح به نام بانک رقم خواهد خورد. وی اقدامات حمایتی این بانک در مواجهه با شرایط اقتصادی جدید به دلیل شیوع این ویروس را در چهار مرحله، قابلذکر دانست و گفت: بانک توسعه تعاون در حمایت از تعاونیها در ایام کرونا در نخستین گام با حضور در تفاهمنامه چهارجانبه با حضور وزارت کار و رفاه اجتماعی، صندوق کارآفرینی امید و صندوق سرمایهگذاری بخش تعاون اقدام به پرداخت تسهیلات حمایتی به این دسته از تعاونیها کرده است.
وی گفت: در این بخش ۱۰۰ میلیارد تومان با نرخ ۴ درصد و بازپرداخت یکساله پیشبینیشده است که تاکنون بالغبر ۲۶۳ شرکت تعاونی در این چهارچوب به بانک معرفیشده و بالغبر ۱۱ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک توسعه تعاون در این راستا به تعاونیهای آسیبدیده از کرونا پرداخت شده است که تا پایان سال مجموع این حجم تسهیلات بهصورت کامل پرداخت خواهد شد که این نخستین اقدام مشترک با عنوان «جنبش بخش تعاون علیه کرونا» بوده است. مهدیان به نقش عاملیتی بانک در پرداخت تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی به سرپرستان خانوار اشاره و در ادامه خاطرنشان کرد: مطابق دستورالعمل بانک مرکزی، دریافت اقساط ۴۸ هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه در حجم ۵۵۰ میلیارد ریال به مدت سه ماه به پایان خرداد موکول شد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره به تکلیف بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور گفت: در اقدام بعدی اقساط سهماهه اسفند، فروردین و اردیبهشت، برای در حدود ۴۸ هزار فقرهای که از تسهیلات قرضالحسنه بانک توسعه تعاون به مبلغ مجموعا ۵۵ میلیارد تومان استفاده کرده بودند، دریافت نشد و به مهلت سررسید بازپرداخت این تسهیلات افزوده شد. وی با تاکید بر اینکه بر اساس تصمیم دولت، در مجموع بالغبر ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات یکمیلیون تومانی به خانوارهای واجد شرایط یارانه پرداخت شده است، افزود: علاوه بر این، مبلغ یک هزار میلیارد تومان برای حمایت از کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا از محل منابع داخلی بانک با نرخ ۱۴ تا ۱۸ درصد با بازپرداخت ۲۴ ماهه از سوی بانک توسعه تعاون پیشبینیشده که از این میزان تاکنون بالغبر ۵۰ میلیارد تومان به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : بانک توسعه تعاون