در روزهایی که به دنبال آب و هوای بهاری، جزیره کیش به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری کشور تبدیل شده، اخباری مبنی بر پلمپ برخی رستورانها در این منطقه به گوش میرسد. در این میان کارشناسان معتقدند که توجه بیشتر به جایگاه تشکلهای صنفی و واگذاری و بهرهبرداری از رستورانها و سایر مراکز پذیرایی به افراد متخصص و امین، میتواند از بروز این اتفاقات ناخوشایند پیشگیری کند.
به گزارش کاماپرس، جایگاه اصناف به عنوان متولیان بازار در نظام اقتصادی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. به عبارت دیگر این قشر به عنوان بزرگترین بخش اقتصادی کشور بعد از نفت شناخته میشود.
در رابطه با جزیره کیش نیز، تشکلهای صنفی از همان ابتدا با پشتوانه قوی شکل گرفته تا حامی حقوق اعضای خود بوده و امور مربوط به صنوف مختلف را تحت نظارت سازمان منطقه آزاد کیش بررسی و رفع و رجوع کند. در این میان، جامعه بازاریان و بازرگانان کیش، جامعه هتلداران، جامعه کلوپداران و جامعه مراکز پذیرایی کیش برخی از مهمترین تشکلهای صنفی این منطقه به شمار میروند که ضمن فعالیت در این حوزه، خواهان حمایت بیشتر بخش حاکمیتی در منطقه آزاد کیش هستند.
ماجرای پلمپ برخی رستورانهای کیش
این در حالیست که اخیرا اخباری مبنی بر پلمپ برخی رستورانها و مراکز تفریحی در کیش منتشر شده؛ آنهم در روزهایی که جزیره کیش یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در کشور است.
بیشتر بخوانید:
در این رابطه یک کارشناس گردشگری ضمن ریشه یابی این اتفاقات، تاکید میکند که توجه به حوزه فعالیتی تشکلهای صنفی میتواند در واگذاری رستورانها به افراد متخصص و امین و پیشگیری از این اتفاقات ناخوشایند اثرگذار باشد.
اهداف و مسئولیت جامعه مراکز پذیرایی کیش
جامعه مراکز پذیرایی کیش در سال 88 و به همت مجموعه رستورانها، کافی شاپها، فست فودها و دیگر مراکز پذیرایی و با هدف هماهنگی و تدوین سیاستهای پذیرایی در این حوزه تاسیس شد. برخی از مهمترین اهداف این جامعه به شرح زیر است:
- همکاری با سازمان منطقه آزاد کیش در جهت توسعه جاذبههای گردشگری در حوزه صنعت غذا
- تسهیل صدور مجوزات لازم و از بین بردن بروکراسی اداری
- اطلاع رسانی برای توسعه جاذبههای گردشگری و معرفی رستورانهای برتر
- استفاده از تعهد و تخصص فردی و گروهی در جهت ارزش آفرینی جامعه مراکز پذیرایی کیش
نقطه نظرات کارشناسان درباره پلمپهای اخیر
به نقل از اقتصاد کیش، یک کارشناس گردشگری با بیان اینکه پلمپ رستوران به هیچ عنوان اتفاق خوشایندی نیست، گفت: یکی از دلایل بروز این مسایل، بهره بردارانی هستند که بدون نظارت و اطلاع جامعه مراکز پذیرایی انتخاب شدهاند و از قوانین صنف پیروی نمیکنند.
به اعتقاد وی، مشکلات امروز کیش نتیجه برخی اقدامات غیرکارشناسی و واگذاری رستورانها به افراد غیرمتخصص است. بنابراین برگزاری مزایدهها و یا حتی پلمپ باید به جوامع واگذار شود تا معضلات فرهنگی و اجتماعی مشکل زا نشود.
کارشناس دیگری با تاکید بر اینکه این مشکلات باید از پایه حل شود، گفت: سازمان باید جوامع را به رسمیت شناخته و بسیاری از امور را به آن برون سپاری کند. در این میان سالهاست که طرح ساماندهی رستورانها عنوان شده اما طرح را به تشکل مربوطه ارائه نمیکنند.
یکی دیگر از کارشناسان صنعت غذا، پلمپ رستوران ها را برای برند کیش نامناسب دانست و اضافه کرد: اتحادیه باید به عنوان نماینده، حامی اعضا بوده و از سوی حاکمیت نیز حمایت شود. در این میان، واگذاری مسئولیت به اتحادیهها و اصناف میتواند به تنظیم بازار و پیشگیری از تضییع حق هر یک از ارکان تولید و مصرف کمک کرده و به برخورد با واسطهها به عنوان برهم زنندگان نظم تأمین و توزیع منجر شود.
کارشناس دیگری وجود سامانههای نظارتی را لازم دانست و تاکید کرد: این سامانهها جایگزین اتحادیه و اصناف نبوده، بلکه به تسهیل جمعآوری، جمعبندی و ارائه اطلاعات کمک میکند.
انتهای پیام
اگه رستوران شاندیزصفدری بوده،من دراون رستوران کارکردم.ادمهای خوبی هستند.حدود۶ماه عکس صاحب رستوران روروی بازوهام تتوکرده بودم.بعداز۶ماه باشیرکاکایوپاکش کردم.ادمهای خوبین.