فرصت اکسپو 2020 دبی برای اقتصاد ایران

لست سکند

کمتر از 20 روز دیگر نمایشگاه جهانی اکسپو 2020 دبی آغاز می شود و بیش از 192 کشور در آن حضور خواهند داشت. ایران بر خلاف اکسپوهای قبلی در این نمایشگاه پاویون اختصاصی دارد و با ظرفیت بالاتری به ارایه محصولات، خدمات و ایده های نوآورانه می پردازد.

به گزارش کاماپرس، اکسپو 2020 دبی یک شعار موثر دارد و آن پیوند ایده ها و خلق آینده است. بر این اساس هر نوع محصول، خدمت و ایده ای که بتواند بر آینده تمرکز داشته باشد، فرصتی مهم و قابل تامل به شمار می رود.

در گفت و گوی احمد پور فلاح، مشاور عالی رئیس اتاق ایران، با پایگاه خبری اتاق ایران آمده: استفاده از فضای اکسپو فرصتی برای بازسازی چهره ایران در سطح جهانی است و اتا‌ق‌های استانی و تشکل‌ها باید مشارکت در این رویداد را جدی بگیرند.

مشاور عالی رئیس اتاق ایران، حضور در اکسپو 2020 دبی را اقدامی مهم و ضروری خواند و تاکید کرد: ایران می‌تواند با برگزاری روز ملی ایران در این رویداد بین‌المللی در راستای بازسازی چهره کشور در بین اذهان استفاده کند.

راز آسمان پایتخت

وی افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی دقیق در راستای جذب سرمایه‌گذار خارجی و انتقال اطلاعات لازم از کشور درباره توانمندی‌های تولیدی، صنعتی، تجاری، کشاورزی، خدماتی، معدنی و غیره از فرصت اکسپو بهره ببریم.

اکسپو 2020 دبی و تحریم‌های ایران

عضو ستاد اکسپوی اتاق ایران تاکید کرد: خوشبختانه در این اکسپو بحث‌های سخت‌افزاری در اولویت نیستند و تمرکز اصلی بر ایده‌پردازی‌ها و مدل‌سازی‌هایی است که برای آینده مدنظر است، این می‌تواند با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها که موجب شده صنایع ایران تا حدی از تکنولوژی‌های روز دنیا عقب بمانند، خوب باشد چراکه شاید در عرضه محصولات توان رقابت نداشته باشند.

بیشتر بخوانید:

اکسپوی دبی چه کمکی به گردشگری ما می‌کند؟

او خاطرنشان کرد: از جمله موضوعاتی که باید مدنظر باشد، گردشگری است. البته در این بحث فقط معرفی اماکن تاریخی و جاذبه‌های طبیعی و آب‌وهوایی مطرح نیست و باید از شیوه‌های نو و تکنولوژی‌های روز برای معرفی توانمندی‌های گردشگری کشور استفاده کنیم. همچنین می‌توانیم با جلسات رودررویی که در اکسپو برگزار می‌شود، تجربیات جهانی در این حوزه را به دست آوریم و از آنها استفاده کنیم.

پورفلاح با بیان این مطلب که اتاق‌های استانی و تشکل‌ها با اعزام هیات و نیرو این رویداد را جدی بگیرند، تصریح کرد: ایران 70 سال است که در اکسپوهای مختلف مشارکت داشته اما تاکنون به جز اکسپوی میلان که در یک بخش بعد از اتریش موفق به دریافت نشان نقره شد، رکورد خاصی از نظر بهره‌برداری از این حضور کسب نکرده‌ است. امیدوارم در این اکسپو بتوانیم به کمک برنامه‌ریزی مناسب بهره‌برداری خوبی داشته باشیم.

غرفه ایران در نمایشگاه اکسپوی دبی

این فعال اقتصادی ادامه داد: دراین اکسپو غرفه ایران از نظر موقعیت مکانی و متراژی شرایط مناسبی دارد و در 8 بخش اداره می‌شود. علی‌رغم اینکه مسئولان دولتی خیلی دیر به این موضوع مهم توجه کردند؛ اما به نظر می‌رسد اقدامات خوبی در همین وقت کم انجام شده است. به عنوان رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا تجربه این کار را در اکسپوی میلان دارم و نگران بودم که در این فرصت کوتاه نتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم اما خبرها حاکی از اجرای 90 درصد هماهنگی‌هاست و این خبر بسیار دلگرم‌کننده‌ای است.

به گفته او ایران در همین شرایط از نظر معماری و طراحی غرفه توانست در بین 190 کشور، رتبه هشتم را به خود اختصاص دهد و برای نخستین بار موضوع طراحی غرفه را با برگزاری یک مسابقه‌ پیش‌ببرد. طراحان اصلی غرفه ایران در اکسپو 2020 خانم نشید نبیان، دکترای معماری از دانشگاه هاروارد و MIT و رامبد ایلخانی بودند که در فراخوان مربوط به طراحی غرفه ایران، شرکت کردند و برنده شدند.

در ادامه ویدیوی غرفه ایران را تماشا می‌کنیم.

پورفلاح در باره طراحی غرفه‌ها در اکسپو 2020 نیز توضیح داد: در این طراحی از استعاره‌ها و داستان‌های هزارو یک شب و شهرزاد استفاده و درعین حال بر تم اکسپو و جایگزینی قدرت نرم به جای قدرت سخت‌افزاری تمرکز شده است. توجه به لایه‌های دیجیتال در امتداد شاعرانه بودن، کنترل اقلیمی در سازه‌ها و استفاده هوشمندانه از تکنولوژی از ویژگی‌‌های این طراحی است.

مشارکت بخش خصوصی در اکسپو 2020 دبی

پورفلاح همچنین مشارکت بخش خصوصی در برگزاری اکسپوی دبی را بهتر از هر زمان دیگری ارزیابی کرد و گفت: به طور کلی امور اکسپوها در اختیار دولت‌هاست هرچند در کشورهای پیشرفته امور اجرایی به بخش خصوصی سپرده می‌شود. در دوره‌های گذشته در ایران حضور بخش خصوصی پررنگ نبود و اگر به صورت انتخابی از بخش خصوصی استفاده می‌شد کماکان نظارت‌های دولتی وجود داشت. در این دوره فضای بیشتری به بخش خصوصی دادند و اتاق ایران توانست جایگاه خوبی در ستاد اصلی اکسپو پیدا کند و ستاد اکسپوی اتاق ایران نیز توانسته پررنگ‌تر از گذشته نقش‌آفرینی کند.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: در این رویداد اتاق ایران و امارات هم حضور قوی داشته و با برگزاری جلسات مستمر، اقدامات ارزشمندی انجام داده است، از طرفی هماهنگی‌ها بین دولت و بخش خصوصی هم قابل قبول بوده است. اکسپوها وظایف پیچیده‌ای دارند و نیازمند هماهنگی‌های ویژه‌ای هستند. خوشبختانه این هماهنگی‌ها بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی خوب بوده است.

او درباره آنچه باید در این اکسپو مدنظر باشد، گفت: لازم است رویکرد کشورها را نسبت به آینده بشناسیم و برنامه‌های آنها را دنبال کنیم و اهداف خود را بر اساس رویکردهای موجود در دنیا تنظیم کنیم. ارتباط با افرادی که در این اکسپو حضور دارند بسیار مهم است و از این طریق متوجه می‌شویم که کشورها چه برنامه‌ای برای آینده خود در نظر گرفته‌اند و با توجه به آن استراتژی خود را تدوین می‌کنیم.

 

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز