زندگی خوب چیست و چطور ساخته می‌شود؟ / پیشنهاد کتاب

معرفی کتاب-کاماپرس
x تبلیغات
روژاشاپ

کتاب «فراسوی اقتصاد» به بیان ساده درباره «نیک زیستی» است. نویسنده تلاش دارد تا شاخص‌هایی را معرفی کند که نیک‌زیستی را تعیین و سطح‌بندی می‌کنند.

به گزارش سرویس فرهنگ و رسانه کاماپرس، حسین بیات، مترجم این کتاب در مقدمه خود اشاره می‌کند که نیک‌زیستی را می‌توان به دو نوع کلی تقسیم کرد؛ نیک‌زیستی عینی و نیک‌زیستی ذهنی. وی در ادامه به نقل از یان اُت، نویسنده کتاب، می‌نویسد: نیک‌زیستی عینی عبارت است از زیستن در وضعیت عینا مطلوب: وضعیت استانداردی که ویژگی‌های آن را افراد متخصص یا نهادهای مرجع مثل اقتصاددانان، پزشکان، روان‌شناسان، یا برخی سازمان‌های جهانی توصیف یا توصیه می‌کنند. از معروف‌ترین شاخص‌ها برای سنجش نیک‌زیستیِ عینی می‌توان به بهداشت، آموزش، ثروت و درآمد شخصی افراد یا برابری قدرت خرید، امید زندگی و تولید ناخالص داخلی کشوری که در آن زندگی می‌کنند، اشاره کرد. نیک‌زیستی درونی، اما چیزی نیست جز شادکامی و مراد از شادکامی در اینجا یعنی خشنودی پایدار فرد از کلیت زندگی یا به تعبیر نویسنده، ارج‌گذاری پایدار به کلیت زندگی.

معرفی کتاب-کاماپرس

مترجم و نویسنده کتاب تاکید دارند که شادکامی را نمی‌توان صرفا بر اساس یک شاخص، مورد سنجش قرار داد. نویسنده از عبارت «شادکامی فراگیر» برای سنجش میزان شادکامی افراد و جوامع استفاده می‌کند. در تعریف این نوع شادکامی از هر دو مولفۀ شناختی و عاطفی استفاده شده است.

بنا به اعلام نویسنده، هدف این کتاب ارائه طرحی برای یک جامعه بی‌نقص نیست بلکه کاهش سردرگمی درباره ماهیت شادکامی است. کاهش سردرگمی درباره شادکامی، به عنوان استاندارد نیک‌زیستی درونی (ذهنی) و بیرونی (عینی)، می‌تواند مذاکرات و مکالمات مربوط به آن را اثربخش کند. این کتاب با کاستن سردرگمی‌ها درباره شادکامی پذیرش آن را به عنوان استاندارد توصیفی بالقوه یا به عنوان استاندارد تجویزی بالقوه میسرتر می‌سازد و شناسایی و تحلیل کاستی‌های فعلی نئولیبرالیسم را آسان‌تر می‌کند.

x تبلیغات
دریان سفر امید

نویسنده هلندی این کتاب که دانش‌آموخته رشته‌های حقوق و جامعه‌شناسی و کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اجتماعی است در «فراسوی اقتصاد» تاکید دارد که شادکامی نه صرفا یک ترجیح شخصی و نه الزاما یک شاخص اقتصادی و سیاسی است. شادکامی یک محصول اجتماعی است که  فهم دقیق‌تر آن می‌تواند زمینه‌ساز جامعه‌ای شاداب‌تر باشد.

بیشتر بخوانید:

حکومت‌ها چه نقشی در شادکامی جوامع دارند؟

فصل هفتم کتاب، یکی از فصل‌های خواندنی «فراسوی اقتصاد» است که برای مخاطب ایرانی نیز جذابیت بیشتری دارد. نویسنده در این فصل به تاثیر شیوه حکمرانی بر میزان شادکامی جامعه اشاره می‌کند. «طبق دلایل آماری روشن و بدیهی، جای تعجب ندارد اگر بگوییم بین میانگین بالای شادکامی افراد و سطح بالای برابری بین افراد منافاتی وجود ندارد، یعنی میانگین بالای شادکامی و سطح بالای برابری قابل جمع‌اند؛ زیرا برای اینکه به میانگین بالایی از شادکامی برسیم، باید تعداد بیشتری از مردم شادکام باشند و برای اینکه تعداد بیشتری از مردم شادکام باشند، باید تفاوت‌ها در شادکامی افراد ناچیز باشند… وجود همبستگی بین آزادی و شادکامی چیز عجیبی نیست، زیرا هرچه آزادی فردی بیشتر شود، انتظار داریم سازگاری بیشتری بین ترجیحات فرد و سبک زندگی واقعی او برقرار باشد. همبستگی بین آزادی و کیفیت حکومت نیز تعجب‌آور نیست، زیرا آزادی آشکارا به کیفیت حکومت، مثل صدا و مسئولیت‌پذیری و حاکمیت قانون بستگی دارد.»

فراسوی اقتصاد توسط موسسه فرهنگی دکسا در 278 صفحه منتشر و با قیمت 200 هزار تومان راهی بازار شده است.

این کتاب را علاوه بر سایت موسسه فرهنگی دکسا می‌توان از فروشگاه‌های اینترنتی ایران‌کتاب، 30بوک، شهرکتاب آنلاین، دیجی‌کالا و نهنگ نیز تهیه کرد.

انتهای پیام

مرتبط با : 30بوکایران کتابدکسادیجی کالاشهر کتاب آنلایننهنگ
x تبلیغات
پیام رسان
تورهای مسافرتی لحظه آخر
ناخداسفر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان