کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان سازی

x تبلیغات
ایلیا متین خودرو

پروفیل‌های ساختمانی، مقاطع فلزی یا پلاستیکی هستند که به شکل‌های مختلفی مانند مربع، مستطیل، زاویه و … در صنعت ساختمان‌سازی برای تقویت سازه‌ها و ایجاد ساختارهای مقاوم و پایدار استفاده می‌شوند. این مقاطع به دلیل شکل‌های هندسی خاص و استانداردی که دارند، می‌توانند بارهای مختلف را به‌خوبی توزیع کنند و در ساخت تیرها، ستون‌ها، قاب‌ها، اسکلت ساختمان و سازه‌های فلزی و دیگر اجزای سازه‌ای به‌کار روند.

استفاده از پروفیل‌ها در ساختمان‌سازی علاوه‌بر افزایش استحکام و دوام سازه، به بهینه‌سازی فرآیند ساخت و کاهش هزینه‌ها نیز کمک می‌کند. همچنین، به‌کارگیری پروفیل‌های استاندارد، امکان طراحی و اجرای پروژه‌های ساختمانی را با دقت و سرعت بیشتری فراهم می‌آورد. علاوه‌براین، این پروفیل‌ها در ساخت سازه‌های سبک و سنگین، صنعتی و مسکونی کاربرد دارند و نقش مهمی در استحکام و دوام ساختمان ایفا می‌کنند. از این رو، قیمت پروفیل متناسب با کاربرد، نوع محصول و ویژگی‌های آن تغییر می‌کند.

عموما در پروژه‌های ساختمانی از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که هریک دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. یکی از پرکاربردترین آن‌ها انواع مصالح فلزی مانند پروفیل‌های ساختمانی فولادی است. پروفیل‌های فولادی دارای مقاطع ثابت در طول مشخصی هستند که برای بهبود کیفیت و سرعت در صنایع مختلف به ویژه در ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. قیمت پروفیل متناسب با کاربرد، نوع محصول و ویژگی‌های آن تغییر می‌کند. به طور کلی پروفیل‌ها با توجه به شکل ظاهری، میزان باربری، روش تولید، فرآیند تولید و مواد بکار رفته در آن به انواع مختلفی طبقه بندی می‌شوند.

کاماپرس در این گزارش به معرفی انواع پروفیل و کاربرد هر یک از آنها در صنعت ساختمان سازی ‌پرداخته است.

پروفایل‌های بسته

پروفیل‌های بسته یا قوطی پروفیل، محصولاتی با سطح مقطع مربع، مستطیل و دایره هستند که معمولاً به عنوان پروفیل شناخته می‌شوند. مقاطع کوچک پروفیل‌های بسته در ساخت نرده، در، پنجره، راه پله، پایه میز، صندلی و امثال آن به کار می رود. بخش‌های بزرگی از این محصولات اغلب در ستون‌های ساختمانی و به طور کلی در مکان‌هایی که مقاومت بالایی لازم است، استفاده می‌شود.

x تبلیغات
دریان سفر امید

پروفیل‌های باز

پروفیل‌های باز، سطح مقطع مربع یا مستطیل کامل ندارند و با توجه به نیاز مصرف‌کنندگان، در ساخت اقلامی مانند ناودانی، تیرآهن، نبشی، پروفیل پانچ، تسمه میلگرد، چهارپا و نظایر آن کاربرد دارند. یکی دیگر از دلایل تولید این پروفیل‌ها امکان نصب راحت است. این محصولات اغلب با نام خاص خود در بازار خرید و فروش می‌شوند. شکل مقطع پروفیل باز می‌تواند شبیه یکی از حروف  Z، T، U، C یاG  باشد. به طور کلی از پروفیل‌های مربع و مستطیل شکل با مقاطع کوچک در ساخت راه پله یا نرده استفاده می‌شود. از پروفیل‌های با سطح مقطع بزرگ نیز در ستون‌های اصلی ساختمان‌ها و همچنین در شاسی تریلرها و تانکرها استفاده می شود. از پروفیل‌های قوطی مربعی در تولید پایه‌های فلزی میز و صندلی استفاده می‌شود. برای ساخت سقف طاقچه‌ها از پروفیل‌های Z شکل و برای تهیه چهارچوب درهای فلزی بزرگ از پروفیل‌های ناودانی استفاده می‌شود.

کاربرد پروفیل‌های سبک و سنگین

پروفیل‌های سبک از ورق سرد یا روغنی و نوع سنگین آن از ورق مشکی ساخته می‌شود. نوع سبک به محصولاتی با ضخامت کمتر از 1.5 و نوع سنگین به محصولاتی با ضخامت‌ بیش از 1.5 اطلاق می‌شود. معمولاً در مواردی که نیاز به تحمل نیروی زیاد باشد، از پروفیل نوع سنگین استفاده می‌شود. از نظر هزینه، قیمت پروفیل ساختمانی سبک بالاتر است، اما در نهایت به دلیل محاسبه قیمت بر واحد وزن، قیمت این محصول نسبت به نوع سنگین آن کمتر در نظر گرفته می‌شود.

پروفیل فولادی

پروفیل‌های فولادی از گذشته تاکنون جایگاه ویژه و مهمی در صنعت ساختمان داشته و دارند و امروزه نیز با وجود عرضه مصالح جدیدتر در بازار، همچنان یکی از مصالح اصلی ساختمان محسوب می‌شوند. با این حال، برخی از کاربردهای آن‌ها مانند در و پنجره، میز و صندلی و امثال آن به دلیل توسعه مواد جدید، استفاده محدودتری نسبت به گذشته دارند.

پروفیل‌های گالوانیزه

گالوانیزه کردن پروفیل به معنی افزودن یک لایه پوششی از فلز روی بر سطح پروفیل است که از زنگ زدگی آن در هوای مرطوب جلوگیری می‌کند. این نوع پروفیل به دلیل داشتن ظاهری زیبا، مقاومت بالا در برابر خوردگی و قابلیت استفاده از درپوش‌های پلاستیکی برای استفاده در فضای باز مانند پارکینگ‌ها و مناطق با رطوبت بالا گزینه مطلوبی است.

پروفیل‌های فولادی ضد زنگ

این نوع پروفیل‌ها از فولاد ضد زنگ ساخته شده‌ و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند. همچنین ظاهر زیباتری نسبت به سایر پروفیل‌ها دارند و به همین دلیل علاوه ‌بر محیط مرطوب، در ساخت وسایل تزئینی نیز کاربرد دارند. پروفیل‌های استنلس استیل دارای گریدهای مختلفی از قبیل پروفیل استیل 304، 316، 309، 321، 420 و امثال آن هستند که پرکاربردترین آن‌ها شامل گریدهای 304 و 316 می‌شود. پروفیل استنلس استیل 304 به لحاظ مقاومت بالا، در محیط‌هایی مصرف می‌شود که در معرض خوردگی متوسط ​​قرار دارند. مقاومت حرارتی این پروفیل به صورت متناوب تا 870 درجه سانتی گراد و به طور مداوم تا 925 درجه سانتی گراد است و با توجه به ویژگی‌های آن به راحتی در بخشهای صنعتی، حمل و نقل و معماری استفاده می‌شود. پروفیل استنلس استیل 316 در محیط‌هایی مانند صنایع داروسازی و صنایع غذایی با خوردگی بالا کاربرد دارد. این گرید برای شرایط بد آب‌وهوایی نیز مناسب است.

پروفیل های آلومینیومی

شکل پذیری، مقاومت در برابر خوردگی، زیبایی و سبکی، ویژگی‌هایی هستند که پروفیل‌های آلومینیومی را به یکی از پرکاربردترین‌ها در صنعت ساختمان و سایر صنایع تبدیل کرده است. استفاده از این نوع پروفیل به عنوان در و پنجره از اتلاف انرژی نیز جلوگیری می‌کند.

قیمت پروفیل در شرکت مهدفولاد

وزن پروفیل‌ها، کیفیت محصولات، حضور واسطه‌ها در بازار، برند و شرکت سازنده پروفیل، مواد اولیه مورد استفاده و روش تولید بر قیمت پروفیل تاثیرگذار است. شرکت “مهدفولاد” با در نظر گرفتن استانداردهای بین المللی، انواع پروفیل‌های ساختمانی از برندهای گوناگون را به فروش می‌رساند. طیف وسیعی از این پروفیل‌ها و سایر محصولات بازار آهن در مقاطع و ضخامت‌های مختلف در وبسایت این مجموعه قابل مشاهده است. لازم به ذکر است که کارشناسان فروش مهدفولاد به صورت تلفنی نیز به مشتریان خود مشاوره می‌دهند.

انتهای پیام

مرتبط با : آهن رسانمهدفولاد
x تبلیغات
ایرانیکا
پیام رسان
بازارگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان