خانه و ساختمان شاید از آن دسته پدیدههایی باشد که از ابتدای تمدنهای بشری، در زندگی انسانها وجود داشتهاند. اما شکل و نحوهی ساخت آنها، دهه به دهه متفاوت است. یکی از مهمترین محرکهای بشری برای پیشرفتهای علمی و صنعتی همین ساختن خانه و ساختمان بوده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ بازار مصالح ساختمانی، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس به نقل از آرسینکو، از آن طرف، تقریبا هر پیشرفتی در ساخت ابزار و تجهیزات صنعتی انجام شود، به نحوی تاثیر خود را روی ساختمانسازی هم نشان میدهد. از همین رو است که نمیتوان خیلی روی روندهایی که در این صنعت وجود دارد، حساب باز کرد. اما یکی از تجهیزات مهمی که از کنار هر ساختمان نیمهسازی عبور کنید، مقداری از آن را میبینید، میلگرد است. این تجهیزات، انواع مختلفی دارند. اما پروژهی عمرانی پیدا نمیکنید که استفاده از میلگرد در آن انجام نشود. در ادامه، با برخی از مهمترین و پراستفادهترین انواع آن آشنا میشویم.
دسته بندی های میلگردها
میلگردهای که در بازار تجهیزات ساختمانی به فروش میرسند، انواع زیادی دارند. دستهبندی این تجهیزات، معمولا بر اساس فاکتورهای مختلفی انجام میشود. از اندازه و طول گرفته تا شکل ظاهری و نوع ساخت. اما یکی از این عوامل که شاید از بقیه کمی مهمتر هم باشد، جنس ساخت میلگرد است. در بازار، هم میتوانید میلگردهایی پیدا کنید که با استفاده از فلز آهن ساخته شدهاند و هم میلگردهایی به فروش میرسد که فولادی باشد. نکتهی جالبی که باید به آن توجه کرد این است که میلگردهای فولادی، خودشان به دستههای بسیار مختلفی تقسیم میشوند. فولاد، آلیاژی از آهن است که با ترکیب کربن ساخته شده است. اما در بازار، فولاد خالص تقریبا پیدا نمیکنید. برای تقویت و افزودن ویژگیهای دلخواه، به این ترکیب عناصر دیگر هم اضافه میشود که آلیاژهای فولادی را تشکیل میدهد.
بسیاری از انواع آلیاژ فولادی که در بازار وجود دارد، در ساخت میلگرد هم استفاده میشود. نتیجهی این تولیدات، میلگردهایی است که ویژگیهای متنوعی دارند.
میلگردهای با شکل ظاهری
میلگردها، در ابتدای معرفی به بازار به عنوان یک ابزار صنعتی که استفادهی زیادی هم در صنعت ساختمان دارد، به صورت ساده و با سطحی صاف تولید میشدند. اما این میلگردها، آن طور که باید نمیتوانستند مقاومت لازم برای ساخت عمارتهای چندطبقه و برجها و آسمانخراشها را فراهم کنند. از این رو بود که مهندسان به فکر تقویت آن افتادند. احتمالا اولین راهکار برای حل چنین چالشی، استفاده از عناصر مختلف برای ساخت آلیاژهایی بود که مقاومت بهتری داشتند. اما جواب در آلیاژ متفاوت نبود. کشفی که توانست یکی از پرکاربردترین میلگردهای مورد استفاده در بازار را تولید کند، تغییر شکل ظاهری میلگرد بود.
شیارهای مقاوم
مهندسان به این نتیجه رسیدند که صاف بودن سطح میلگردهای ابتدایی، باعث میشود تا مقاومت آنها به آن اندازهای که باید، نرسد. چرا که به خوبی نمیتوانست در بتن پیریزیشده در ساختمان چفت شود. در عوض با ایجاد شیارهایی روی سطح میلگرد، تنیدگی میلگردهای در بتن به حداکثر خود میرسید. برای همین امکان ساخت برجهای بلند، به وجود میآمد. نتیجهی این کشف، ساخت میلگرد آجدار بود که امروزه میتوان گفت با اختلاف پراستفادهترین محصولات در ساختمانسازی و عمران است. پای آنها حتی به ساخت محصولات دیگر مانند خودرو، کشتی و هواپیما که مقاومت بدنه در آنها اهمیت زیادی دارد، باز شده است. شما در هر زمان که بخواهید میتوانید قیمت روز میلگرد آجدار را از آرسینکو مشاهده فرمایید.
انواع مناسب برای استفادههای صنعتی
میلگردهای آجدار با تمام مقاومتی که داشتند، اما مناسب کاربردهای صنعتی نبودند. در بیشتر کاربردهای صنعتی، نمیشد از آنها استفاده کرد. چرا که سختی لازم و در عین حال امکان شکل دادن به آنها وجود نداشت. برای همین بود که نیاز به استفاده از یک آلیاژ جدید در ساخت میلگرد حس شد که این نقاط ضعف را پوشش دهد. جوابی که توانست این چالش را هم با موفقیت حل کند، آلیاژ دیگری از فولاد، به نام استیل بود. در این ترکیب، معمولا از عناصری مانند نیکل و کروم هم استفاده میشود. این موضوع، سختی فولاد را به طرز چشمگیری افزایش میدهد.
این آلیاژ، در ساخت میلگرد هم مورد استفاده قرار گرفت. میلگرد استیل ، امروزه یکی از پراستفادهترین تجهیزات صنعتی است. البته با توجه به ویژگیهای خاص این آلیاژ، قیمت میلگرد استیل، نسبتا بالا است و استفاده از آن در پروژههای ساختمانی، توجیه اقتصادی چندانی ندارد. اما در کاربردهای صنعتی، مخصوصا ساخت ماشینآلات و تجهیزات صنعتی، استفاده از این میلگردها، تقریبا در همهی صنایع دیده میشود. برای خرید میلگرد استیل از آرسینکو میتوانید با شماره های تماس زیر ارتباط بگیرید.
021-66674420
021-66671990
تفاوت میلگرد آجدار و استیل
میلگردهای آجدار معمولا از جنس آهن هستند. البته انواع فولادی این آلیاژها نیز در بازار وجود دارد. اما معمولا در ساخت میلگردهای استیل، از این شکل ظاهری استفاده نمیشود. میلگردهای آجدار، معمولا ظاهر کدر و تیرهای هم دارند. در مقابل، میلگردهای استیل، ظاهری صیقلی و براق دارند که یکی از مزایای آنها محسوب میشود. میلگردهای آجدار، ویژگی مغناطیسی دارند. اما این ویژگی در برخی از میلگردهای استیل دیده نمیشود. یعنی جذب آهنربا نمیشوند.
اما مهمترین تفاوتی که برای این دو محصول میتوان برشمرد، قیمت آنها است. از آن جایی که استیل، قیمت بالاتری نسبت به سایر آلیاژهای فولادی دارد، قیمت میلگردهای تولیدشده از این جنس هم قیمت بیشتری خواهند داشت.
منبع : https://rsin.co.ir/
مرتبط با : آردن
بررسی تفاوت میلگرد آجدار و میلگرد استیل بخش جالبی بود
در کل مطلب مفیدی بود، دستتون درد نکنه