قیمت کلیه در بازار عراق تا 300 میلیون تومان هم میرسد. همین رقم برخی را تشویق میکند تا برای فروش یک کلیه خود راهی کشوری شوند که همین چندسال پیش وضعیتی بسیار اسفناک داشت و از کمکهای مردم ایران برای بازسازی استفاده میکرد.
به گزارش کاماپرس، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه ناگفتههایش از فرایند فروش کلیه در تهران و بغداد را در گفتگو با یکی از رسانههای داخلی بیان کرد. حسین بیگلری در گفتگویی که متن آن، صبح جمعه وی خروجی خبرآنلاین قرار گرفت، گفت: قیمت فروش کلیه در تهران بیشتر است، آنجا دلال وجود دارد و قیمت کلیه را تعیین میکند، برای همین خیلی مواقع اهدا کنندگان کلیه به تهران مراجعه میکنند، اما انجمن کلیوی تهران اجازه اهدا به آنها نمیدهد چراکه طبق قانون افراد باید ساکن همان شهر یعنی تهران باشند، بنابراین فروشنده کلیه میرود یک بنگاه مسکن قراردادی صوری امضا میکند که نشان دهد ساکن تهران است، متاسفانه این اتفاقات میافتد. گاهی اهدا کنندهها به ما میگویند میرویم تهران ۲۵۰ میلیون تومان کلیه را میفروشیم و کلی هدیهام دریافت میکنیم و با پولِ آن ماشین میخریم.»
در این زمینه بیشتر بخوانید:
او ادامه داد: گاهی افرادی که برای اعلام آمادگی جهت اهدای کلیه به انجمن مراجعه میکنند در مواجه با قیمت کلیه که از نظرشان کم است به ما میگویند ما میرویم عراق کلیه میفروشیم، تکرار این حرف سبب شده ما حدس بزنیم عراقیها به ایران مراجعه میکنند و کسیکه میخواهد کلیه خود را بفروشد پیدا میکنند، اما چون در ایران پیوند اعضا به شهروندان خارجی ممنوع است، آنها فرد را به عراق دعوت میکنند، دلار هم به طرف میدهند و آنجا پیوند میزنند. بنابراین وقتی مردم اینها را به ما میگویند قطعاً یک چیزهایی وجود دارد.
از 150 میلیون به 300 میلیون
تیر سال 1395 باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران، در گزارشی به تلاش دلالان برای فروش کلیه ایرانیها در بازار عراق اشاره کرد و به نقل از دو جوان که در تلاش بودند تا برای کاهش فشارهای مالی کلیه خود را بفروشند، نوشت: دلالی به من پیشنهاد فروش ۱۵۰ میلیون تومانی کلیه را در کشور عراق داد.
حال پس از گذشت 5 سال، قیمت کلیه در بازار عراق دو برابر شده است. هرچند این میزان رشد در مقایسه با افزایش هزینههای زندگی در ایران، اصلا چشمگیر نیست.
ناگفته نماند که اسفند سال 1393 نیز ایرنا به عنوان خبرگزاری دولت، در گفتگو با رييس انجمن حمايت از بيماران كليوي شهرستان مريوان قیمت کلیه در شمال عراق را 60 میلیون تومان اعلام کرد. این شخص به ایرنا گفته بود: دليل فروش كليه برخي افراد در شمال عراق بالا بودن قيمت در اين منطقه است. قيمت كليه در كشور حدود 9 ميليون تومان است اما در شمال عراق هر كليه به قيمت 60 ميليون تومان خريدار دارد.
افزایش متقاضیان فروش کلیه
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان گیلان به افزایش تقاضا برای فروش کلیه اشاره کرد و گفت: بهدلیل مشکلات مالی و فقر تعداد افراد متقاضی فروش کلیه افزایش پیدا کرده است. افرادی که دست به فروش کلیه میزنند بهعلت مشکلات زندگی و مالی است، درغیراینصورت هیچکس حاضر نیست کلیه خودش را واگذار کند، مگر در موارد استثنایی مانند کلیهای که برادر به برادر یا خواهر به برادر و برعکس هدیه میکند.
او تاکرد کرد: در شهر ما مراجعه برای فروش کلیه بیشتر شده است، کسیکه کلیه خود را میفروشد از روی ناچاری است، میخواهد با پولی که دریافت میکند از مشکلات معیشتی خارج شود، بهخودش میگوید پرایدی بخرم تا با آن کار کنم، یا با پولِ کلیه خانهای رهن کنم؛ بنابراین قیمتِ معیشت مردم هست که قیمت کلیه را مشخص میکند.
قیمت خرید و فروش کلیه چقدر است؟
مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای وزارت بهداشت در گفتگویی که با خبرگزاری دانشجویان ایران داشت، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ دستورالعمل اجرایی پیوند کلیه از اهداکنندگان زنده در بیمارستانهای مجاز ابلاغ شد. همچنین لیست انتظار اهداکنندگان زنده و گیرندگان کلیه راهاندازی شد، پیوند کلیه از فرد زنده هم کاملا مشخص و نظاممند شده است.
در این میان لیست افراد زنده برای اهدای کلیه در هر استان توسط انجمنهای حمایت از بیماران کلیوی تهیه و متقاضیان به وزارت بهداشت معرفی میشوند، فرد اهدا کننده هم بعد از پیوند کلیه مبلغی که معمولاً تحت عنوان هدیه ایثار یاد میشود از انجمنها دریافت میکند، این مبلغ تا سقف ۸۰ میلین تومان است، اما در موارد زیادی فرد اهداکننده و گیرندهی کلیه، جدا از سازوکار انجمنهای حمایت از بیماران کلیوی مبلغی اضافه بر این ۸۰ میلیون تومان رد و بدل میکنند، گوییکه این ۸۰ میلیون فقط برای انجام مراحل اداری است و مابقی مبلغِ توافق شده برای جلب رضایت فروشنده کلیه.
دراینباره داود نوروزخانی، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان مرکزی به خبرآنلاین میگوید: متاسفانه قراردادهایی وجود دارد که خارج از انجمنها بین طرفین(اهدا کننده و اهدا گیرنده) بسته میشود، این اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی است، چنین اقدامی هیچ سقف ریالی ندارد از صفر تومان تا بینهایت میتواند باشد، وقتی ماشین، مواد خوراکی گران میشود روی قیمت هرچیزی تاثیر میگذارد، اما سقف مبلغ پرداختی در انجمنهای حمایت از بیماران کلیوی همان ۸۰ میلیون تومان است.
در واکنشی مشابه رضوانپناه میگوید: هرکسی بخواهد کلیه خودش را واگذار کند تنها از طریق انجمن خیریه بیماران کلیوی کشور و استانها میتواند مراحل این کار را انجام دهد. مجوزی که انجمن کلیوی ایران برای قیمت کلیه اهدایی به انجمنها داده است از صفر تا ۸۰ میلیون تومان است، اما گاهی طرفین بیرون از سازوکار انجمن روی مبالغی بیشتر از اینها مانند ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیون توافق میکنند، ممکن است در تهران طرفین روی ۳۰۰ میلیون هم توافق کنند، اصلاً هیچ دلیل و معیار مشخصی برای این قیمتگذاریها وجود ندارد. اهداکننده ۸۰ میلیون را از انجمن میگیرد و مابقی مبلغ توافق شده بین خودشان را بعد از عمل پیوند دریافت میکند.
بیگلری با تایید خرید و فروش کلیه با مبالغی بالای مبلغ تعیین شده در انجمنها میگوید: «متاسفانه قیمت کلیه را خود انجمنها افزایش دادند؛ قبلاً قیمت یک کلیه ۱۸ میلیون تومان بود، اما به ۳۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرد، در یکی دو سال گذشته هم قیمت ناگهان ۸۰ میلیون تومان شد. زمانیکه قیمت کلیه ۳۴ میلیون تومان بود طرفین میان خودشان روی قیمتهایی نزدیک به ۵۰ میلیون تومان توافق میکردند و پیوند انجام میشد، اما وقتی انجمن مرکزی حمایت از بیماران کلیوی قیمت کلیه را ۸۰ میلیون تومان کرد دیگر کسی با قیمتهای پایین راضی به اهدای کلیه نمیشود، الان در کرمانشاه در توافقهای بیرون از انجمن قیمت کلیه ۱۵۰ میلیون تومان است، البته ما در انجمن قراردادی بیشتر از ۸۰ میلیون تومان نداریم.
افزایش متقاضی، کاهش خریدار
حالا با افزایش قیمتهای غیررسمیِ خرید و فروش کلیه چالش دیگری بر سر راه انجام پیوند کلیه قرار گرفته است، طوریکه با بالا رفتن قیمتها اگرچه متقاضیان فروش و اهدای کلیه زیاد شده اما شاید کمتر کسی از میان دریافت کنندگان کلیه توان پرداخت این مبالغ نجومی را داشته باشد، چراکه انجمنها بیشتر از ۸۰ میلیون به فرد اهدا کننده پرداخت نمیکنند و اگر فرد اهدا کننده درخواست مبلغ بیشتری داشته باشد که معمولاً دارد، گیرندهی کلیه خودش باید این مبلغ اضافی را پرداخت کند؛ دراینباره حسین بیگلری، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه میگوید: با توجه بهافزایش قیمت کلیه تعداد مراجعهی افراد متقاضی برای فروش افزایش پیدا کرده است، اما چون بیماران ما در استان توان پرداخت چنین قیمتهایی را ندارند تعداد پیوندها کم شده است.
او بیان میکند: وقتی قیمت فروش کلیه افزایش پیدا کرد تعداد پیوندها در استان ما از ۸۰ نفر به ۸ نفر رسید، از طرفی کمبود پیوند سبب شد مراجعه بیماران کلیوی برای دیالیز زیاد شود، درحالیکه اگر روند قیمت کلیه مانند سابق بود سالی ۷۰ یا ۸۰ نفر بهدلیل پیوند کلیه از بار دیالیز مراکز درمان کم میشدند، اما الان برعکس سالی ۸۰ نفر برای دیالیز اضافه میشوند طوریکه مراکز دیالیز چند شیفته کار میکنند. دولت هم بابت هر دیالیز ۷۰۰ هزار تومان بهبخش دولتی و ۹۰۰ هزار تومان بهبخش خصوصی پرداخت میکند، با این وضعیت هزینههای دولت هم چندین برابر شده و بیماران هم در عذاب هستند.
انتهای پیام
من میفروشم هر کی خواست در خدمتم.
سلام حق بامردم من هرکی دوست داشته باشه باقیمت خوب میدم میخوا هرجا که باشه
سلام من 300میدم هرجا که باشه کلیه میدم اصلادوتاشه باقلبم میدم700تومان.
این است اقتدار مردم ایران واقعا به کجا داریم میریم واقعا به حال مردم باید گریه کرد
کسانی که اعضای بدن خود را بخاطر معاش خانواده میفروشند. شهید زنده وواقعی هستند
من۲۰۰میفروشم ۲۵ سالم هست کلیه سالم گروه خونی ab
خب داره کلیه میده من نمیخوام بی احترامی کنم ولی همین انجمن خودش بیاد جیگرش داره بیاد شکمش باز کنن کلیه شو بده