بیمه را باید جدی گرفت؛ مخصوصاً اگر قصد خارج شدن از کشور دارید. هر اتفاقی ممکن است بیفتد و شما هم در کشور غریب به مشکل بخورید. از همان فرودگاه که پروازها را کنسل میکند الی آخر باید در نظر بگیرید. بیمۀ مسافرتی، بیمهای است که خسارتهای ناشی از کنسل شدن پرواز و غیره را برای شما جبران میکند.
در این مطلب در مورد بیمۀ مسافرتی صحبت میکنیم. همان بیمهای که هنگام مراجعه به سفارت، شما را مجبور به گرفتن آن میکنند. آن لحظه ممکن است زیر لب غرولند کنید، اما اگر به شما بگوییم که چه چیز مهمی را بیاهمیت میشمارید، شاید باورتان نشود! تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با بیمۀ مسافرتی بیشتر آشنا شوید.
بیمۀ مسافرتی چیست؟
از اسمش میتوانید بهراحتی حدس بزنید؛ این بیمه فقط بهدرد مسافرت میخورد! البته هم داخلی و هم خارجی. با این تفاوت که نام بیمه مسافرتی در سفرهای داخلی، بیمۀ حوادث انفرادی است.
باتوجه به عدم ثبات قیمت ارز و در یک کلام، گران بودن آن، داشتن یک بیمۀ مسافرتی در مسافرت خارجی برای شما جزو واجبات است. یکی از موارد شایعی که ممکن است آن را در حین مسافرت با هواپیما جربه کنید، جت لگ است. منظور از جت لگ، حال و هوایی است که در اثر نشستن در هواپیما در مسیر طولانی تجربه میکنید. هزینۀ درمان خود را میخواهید چه کنید؟ بیمه همه را پرداخت میکند.
مثلاً اگر در فرودگاه چمدانتان یا اصلاً مدارکتان را در کشور غریب گم کنید، بیمۀ مسافرتی به شما در این شرایط کمک میکند.
بیمه مسافرتی چه مواردی را پوشش میدهد؟
حواستان باشد که یک بیمه مسافرتی خوب، باید موارد زیر را پوشش دهد:
۱. پوشش کامل هزینههای درمانی و بستری: وقتی که بیمهگذار در طول سفرش به خارج از کشور نیاز به استفاده از خدمات پزشکی و بستری شدن در بیمارستان داشته باشد، بیمه هزینۀ آن را پرداخت میکند.
۲. پوشش هزینۀ انتقال بیمهگذار به کشور: اگر زمانی بیمهگذار به گونهای آسیب ببیند که به تشخیص پزشک نیاز به بازگشت وی به وطن باشد، بیمه عمل انتقال و هزینۀ برگشت وی را متقبل میشود.
۳. پوشش هزینههای دندانپزشکی: هزینۀ درمان دندانپزشکی در سفر هم سقف مشخصی در بیمهنامه دارد که تا همان حدود توسط بیمه پرداخت میشود و بقیهاش را باید بیمهگذار پرداخت کند. (دارای فرانشیز است)
۴. پوشش هزینۀ بازگشت یکی از اعضای خانواده: در صورتی که بیمهگذار در اثر سوانح یا بیماری نیاز به بازگشت به وطن داشته باشد، بیمه مسافرتی هزینۀ بازگشت یکی از اعضای درجۀ یک را پرداخت میکند.
۵. پوشش بازگردادن جسد فرد بیمهگذار: اگر فرد بیمهگزار در سفر خود جانش را از دست دهد، بیمه مسافرتی عمل انتقال جسد وی و هزینۀ بازگشت او به ایران را متقبل میشود.
۶. پوشش هزینههای انتقال یکی از اعضای خانوادۀ بیمهگزار به کشور مقصد: اگر فرد بیمهگزار در خارج از کشور خود دچار سانحه شود و نیاز به مراقبت در بیمارستان خارج از کشور داشته باشد، بیمه مسافرتی هزینۀ انتقال یکی از اعضای خانوادۀ شخص بیمه گزار را پرداخت میکند.
۷. پوشش هزینههای بازگشت شخص بیمهگزار به کشور به علت فوت اقوام: اگر یکی از اعضای دیجه یک یا درجه دوی فرد بیمه گزار در ایران فوت شوند و او قادر به بازگشت به ایران با وسایل نقلیه نباشد، بیمه مسافرتی هزینۀ بازگشت او را متقبل میشود.
۸. پوشش هزینه داروی بیمهگزار: تهیه و پرداخت هزینۀ داروی بیمه گزار در سفر وی، توسط بیمه مسافرتی پرداخت میشود.
۹. مشاوره حقوقی: بیمه مسافرتی برای هزینههای مشاوره حقوقی سقفی در نظر گرفته است. اگر فرد بیمه گزار در کشور غریب دچار مشکل حقوقی و قانونی شود، بیمه مسافرتی هزینۀ دفاع از او را تا سقف تعهدشده پرداخت میکند.
اینها تمام مواردی هستند که بهترین بیمه مسافرتی باید آنها را داشته باشد؛ البته به خاطر بسپارید که یک بیمه مسافرتی خوب باید هزینههای ناشی از تاخیر در حرکت، کمک به بیمهگزار به هنگام گم شدن مدارکش در دریافت مدارک جدید، حوالۀ پول نقد برای او به خارج از کشور، در اطلاعات قرار دادن مراکز قابل رجوع درمانی در خارج از کشور و غیره را بپردازد.
یکی از بهترین بیمه های مسافرتی که ما آن را میشناسیم، بیمه سامان است. بیمه مسافرتی سامان سن بسیار کمی دارد اما در همین مدت کم، کاربران بسیاری را از خود راضی نگه داشته است. بیمه مسافرتی سامان تمام پوششهای بالا را شامل میشود. شما میتوانید با مراجعه به هر یک از شعب آن، کاتالوگهای آن را بگیرید و اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنید.
سخن آخر
بیمه مسافرتی سامان طرحهای ویژهای برای مسافران دارد که هرکدام از آنها را میتوانید باتوجه به هدفتان از خروج از کشور انتخاب کنید. یادتان باشد که قبل از دریافت بیمه نامه مسافرتی، تمام پوششهای آن را با افراد در دفتر بیمه هماهنگ کنید و از آن مطمئن شوید.
مرتبط با : بیمه سامان