یک تحلیل گر اقتصادی با انتشار نموداری نشان داد برخی سرمایه گذاران بورس در یک مقطع زمانی بلند مدت که به انتهای بهمن ماه امسال منتهی شده است، از سرمایه گذاری خود در برخی گروه ها ، سود هنگفتی کسب کرده اند.
به گزارش کاماپرس، اگر به وضعیت این روزهای بورستهران نگاه کنیم سودآوری و بازدهی این بازار به شدت زیر سوال است و به همین دلیل بسیاری از کسانی که خصوصا در نیمه دوم سال جاری یا اواخر نیمه اول امسال پول خود را به بورس آورده اند، اکنون با زیان سنگین مواجه اند.
اما آیا اگر زاویه دید خود را دورتر ببریم به سرمایه گذارانی که از شهریورماه 1398 تا بهمن ماه 1399 در بورس حضور داشته اند را زیر ذره بین ببریم ، باز هم بورس را بازاری زیان ده می بینیم؟
احسان سلطانی تحلیل گر اقتصادی پاسخ این پرسش را به نمودار بیان کرده و بر اساس آنچه وی با داده های موجود به ما نشان می دهد، پاسخ به این پرسش منفی است.
سلطانی در کانال شبکه اجتماعی خود نوشته است : برندگان و بازندگان رشته های بورس اوراق بهادار تهران بر حسب رشد آنها در بهمن ماه ۱۳۹۹ نسبت به شهریور ماه ۱۳۹۸ (با رشد ارزش جاری بازار کل بورس تهران به میزان ۳۵۰ درصد) به شرح زیر هستند:
برندگان بورس
1) سرمایه گذاری ها: ۱۸۹۰ درصد
۲) شرکتهای چند رشته ای صنعتی: ۷۰۰ درصد
۳) اداره بازارهای مالی: ۶۳۰ درصد
4) خودرو: ۵۴۰ درصد
۵) سیمان: ۴۰۰ درصد
6) بانکها و موسسات اعتباری: ۲۸۰ درصد
بازندگانبورس تهران
سلطانی، بازندگان بورس را نیز به ترتیب ذیل فهرست کرده است:
رایانه و فعالیتهای وابسته: ۱۳۰ درصد
تامین آب، برق و گاز: ۱۴۰ درصد
خدمات فنی و مهندسی: ۱۴۰ درصد
مخابرات: ۱۴۰ درصد
دارویی: ۱۸۰ درصد
وی در تحلیل خود تصریح کرده است که در صدر برندگان بازار سهام در دوره شهریور ۱۳۹۸ تا بهمن ۱۳۹۹، بنگا ههای سوداگری، سرمایه گذاری، مالی و بنگاه های ورشکسته یا بحرانی بانکی و خودروسازی ایستاده اند و بازندگان این دوره بنگاه های فنآوری، ارتباطی و مهندسی هستند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.