نگاهی به عملکرد سکوی تأمین مالی جمعی کارنکراد در انتهای سال گذشته نشان میدهد که این سکو با تمرکز بر رشد تولید و حمایت از اقتصاد دانشبنیان، گامهای موثری در مسیر توسعهی سرمایهگذاری برداشته است. دستاوردهای کارنکراد در انتهای سال ۱۴۰۳ نهتنها بازتاب تعهد این سکو به رشد تولید و اقتصاد دانشبنیان است، بلکه بیانگر تحقق واقعی شعار اختصاصی آن نیز هست: «تعهد ما به سود شماست».
در انتهای سال ۱۴۰۳، مجموع مبلغ تأمین مالی جمعی از طریق این سکو به بیش از 1.276 میلیارد تومان رسید و 121 طرح تامین مالی شدند. 63 طرح بهصورت کامل تسویه شدند که بازگشت اصل سرمایه این طرحها بیش از 410 میلیارد تومان بود. تا پایان سال، تعداد کل سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی کارنکراد به بیش از 20،400 نفر رسید، که گواهی بر افزایش اعتماد عمومی به سرمایهگذاری با ابزار تأمین مالی جمعی است. همچنین تا پایان سال ۱۴۰۳، 98 طرح این سکو سود دورهای خود را پرداخت کردهاند که مجموع این سودهای دورهای، از ۳۰۵ میلیارد تومان فراتر رفته است.
کارنکراد در سالی که گذشت، توانست عنوان «برترین سکوی تأمین مالی جمعی کشور» را در دو رویداد ملی مهم کسب کند: اولین اجلاس سالانه بررسی پیشرفتها و تقدیر از بازیگران زیستبوم دانشبنیان که با همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار شد و اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی که با همت سازمان ملی کارآفرینی ایران و اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. همچنین در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴، این سکو عنوان «برترین بروکر فنبازار ملی ایران» را از آن خود کرد، این دومین بار در دو سال گذشته است که کارنکراد در اینوتکس مورد تقدیر قرار میگیرد.
طرحهای منتشرشده در کارنکراد، بازتابی از نیازها و فرصتهای متنوع اقتصاد کشور بودند. بیشترین تعداد این طرحها به حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته اختصاص داشت (27 طرح)، پس از آن بازرگانی داخلی و بینالمللی کالا و خدمات با 22 طرح و حوزههای محیطزیست و کشاورزی با 14 طرح قرار گرفتند؛ حوزههایی که هر یک بهنحوی در مسیر نوآوری، ارتقای بهرهوری و پاسخ به چالشهای زیستمحیطی و فناورانه کشور سهم دارند.
نکته حائز اهمیت، آن است که 51 درصد از طرحهای منتشرشده در این سکو «دانشبنیان» بودهاند؛ عددی که بیانگر تمرکز جدی کارنکراد بر حمایت از نوآوری، فناوری و کسبوکارهایی است که توان تحولآفرینی در اقتصاد ملی را دارند. تأمین مالی طرحهای دانشبنیان، نهتنها امکان رشد این کسبوکارها را فراهم میکند، بلکه بهصورت غیرمستقیم اشتغال پایدار، ارتقای بهرهوری و افزایش توان صادراتی کشور را نیز بههمراه دارد.
همچنین در سال گذشته سکوی تأمین مالی جمعی کارنکراد با ساخت رئالیتیشوی «کارمانی»، نخستین رئالیتیشو در حوزه تأمین مالی جمعی، نقش مهمی در معرفی ابزار تامین مالی جمعی و فرهنگسازی سرمایهگذاری جمعی ایفا کرد. کارمانی با معرفی کسبوکارهای توسعهمحور، نمایش سازوکار تأمین مالی جمعی و شفافسازی مسیرهای سرمایهگذاری با استفاده از این ابزار، توانست توجه مخاطبان عمومی را به مفهوم تامین مالی جمعی و مشارکت در تولید جلب کند و درک تازهای از سرمایهگذاری مردمی ارائه دهد.
علاوه بر ارائه خدمات تأمین مالی جمعی، کارنکراد خدمات ارزشگذاری داراییهای نامشهود را نیز ارائه میدهد. این سکو با در اختیار داشتن مجوز رسمی از کارگروه نظارت و راهبری ارزشگذاری داراییهای نامشهود معاونت علمی ریاستجمهوری، 26 پروژه ارزشگذاری را جهت تسهیل دسترسی کسبوکارها به منابع مالی با موفقیت به انجام رسانده است.
همچنین کارنکراد در حوزه مشاوره و منتورینگ نیز فعالیت چشمگیری داشته است. تا انتهای سال ۱۴۰۳، به 28 کسبوکار جهت ورود به بازار سرمایه خدمات مشاوره ارائه داده است و 2800 ساعت مشاوره تخصصی به 823 کسبوکار متقاضی تأمین مالی جمعی اختصاص داده است. این سکو همچنین با برگزاری 312 عنوان منتورینگ، کارگاه و وبینار بیش از 210 ساعت منتورینگ تخصصی ارائه داده است؛ خدماتی که به توانمندسازی کسبوکارها و تسهیل مسیر جذب سرمایه کمک قابل توجهی کرده است.
کارنکراد در سال ۱۴۰۳ ثابت کرد که تأمین مالی جمعی، تنها یک ابزار سرمایهگذاری نیست؛ بلکه ابزاری راهبردی برای تحقق تولید، رشد اقتصاد دانشبنیان و مشارکت فراگیر مردم در آینده اقتصادی کشور است. این سکو در سال ۱۴۰۴ نیز با حفظ همین رویکرد، مسیر خود را با جدیت و قدرت ادامه خواهد داد.
انتهای پیام
مرتبط با :