لغو ناگهانی فستیوال کوچه، تنها سه روز قبل از آغاز آن، باعث اعتراض مجموعههای مختلف و پیگیری شخصی سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شد. این اتفاق در حالی رخ داده که مسئولان برگزاری این فستیوال از اخذ مجوزهای لازم برای برگزاری این رویداد مهم خبر داده بودند و همه چیز مهیای برگزاری این رویداد مردمی بود.
به گزارش کاماپرس، بعد از اعلام لغو فستیوال کوچه، صالحی و دست اندرکاران این رویداد تمام تلاش خود را برای تغییر نظر مقامات مسئول به کار گرفتند. قرار بر برگزاری این رویداد، در تاریخ پنجم تا دهم اردیبهشت ماه بود. فستیوالی از جنس مردم که افراد زیادی از سراسر کشور مایل به شرکت در آن بودند و برای حضور در بوشهر و تماشای این رویداد، برنامه ریختند. به همین خاطر، صالحی خودش مستقیما در این مورد دخالت کرد و برای برگزاری این رویداد با وزیر کشور وارد مذاکره شد.
اخبار مرتبط را بخوانید:
به نقل از ایرنا، با توجه به تلاش وزیر فرهنگ برای برگزاری فستیوال، طرفداران این رویداد امیدوارند در ساعات آینده اخبار خوبی در این رابطه منتشر شود. بنابراین پرونده فستیوال موسیقی کوچه به طور کامل بسته نشده و ممکن است بوشهر دوباره میزبان این رویداد هنری شود.
نگاهی به بیانیه فیدیبو و جاباما در دفاع از کوچه
خبر لغو مجوز فستیوال کوچه، صدای خیلی از مجموعههای فعال یا باتجربه در حوزه برگزاری این نوع رویدادها را درآورد. جاباما و فیدیبو هم که در این خصوص تجربه دارند و نوروز امسال رویداد «گوشه؛ شبهای موسیقی نوروز 1404» را برگزار کردند، نسبت به لغو ناگهانی مجوز کوچه ساکت نماندند و مشترکا بیانیهای صادر کردند.
بیانیه این دو مجموعه بدین شرح است؛
«ما، جاباما و فیدیبو، فعالان گردشگری و فرهنگی، لغو فستیوال موسیقی مردمی و ریشهدار کوچه در بوشهر -که بر اساس گزارشهای منتشر شده و واکنشهای گسترده فعالان فرهنگی و هنرمندان، ناشی از فشارهای بیرونی بوده است- را محکوم میکنیم. این اقدام، بیاحترامی به خواست مردم فرهنگدوست بوشهر و ضربهای مهلک به پویایی فرهنگی و اقتصاد گردشگری این منطقه به شمار میرود.
فستیوال کوچه که در طول سالها فعالیت خود نشان داده که میتواند با تکیه بر اصالتهای موسیقی جنوب، هزاران گردشگر را جذب و رونق چشمگیری به کسبوکارهای محلی ببخشد، اکنون قربانی تصمیمهای سلیقهای شده است که هیچ نسبتی با منافع ملی و توسعه پایدار ندارند. پژواک ناامیدی هنرمندان بوشهری و فعالان فرهنگی در شبکههای اجتماعی گواه این مدعاست که چگونه یک رویداد برآمده از دل مردم، به سادگی نادیده گرفته شده است.
ما بر این باوریم که توسعه گردشگری فرهنگی و حمایت از رویدادهایی که تجلیگاه هنر و هویت بومی هستند، کلید رونق اقتصادی در سراسر ایران است و کوچه رسم و آیینیست برای گردهمآیی مردم از تمام اقوام و بومها و بیش و پیش از هر چیز، جریانی برای توسعه اقتصاد بومگردشگری تک تک مردمان و خانوادهها و کسبوکارهای بوشهر که با گشادهدستی و گشادهرویی میزبان مردمان ایران هستند و کوچه برای آنها فرصتیست برای توسعه اقتصاد گردشگری و فرهنگی.
ما، جاباما و فیدیبو، اجازه نمیدهیم این جریان خاموش شود و در واکنش به این اقدام غیر قابل قبول، ضمن اعلام حمایت کامل از هنرمندان شریف بوشهر، آمادگی خود را برای پشتیبانی از برگزاری رویدادها و فستیوالهای بومی و محلی در تمامی نقاط ایران اعلام میکنیم، این یک فراخوان عمومی است برای بلندتر شنیده شدن صدای فرهنگ و هنر این مرز و بوم، زیرا که رویش هیچ جوانهای به هیچ ضربی متوقف نخواهد شد.»
انتهای پیام
مرتبط با :
