ناودانیها با ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفرد خود به عنوان یکی از اصلیترین عناصر در ساختوساز مدرن شناخته میشوند و به دلیل داشتن مقاومت و استحکام بالا، برای تقویت سازه کاربرد فراوانی دارند. قیمت ناودانی در برآورد هزینه نهایی اجرای یک پروژه نقش تعیینکنندهای دارد و به همین جهت بسیاری از پیمانکاران و مجریان پروژه به صورت روزانه اقدام به استعلام قیمت ناودانی میکنند.
کاماپرس در این گزارش به معرفی ناودانی و کاربردهای آن در ساختمانسازی پرداخته است.
ناودانی چیست؟
ناودانی یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی است که در گروه پروفیلهای باز دستهبندی میشود. ناودانی، یک سطح افقی به نام جان و دو سطح عمودی به نام بال دارد و ظاهر آن شبیه به حرف انگلیسی U است. انواع ناودانی فولادی با ضخامت و اندازههای مختلف میتوانند مقاومت ساختاری سازه را افزایش دهند. ضخامت از اصلیترین عوامل موثر در تعیین قیمت ناودانی محسوب میشود و مقاومت این پروفیل را تعیین میکند.
انواع مدلهای ناودانی
ناودانیها بر اساس روشها و فرآیندهای مختلف به شکلهای متفاوتی تولید میشوند و هر یک ویژگیها و کاربردهای منحصربهفردی دارند. قیمت ناودانی تا حد قابل توجهی بر اساس شکل ظاهری این محصول و مشخصات فنی آن تعیین میشود. در ادامه انواع ناودانی معرفی شده است.
ناودانی ساده: از ناودانیهای ساده عموما برای ساخت سازههای باربر استفاده میشود؛ چرا که مقاومت بیشتری نسبت به ناودانیهای مشبک دارند و به همین دلیل قیمت ناودانی ساده در بازار گرانتر از ناودانی مشبک است.
ناودانی مشبک: ناودانیهای مشبک تا حد قابل توجهی مشابه ناودانیهای ساده است؛ با این تفاوت که در سطح ظاهری و میانه جان خود دارای حفرههایی به شکل دایره یا چندضلعی هستد. این حفرهها به منظور بستن پیچ و مهره اتصالات تعبیه شدهاند و به همین دلیل از این پروفیلها برای ساخت قفسههای فولادی استفاده میشود. قیمت ناودانی مشبک به دلیل وزن و مقاومت کمتر آن، ارزانتر است.
ناودانی سبک: ناودانیهای سبک با وزن کمتری نسبت به استاندارد تعیینشده، تولید میشوند و معمولا برای ساخت و ترمیم بناها و تجهیزات ساختمانی کاربرد دارند. ناودانی سبک، مقاومت کمتر و به همین جهت قدرت تحمل بار کمتری دارد.
ناودانی سنگین: ناودانیهای سنگین کاملا بر اساس استانداردهای تعیینشده در جدول اشتال تولید میشوند و با داشتن مقاومت بالا، کاربردهای زیادی در ساختمانسازی دارند.
کاربردهای ناودانی در ساختمان سازی
ناودانیها عموما در ساختمانسازی به صورت تکی در تیرهای ساختمان و به طور جفتی در ساخت استراکچر، خرپا و بادبند کاربرد دارند. به طور کلی ناودانیهای ساده با داشتن استحکام بالا در ساختمانسازی عمدتا برای ساخت پلهای باربر استفاده میشوند.
از ناودانیها در زیرسازی نمای ساختمان نیز استفاده میشود. این مقاطع فولادی برای ساخت چارچوب و قاب در و پنجره نیز کاربرد دارند. در سقفهای سبک، از ناودانیها به عنوان پشتیبان عرشه سقف استفاده میشود و این نوع ناودانیها به نام شیروانی نیز شناخته میشوند که آبهای جمعشده در پشتبام را به سمت زمین هدایت میکنند.
عوامل موثر بر قیمت ناودانی
قبل از خرید ناودانی باید توجه داشت که قیمت این مقاطع فولادی ارتباط مستقیمی با قیمت مواد اولیه خود مانند آهن و فولاد دارند و به همین دلیل برای اجرای پروژههای بزرگ باید به صورت روزانه اقدام به بررسی و استعلام قیمت ناودانی کرد.
یکی از مهمترین عوامل موثر بر تعیین قیمت ناودانی، کارخانه تولیدکننده این محصول است. در حال حاضر ناودانیهای کشور در کارخانه فولاد تبریز، ذوب آهن اصفهان، آریان، فولاد تهران و صنایع فولاد کوهپایه تولید میشوند. روشهای تولید این مقاطع فولادی نیز نقش زیادی در تعیین قیمت ناودانی دارند. ناودانی پرسی از طریق خمکاری و پرس شدن ورقهای فولادی تولید و ناودانی فابریک به روش نورد گرم ساخته میشود. قیمت ناودانی فابریک به دلیل مقاومت بیشتر این مقاطع، گرانتر است.
استعلام قیمت ناودانی از «آهن ملت»
آهن ملت به عنوان یکی از معتبرترین و باسابقهترین مجموعهها در زمینه فروش و پخش انواع آهنآلات در کشور شناخته میشود که فعالیت خود را از سال 1393 آغاز کرده است. افراد از طریق این مجموعه میتوانند از آخرین قیمت آهنآلات در کارخانهها و بازار و نمودار نوسان آنها مطلع شوند و بهترین زمان را برای خرید محصول پیشبینی کنند. در صورت نیاز میتوان از کارشناسان مجرب آهن ملت، مشاوره تخصصی دریافت کرد. پیشفاکتور در کمتر از 30 دقیقه برای مشتریان ارسال میشود و بعد از پرداخت مبلغ، فاکتور رسمی صادر و محصولات، بارگیری و آماده ارسال میشود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت ahanmelat.com مراجعه کنند یا با شماره تلفن 02167103 تماس بگیرند.
انتهای پیام
مرتبط با :