نوسانات بازار آهن در سه ماهه اخیر به سقف خود رسید. تغییرات نرخ ارز، تحولات بازارهای جهانی و سیاستهای داخلی بر قیمت این محصولات باعث نوسانات شدند. گذشته از این موارد، آزادسازی قیمت سنگ آهن از طریق سازوکار بورس و تصمیمات مرتبط با آن هم نقش مهمی در تعیین قیمت نهایی محصولات آهنی داشت. تغییری که مانند زنگ هشدار برای فعالان حوزه آهن و فولاد بود.
به گزارش کاماپرس، قیمت اغلب محصولات آهنی در هفتههای پایانی آذرماه رو به افزایش رفت. این مورد برای فعالان اقتصادی و صنایع یک زنگ خطر بزرگ است. کمبود منابع انرژی، برق و گاز، و عدم دسترسی صنایع به این دو مهم برای تداوم روند تولید باعث شده است که بیشتر محصولات فولادی و آهنی در مسیر رشد قیمتی حرکت کنند. گذشته از این موارد، اتفاقاتی در بین از مرزهای کشور هم باعث التهاب بیشتر بازار آهن و فولاد شد. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و برگزیده شدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید و تغییرات در بازار جهانی از جمله مهمترین مسائل اثرگذار روی قیمت آهن آلات و فولاد بود.
با توجه به عوامل گفته شده به راحتی میتوان فهمید که بازار آهن آلات و فولاد در پاییز 1403 به شدت تحت تاثیر بیثباتی بود. طبق تحقیقات میدانی و اطلاعات، بازار آهن آلات و فولاد دچار رکود هم بودند. در واقع نه تنها طرف عرضه این بازار دستخوش تغییرات شد بلکه سمت تقاضا هم عملکرد ضعیفی داشت و متقاضیان کمی در این بازار حضور پیدا کردند.
تغییرات قیمتی چند مورد از آهن آلات پرمصرف بازار
در حال حاضر قیمت میلگرد 18 پروفیل صنعت ماهان نسبت به روز گذشته 300 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است و در محدوده 6 میلیون و 300 هزار تومانی قرار دارد. نرخ میلگرد 25 ذوب آهن اصفهان هم نسبت به روز قبل 700 تومان کم شده است و به مرز 30 هزار و 500 تومان رسیده است.
انتهای پیام
مرتبط با : آهن ملل اصفهان