تاجیکستان بهعنوان مقصدی محبوب و دوستداشتنی برای ماجراجویان و طبیعت گردها به شمار میرود. نیمی از کشور تاجیکستان در ارتفاع ۳۰۰۰ متری قرارگرفته، به همین دلیل لقب بام جهان را به آن دادهاند. این کشور شاید مقصد اول گردشگران نبوده، اما به دلیل جاذبههای طبیعی و گردشگری که دارد، امروزه در لیست سفر بسیاری از مسافران قرار دارد.
به گزارش کاماپرس تاجیکستان در آسیای میانه واقعشده است و از سال 1991 به یک کشور مستقل تبدیل شد. برای رفتن به این کشور باید ویزای آن را دریافت کنید.
مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای تاجیکستان
اول از همه باید برای تکمیل فرم ویزا، فرمی که درخواست ویزای شما را اعلام میکند، اقدام کنید سپس داشتن پاسپورتی که 6 ماه اعتبار داشته باشد ضروری خواهد بود. اگر از طرف شرکتی خاص به تاجیکستان دعوتشدهاید باید مدارک از سمت این شرکت و دعوتنامه دولتی از سمت تاجیکستان نیز در مدارکتان وجود داشته باشد، همچنین افرادی که زیر 16 سال هستند نیز حتماً باید نامه اجازه والدین با خود داشته باشند.
بییشتربخوانید:
انواع ویزاهای تاجیکستان
ویزای گردشگری: این ویزا 60 روز اعتبار دارد و با پایان این ویزا فرد باید کشور تاجیکستان را ترک کند. این ویزا قابلیت تمدید ندارد و نمیتوان آن را با ویزای دیگری جایگزین کرد.
ویزای آموزشی: این ویزا 9 ماه اعتبار دارد و قابلیت تمدید و جایگزینی با ویزای دیگر را ندارد.
ویزای تحصیلی: این ویزا برای تحصیل در تاجیکستان صادر میشود و مرجع صادرکننده آن اداره کنسولی وزارت امور خارجه تاجیکستان است.
ویزای کار: این ویزا فقط 3 ماه اعتبار دارد و برای افرادی است که بتوانند مجوز کار در این کشور را از وزارت امور داخلی جمهوری تاجیکستان دریافت کنند. این ویزا قابلیت تمدید هم دارد.
انواع ویزاهای این کشور به لحاظ تعداد ورود نیز به 3 دسته یکبار ورود، دو بار ورود و ویزاهای چند بار ورود تقسیم میشوند.
ویزای توریستی تاجیکستان، تنها ویزایی هست که نیاز به مراجعه به سفارت نیست و به راحتی در دسترس ایرانیها قرار میگیرد. برای گرفتن ویزای تاجیکستان میتوانید بهصورت الکترونیکی درخواست خود را اعلام کنید. با ویزای تاجیکستان میتوانید ۴۵ روز در این کشور، اقامت داشته باشید اما نمیتوانید این مدت را تمدید کنید.
سیستم OVIR یک سیستم ثبتنام و احراز هویت اتباع خارجی در تاجیکستان است و تنها برای مسافرانی که حداکثر ۳۰ روز در این کشور اقامت کنند، نیاز به تکمیل و ارائه مدارک شناسایی ندارد؛ اما برای اقامت بیش از ۳۰ روز در این کشور، علاوه بر داشتن ویزا باید سیستم OVIR هم تکمیل شود و مدارک شناسایی موردنیاز به اداره مهاجرت تاجیکستان ارائه شود.
درباره کشور تاجیکستان
بسیاری از ایرانیان برای سفر به اطراف ایران کشور تاجیکستان را انتخاب میکنند. تاجیکستان از آبوهوای بسیار خوبی برخوردار است و به لحاظ فرهنگی شباهتهای زیادی با ایران دارد، این موضوع باعث ایجاد یک حس جالب برای مسافران میشود و به همین علت تاجیکستان امروزه یکی از مقصدهای جذاب گردشگری برای مسافران ایرانی است.
اماکن دیدنی تاجیکستان
پایتخت تاجیکستان، دوشنبه
دوشنبه بزرگترین شهر و قلب فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشور تاجیکستان محسوب میشود. یکی از بلندترین میلههای پرچم جهان در مرکز شهر دوشنبه ساختهشده است. در خیابانهای شهر دوشنبه، بهراحتی میتوانید نشانههای تمدن ایرانی را در موزهها، مجسمهها و مکانهای تاریخی تاجیکستان ببینید. یکی از مهمترین کارهایی که باید در تاجیکستان انجام داد، سر زدن به بازار شرقی دوشنبه و خوردن غذاهای محلی تاجیکستان است. از مهمترین جاذبه های گردشگری دوشنبه میتوان به کاخ باستانی و بنای یادبود نویسندگان تاجیک اشاره کرد.
بزرگراه پامیر، دومین بزرگراه بینالمللی مرتفع
بزرگراه پامیر از میان پیچوخم کوههای پامیر عبور میکند که در زمان قدیم بخشی از جاده ابریشم بوده است. سفر در این جاده، مناظر بینظیری از کوه کریستال آبی و غارهای صخرهای را به شما نشان میدهد.
دریاچه اسکندرکول، دریاچه مثلثی تاجیکستان
در فاصله ۱۳۰ کیلومتری شهر دوشنبه، دریاچهای مثلثی شکل در میان کوههای فان قرارگرفته که به گفته برخی از مردم آنجا، این دریاچه سرگذشت تاریخی از زمان اسکندر مقدونی دارد البته صحت آن هنوز مورد تائید قرار نگرفته است؛ اما اگر به دنبال مکانی بکر برای شنا بودید، این دریاچه اسکندر کول را به یاد داشته باشید.
مرغاب، مرتفعترین شهر آسیای مرکز
شهر مرغاب 3618 متر بالاتر از دریا و در میان درختان و کوهها، وجود دارد که مردمان آنجا قرقیزی هستند. زیبایی بینظیر این شهر در کنار مردمان مهماننواز قرقیزی خاطرات خوشی را از سفر به تاجیکستان به وجود میآورد. غذاهای محلی قرقیزی و رسوم محلی آنها، پوشش محلی به نام کالپاک، از دیگر جذابیتهای سفر به مرغاب است.
دره واخان، عرصه تقابل روس و انگلیس
در میانسالهای ۱۸۳۰-۱۸۹۵، دره واخان، محل قدرتنمایی روس و انگلیس برای تصاحب تاجیکستان بود. قدمت این دره را میتوان از آثار بهجامانده قلعه یامچون تخمین زد. از دیگر دیدنیهای تاجیکستان در دره واخان میتوان به چشمه آبگرم با خاصیت درمانی و روستاهای زیبای اطراف آن اشاره کرد.
آدرس سفارت تاجیکستان در تهران
نشانی: تهران، ضلع شمالی کاخ نیاوران، خیابان شهید زینعلی، کوچه سوم، پلاک ۱۰
تلفن/ نمابر: ۲۲۲۹۹۵۸۴ (۰۲۱)، ۲۲۸۳۴۶۵۰ و ۲۲۸۰۹۲۲۹۹
ساعات کار سفارت تاجیکستان در تهران: همه روزه به جز جمعهها و شنبهها از ساعت 30: 8 صبح تا ۱۷:۳۰ بعدازظهر (تعطیل ناهار از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۰۰)
انتهای پیام
مرتبط با : سفر هالیدی