مطابق آیین و قوانین موتور سواری، خانمهایی که بدون گواهینامه اقدام به رانندگی کنند، مرتکب جرم میشوند و باید مجازات شوند. در صورتی که خانم یا آقای موتور سوار بدون گواهینامه به شخصی یا وسایل نقلیه دیگری آسیب وارد کند، ملزم به پرداخت تمام خسارت است و باید مجازات شود.
به گزارش کاماپرس، از سال 1398 تاکنون اعطای گواهینامه موتور به خانمها قانونی اعلام شد. این مورد به دنبال پیگیری یکی از خانمها از دیوان عدالت اداری مشخص شد و منع قانونی صدور گواهینامه موتورسیکلت برای خانمها از بین رفت. هر چند که پیش از این هم جرمی درخصوص موتورسواری بانوان در قانون مجازات اسلامی تعریف نشده بود، با این وجود اعطای گواهینامه موتور سواری بانوان چندان رایج نبود. در هر حال، از سال 1398 تاکنون، مطابق با قانون بانوان واجد شرایط امکان دریافت گواهینامه موتورسیکلت را مانند مردان دارند. البته بانوان تنها با دریافت گواهینامه حق موتور سواری را دارند. بنابراین طبق قانون اگر موتورسوار خانمی بدون گواهینامه به خیابان وارد شود و کسی را مصدوم یا به چیزی آسیب برساند، هیچ هزینهای را بیمه پرداخت نخواهد کرد و تمام مبلغ برعهده موتور سوار بدون بیمه است.
بیشتر بخوانید:
در چه صورت با موتور سواری خانمها برخورد خواهد شد؟
قانون موتور سواران خانمی که خلاف قوانین موتور سواری رفتار کنند را مانند آقایان مجازات میکند. خلافهای موتور سواری حرکت در پیاده رو یا جهت مخالف مسیر مجاز، ایجاد عمدی صدای ناهنجار، حمل بار غیرمتعارف، حرکت نمایشی مارپیچ، تک چرخ زدن، حمل یدک، عدم استفاده از کلاه ایمنی و تردد در خطوط ویژه اتوبوس رانی هستند. در صورتی که بانوان یکی از خلافهای گفته شده را داشته باشند، ماموران موضوع ماده دو قوانین راهنمایی و رانندگی موظف به صدور قبض جریمه و توقیف موتورسیکلت به مدت یک هفته و در صورت تکرار خلاف، یک ماه خواهند بود.
انتهای پیام