سفر به روستاهای بکر و ییلاقی استان گلستان، تجربهای منحصربهفرد است که تنها در فصول گرم سال قابل دستیابی است. گشتوگذار در جنگلهای هیرکانی، آبتنی در چشمههای آب سرد و آب گرم، بازدید از آبشارها، تماشای گونههای نادر جانوری و فرورفتن در اقیانوس مه میتواند تعطیلات خرداد را بهیادماندنی کند.
کاماپرس در این گزارش به معرفی 5 روستای بکر استان گلستان میپردازد.
1- روستای زیارت
روستای ییلاقی زیارت در انتهای جاده جنگلی ناهارخوران، در بین دو دامنه کوهستانی و جنگلی قرار دارد. فاصله کم این روستا از مرکز استان و اختلاف دمای 10 الی 15 درجهای با آن زیارت را به ییلاق اهالی گلستان و بخصوص گرگانی ها تبدیل کردهاست. تصور عمومی بر این است که نام زیارت از امامزادههای متعدد این روستا اخذ شده اما شواهد تاریخی نشان میدهد این روستا از پیش از اسلام، مکانی مقدس برای نیایش اهالی فلات ایران به شمار میرفتهاست. وجوده آتشکده شهربت در این روستا، بر این ادعا صحه میگذارد.
چشمه آبگرم روستای زیارت تنهای چشمه آب گرم موجود در استان گلستان است. چند آبشار، کوه و بخشی از جنگلهای هیرکانی دیگر جاذبههای طبیعی این روستای چشمنواز را تشکیل میدهند. خانههای پلکانی روستای زیارت آن را به ماسوله شبیه کردهاست. روستای زیارت یکی از 10روستای کشور با بافت تاریخی است و بافت سنتی آن به ثبت ملی نیز رسیدهاست.
بیشتر بخوانید:
- 5 جاذبه طبیعی و دیدنی ایلام برای تعطیلات خرداد
- 5 اقامتگاه بومگردی نزدیک ساحل در بوشهر برای تعطیلات خرداد
- ۵ آبشار معروف گرگان که چشم را خیره می کنند
2. روستای پاقلعه
این روستا در میان جنگلهای هیرکانی قرار گرفته و پوشش گیاهی و جانوری منحصربهفردی دارد. چند آبشار و چشمه به زیبایی این روستا افزودهاند. عمیقترین چشمه آب سرد جهان به نام چشمه گل رامیان در نزدیکی این روستا قرار گرفتهاست. علاوه بر جاذبههای طبیعی، این روستا از اهمیتی تاریخی نیز برخوردار است. بقایای شهر تاریخی «تمیشه» و «قلعه ماران» که به زمان تیرداد اشکانی نسبت داده میشود و پایتخت دوم اشکانیان بوده گواه این اهمیت تاریخی هستند. در اطراف روستا چاههایی دیده میشود که به گندم سوخته موسوم هستند. از این چاهها در گذشته برای ذخیره گندم استفاده میشد.
3- آشوراده
آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای خزر است که در مرکز شبه جزیره میانکاله در بندر ترکمن قرار دارد. بیشتر خاک این جزیره با بالا آمدن دریا، زیر آب رفتهاست و هماکنون نیز بخش باقیمانده از آن 26 متر از سطح دریاهای آزاد ارتفاع دارد. این جزیره در دهه 50 بهعنوان منطقه حفاظتشده بینالمللی به ثبت جهانی رسید و اکنون یکی از پناهگاههای حیات وحش شناخته میشود. آشوراده در زمان شاهان صفوی بهعنوان شکارگاه مورد استفاده قرار میگرفته و هنوز بقایای دژهای صفوی را میتوان در آن یافت. پل چوبی محبوب جزیره و قلعه مثلثی یادگار اشغال روسها از دیگر آثار تاریخی جزیره هستند.
تا سال 72 این جزیره 1000 نفر سکنه داشت اما در این سال سیل، اهالی را مجبور به ترک این جزیره کرد. این جزیره از مقاصد پرندهشناسی است و انواع پرنده مانند کاکائی، قرقاول، کبک، قو، پرستوی دریایی، فلامینگو و…را میتوان در آن دید. برای رفتن به این جزیره باید به بندر ترکمن رفت و از آنجا خود را با قایق به آشوراده رساند.
روستای افرا تخته
روستای افراتخته در نزدیکی علیآباد کتول در گلستان قرار دارد. تمامی اطراف این روستا منطقه شکار ممنوع است. در این منطقه 150 هکتار جنگل با 190 میلیون سال قدمت وجود دارد. روستا در ناحیهای کوهستانی قرار دارد و از هر طرف به کوه محدود است.
جاذبههای تاریخی این روستا نیز مانند گورستان گبری، یک حمام باستانی به نام کهنه حمام، چاه سنگی و باستانی پیرآلا به زیبایی روستا افزودهاند.
کوههای بلند و پوشش جنگلی باعث شدهاند این روستا در بیشتر اوقات پوشیده از مه باشد. این مه که از جاذبههای این روستا به شمار میرود، گاهی بهقدری غلیظ میشود که رفتوآمد به روستا را مختل میکند.
5- روستای فارسیان
بافت پلکانی این روستا به آن لقب ماسوله گلستان را دادهاست. این روستای کوهستانی در ارتفاع هزار متری سطح دریا قرار گرفته و از 3 سو با کوههای مختلف احاطه میشود. این روستا که مسکن مردمی ترکزبان از ایل قشقایی است به عنوان دومین بافت تاریخی روستایی گلستان در سال 96 به ثبت ملی رسید.
در نزدیکی روستا آبشار «یوخارکه دره» و با فاصله اندکی از آبشار، یک یخچال طبیعی وجود دارد که در 4 فصل سال میتوان از آن یخ برداشت. مراتع سرسبز و پوشش جنگلی انبوه، پارک جنگلی فارسیان گالیکش، آسیاب آبی فارسیان با قدمت بالای 500 سال، دشت اسبهای وحشی و کوچههای سرپوشیده که سابات نیز نامیده میشوند جاذبههای دیگر این روستا و نواحی اطرافش به شمار میروند.
انتهای پیام
مرتبط با : تریپکایت