در حالیکه حدود 15 هزار خودروی برقی در سامانه یکپارچه در نیمه 16 اردیبهشت عرضه شد، اما همچنان قاضای چندانی برای 9 مدل خودروی عرضه شده وجود ندارد.
به گزارش کاماپرس، با وجود تاکید دولت بر تعرفه پایین واردات خودروهای برقی برای افزایش صرفه اقتصادی، اما در عرضه 16 اردیبهشت ماه تقاضای چندانی برای این خودروها وجود نداشت.
بیشتر بخوانید:
- 10 نکته مهم که متقاضیان خودروهای برقی باید بدانند + جزییات ثبت نام
- جزییات فروش فوری خودروهای برقی + قیمت
به نقل از دنیای اقتصاد، نبود زیرساخت مناسب برای شارژ خودرو دلیل اصلی عدم تقاضای مردم برای خرید این خودروها بوده است. البته وزارت صنعت برای افزایش استقبال محدودیتهای ثبتنام برای اشخاص حقیقی و حقوقی را حذف کردهاست. از طرف دیگر متقاضیان خودروهای برقی برای تاکسی نیز به دلیل عدم تخصیص یارانه و همچنین به دلیل قیمت بالای این خودروها، نسبت به خرید این خودروها در سامانه اقدامی نکردهاند.
در همین رابطه، دیجیاتو از فروش کمتر از 100 خودرو برقی در سامانه یکپارچه خبر داده است. همچنین یکی از مهمترین دلایل عدم استقبال از خودروهای برقی را نبود زیرساخت برای تعمیر خودروهای برقی و همچنین نداشتن جذابیت معامله این خودروها برای دلالان عنوان کرده است.
پیش از این وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که متقاضیانی میتوانند در این دوره برای خرید اقدام کنند که اسفند سال 1401 حدود 500 میلیون تومان پول بلوکه کرده بودند. اما احتمال حذف این محدودیت وجود دارد.
در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت مهلت ثبتنام برای خودروهای برقی را تا 5 خرداد تمدید کردهاست. همچنین در این دوره معافیتها و بخشودگیهای زیادی را برای کاهش هزینه خرید این خودروها وعده داده شده است. خودروهای برقی که در سامانه عرضه شدهاند شامل برندهایی از آئودی، فولکس واگن، هوندا، تویوتا، ام جی، بی وای دی، نتا، اشکودا و … هستند.
هم اکنون برای واردات خودرو از ارز آزاد استفاده می شود، به همین دلیل قیمت خودروهای وارداتی بسیار بالاست. هرچند خودروهای وارداتی بنزینی گاهی بیش از 2 میلیارد تومان بالاتر از قیمت واردات در بازار ایران معامله میشوند. با این حال خودروهای برقی این جذابیت در معامله را ندارند به همین دلیل چندان مورد استقبال قرار نگرفتهاند.
انتهای پیام