شرکت فولاد اکسین خوزستان با هدف تکمیل حلقه گمشده زنجیره تامین صنایع نیازمند به ورق های عریض فولادی و عملیات حرارتی همچون نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع دریایی و ماشین سازی و رفع نیاز محصولات استراتژیک صنعت کشور در سال ۱۳۸۴ به ثبت رسید.
به گزارش کاماپرس، شرکت فولاد اکسین خوزستان در سال ۱۳۸۸ با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا، تولید انبوه خود را آغاز کرده است و امروزه با تولید محصولات خاص در زمینه ابعاد (ورق عریض) و خواص مورد نظر مشتریان، در مسیر رشد و تعالی قدم بر می دارد.
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد اکسین با بیان اینکه فولاد اکسین خوزستان هم اینک تولید انبوه ورقهای API محیط ترش را در برنامه تولیدی خود برای پروژههای عظیم نفتی در دست اقدام دارد گفت: این شرکت قادر است علاوه بر ورقهای مخصوص مخازن تحت فشار بالا، ورقهای فولادی ضد سایش با استحکام بالا که جزو ورقهای مصرفی خاص در صنایع داخلی کشور هستند را با نام تجاری «اکسینار»، برای مرتفع کردن نیازهای صنایع داخلی و در جهت کاهش وابستگی به واردات، تولید کند. ابراهیمی با اشاره به ظرفیت تولید فولاد اکسین خوزستان عنوان کرد: تولیدات این مجموعه صنعتی در حال حاضر حدود ۷۵۰ هزار تن در سال است؛ با توجه به این ظرفیت برای سال ۹۹ پیشبینی شده که حدود ۱۰۰ هزار تن به صادرات و حدود ۶۵۰ هزار تن نیز به مصرف داخلی اختصاص یابد. این شرکت از سال ۹۸ تاکنون با تغییر رویکرد تولیدات خود از ساختمانی به آلیاژی خاص و API در حال حاضر موفق شده که حدود ۵۰ درصد محصولات خود را به ورقهای گرید API افزون بر ۳۱۰ هزار تن اختصاص دهد.
بازاریابی جدید برای صادرات شرکت
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین در خصوص صادرات این شرکت گفت: شرکت فولاد اکسین خوزستان با توجه به تنوع بالای ورقهای تولیدی و قابلیتهای منحصربهفرد، پس از بررسی و بخشبندی بازارها، کشورهای خاوردور و حوزه منا را بهعنوان بازارهای اصلی صادراتی خود انتخاب کرده است؛ از سویی باوجود بسته شدن مسیرهای صادراتی بهدلیل کرونا و تحریمها علیه کشور، واحد فروش بهتوسعه بازارهای جدید صادراتی و راهکارهایی برای جایگزین کردن مسیرهای جدید اقدام کرده تا از هدفهای صادراتی در سال ۱۳۹۹ عقب نماند.
تامین مواد اولیه فولاد اکسین
به گزارش دنیای اقتصاد، ابراهیمی با اشاره به تامین مواد اولیه فولاد اکسین عنوان کرد: در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز شرکت از فولاد خوزستان، فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان تامین میشود که از این شرکتها، تنها فولاد مبارکه پاسخگوی تامین مواد اولیه مورد نیاز لولههای نفت و گاز ترش است و فولاد خوزستان اسلبهای تجاری و فولاد هرمزگان اسلب آلیاژی را تامین میکند..
طرح فولادسازی برای قطع وابستگی
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین در پاسخ به این پرسش که برای طرح فولادسازی چه اقدامهایی انجام دادهاید؟ عنوان کرد: یکی از مهمترین مشکلات شرکت فولاد اکسین خوزستان که موجب شده این شرکت تاکنون به اهداف و ظرفیت اسمی خود دست نیابد عدم تامین مکفی و مستمر اسلب آلیاژی عریض بهعنوان مواد اولیه است. بهدلیل نبود فناوری لازم در فولادسازهای داخل کشور، تامین کامل ظرفیت اسلب API به میزان ۷۰۰ هزار تن در سال عملا امکانپذیر نیست و تنها تامینکننده اسلب API محیط ترش یعنی فولاد مبارکه نیز با محدودیت ظرفیت تولید ماهانه حداکثر ۳۵ هزار تنی مواجه است. ضمن اینکه اختصاص همین ظرفیت به فولاد اکسین خوزستان نیز موقت بوده و در آینده با راهاندازی خط نورد گرم ۲ فولاد مبارکه، امکان استفاده از آن وجود نخواهد داشت.
چالشهای یک کارخانه فولادی چیست؟
ابراهیمی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که در حوزه کاری آنها وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به ظرفیت ۵۵۶ هزار تنی تولید ورق API عریض در شرکت فولاد اکسین و نیاز ۷۰۰ هزار تنی اسلب، موضوع کمبود مواد اولیه (اسلب) – بهویژه حوزه محیط ترش – چالش اصلی تولید این سبد محصولات فولادی است، بهطوریکه تنها تولیدکننده این گونه فولادی، شرکت فولاد مبارکه است که به تازگی به دانش فنی تولید اسلب API دست یافته است و با ظرفیت محدود ۳۵ هزار تن در ماه قادر به پاسخگویی به این حجم بالای اسلب مورد نیاز نیست.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین در پایان تاکید کرد: مهمترین هدف این مجموعه در سال جهش تولید، رسیدن به تولید ۷۹۰هزار تن اسلب (معادل ۷۰۰ هزار تن ورق) است. براساس برنامه استراتژیک تدوینشده این شرکت برای سال ۹۹، ۵۵ درصد ورقهای تولیدی باید مربوط به تولید ورقهای API و آلیاژی باشد که در فروردین ۶۵ درصد و در اردیبهشت نیز ۷۷ درصد سبد تولیدات این شرکت به این ورقهای خاص اختصاص یافت و تاکنون نیز از برنامه تعیینشده، جلوتر پیش رفته است. در حال حاضر فولاد اکسین با ثبت رکورد تولید و نورد ۴۸ هزار تن اسلب API و آلیاژی در ماه، میتواند بیش از گذشته پاسخگوی نیاز صنایع خاص و استراتژیک پاییندست باشد.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام