مقایسه دستمزد کارگران ایرانی با کشورهای منطقه و جهان

حقوق کارگران ایران کاماپرس
x تبلیغات
هلو

دستمزد پایین کارگران و حتی در برخی موارد کارمندان در ایران همیشه یکی از پربحث‌ترین خبرها در کشور بوده است. با بالا رفتن تورم سفره‌های مردم نیز کوچک‌تر شده و بنابر برخی گزارش‌ها، دستمزد کارگران ایرانی حتی از کارگران هندی و عراقی نیز پایین‌تر است.

به گزارش کاماپرس، ایران در 13 کشور جهان که کارگران در آنها از حقوق ماهانه پایینی برخوردارند، در جایگاه هشتم قرار دارد. در ادامه به میزان حقوق کارگران در سایر کشورها می‌پردازیم.

مقایسه حقوق کارگران 10 کشور

به نقل از اعتماد آنلاین، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران مطرح کرده که بر اساس آمارهای بین‌المللی، ایران جزو ده کشور آخر جهان از نظر میزان دستمزد کارگران است. ونزوئلا کمترین حقوق یعنی ماهانه ۵ دلار را به کارگران خود می‌دهد. در بین کشورهای همسایه نیز، ایران کمترین حقوق دلاری یعنی حدود ۱۴۱ دلار را می‌پردازد که نسبت به عراق، ارمنستان و آذربایجان پایین است.

حقوق-کارگر کاماپرس
مرکز آمار ایران نیز گزارش تازه‌ای از تحولات شاخص قیمت مصرف‌کننده منتشر کرده که مربوط به آذر ماه امسال است. این گزارش نشان می‌دهد که پس از ۵ ماه اعمال شدیدترین سیاست‌های رکودی در حوزه پولی که با عنوان «سیاست تثبیت» خوانده شده، تورم به بالای ۴۰درصد بازگشته و از طرفی تورم ماهانه رکورد ۸ ماهه خود را هم جابه‌جا کرده است.

بیشتر بخوانید:

x تبلیغات
دریان سفر امید

براساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه‌ای در آذر ماه سال جاری با افزایش یک واحد درصدی در مقایسه با ماه قبل به ٤٠.٢ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به‌ طور میانگین، ٤٠.٢ درصد بیشتر از آذر ماه ١٤٠١ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌‌اند.

همچنین در آذر ماه ١٤٠٢، تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ٢.٩درصد بوده که بیشترین مقدار از اردیبهشت ماه سال جاری است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ٤.١ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ٢.٣درصد بوده است.

از شواهد آماری پیداست که علت افزایش تورم ماهانه و نقطه‌ای، بالا رفتن تورم اقلام خوراکی، آشامیدنی و دخانیات بوده است. تورم ماهانه خوراکی‌ها در آذر ماه از 4 درصد عبور کرده و در واقع بیش از کل تورم عمومی بوده است. ضمن اینکه تورم میانگین این بخش نیز از 50 درصد فراتر بوده است.

بخش عمده‌ای از تورم خوراکی‌ها در دو گروه محصولات پروتئینی و میوه و سبزیجات رخ داده؛ تورم ماهانه گروه سبزیجات تازه در پایان پاییز امسال بیش از 14درصد بوده، ضمن اینکه میوه و خشکبار نیز در یک ماهه آذر نسبت به آبان بیش از 8 درصد رشد داشته است. تورم محصولات پروتئینی نیز در یک ماه رشد بالایی را تجربه کرده، اما نکته نگران‌کننده، رشد عجیب و غریب تورم سالانه گروه‌های پروتئینی در یک سال اخیر بوده است.

انتهای پیام

x تبلیغات
فارکسیو
آمیتیس تراول
سفریار آریا
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان