شرکت صنعت فولاد شادگان یکی از هشت طرح فولادی کشور می باشد که طی مطالعات جامع فولاد کشور در سال 82 به عنوان یکی از پیشنیازهای برنامه سوم ، چهارم و پنجم توسعه اقتصادی کشور تصویب شد و در سال 85 کلنگ زنی آن انجام گردید.این شرکت در جنوب شرقی شهرستان شادگان و در 35 کیلومتری این شهرستان و در فاصله 10 کیلومتری شهرستان بندر امام خمینی و در زمینی به وسعت 260 هکتار قرار دارد.
به گزارش کاماپرس، بعد از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، 65درصد سرمایه گذاری آن توسط شرکت فولاد خوزستان و 35درصد نیز از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) تامین می شود.
شرکت صنعت فولاد شادگان به عنوان یکی از طرحهای هشتگانه فولاد (البته بعدها این طرحها به هفت طرح تقلیل یافت) در سال ۱۳۸۶ احداث شد. این واحد فولادی واقع در استان خوزستان، واحد احیای مستقیم بهشمار میرود که آهن اسفنجی تولید میکند و از واحدهایی است که با فناوری پرد با ظرفیت۸۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی افتتاح و وارد مدار تولید شد. ۶۵ درصد سهام فولاد شادگان متعلق به فولاد خوزستان و ۳۵ درصد باقیمانده نیز متعلق به سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و شرکت ملی فولاد است. سعید قاسمزاده، مدیر عامل فولاد شادگاندر گفت و گویی با اشاره به میزان تولید این واحد فولادسازی از زمان راهاندازی و چندسال گذشته، عنوان کرد: فولاد شادگان در سال ۹۶ به مدت ۶ ماه وارد مدار تولید شد و در سال ۹۷ به میزان ۶۰۲ هزار تن و در سال ۹۸ به میزان ۶۶۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید کرد. براساس برنامهریزیهای انجامشده تلاش میکنیم در سال ۹۹ به ظرفیت اسمی کارخانه یعنی ۸۰۰هزار تن دست یابیم.
طرح توسعهای فولاد شادگان چیست؟
مدیر عامل فولاد شادگان با اشاره به طرح توسعهای فولاد شادگان اظهار کرد: در طرح توسعهای فولاد شادگان یک واحد فولادسازی نیز در نظر گرفته شده است که قرار است، در این واحد 800هزار تن بیلت تولید شود. باتوجه به برنامهریزیها 50درصد این طرح انجام شده و مطابق پیشرفت انجام شده واحد فولادسازی شادگان در اسفند ماه 1400 راهاندازی خواهد شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، وی با اشاره به این موضوع که طرح توسعهای فولاد شادگان باید زودتر راهاندازی میشد، گفت: یکی از دلایل تاخیر راهاندازی طرح توسعهای فولاد شادگان، تاخیر در تمدید فاینانس از سوی کشور چین است. البته این فاینانس چین به هفت طرح فولادی اختصاص یافته و دو بار نیز تمدید شده است، اما هماکنون به دلایل مختلف از جمله تحریمها و مشکلات داخلی اجرایی تمدید نشده و امید داریم تا اواخر شهریور ماه دوباره تمدید شود که در این صورت جریان نقدینگی روان خواهد شد و طرح توسعهای با سرعت بیشتری به پیش خواهد رفت. مدیرعامل فولاد شادگان در پاسخ به این پرسش که همواره هفت طرح فولادی به دلیل موقعیت جانمایی نامناسب زیر سوال برده شدهاند، این موضوع تا چه اندازه در مورد فولاد شادگان صادق است، عنوان کرد: زمینهای این منطقه باتلاقی است و برای واحد احیای مستقیم آن زمین آن سفتکوبی شده است. البته اگر طرح توسعهای فولادسازی شادگان راهاندازی شود و به تولید شمش برسیم، به دلیل نزدیکی این واحد به دریا و مهیا بودن صادرات، یکی از بهترین طرحهای هفتگانه خواهد بود که در این صورت، سودآوری شرکت متحول خواهد شد.
قاسمزاده در ادامه با اشاره به میزان اشتغالزایی مجموعه فولاد شادگان خاطرنشان کرد: در کل مجموعه و با احتساب پیمانکاران برای 1300نفر به صورت مستقیم و 10برابر این میزان نیز به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است. از این میزان نیروی انسانی، 70 درصد از خود شهرستان شادگان و مابقی نیز بهدلیل تخصصهای مورد نیاز برای واحد تقریبا همه از استان خوزستان به کار گمارده شدهاند.
مصرف آهناسفنجی فولاد شادگان در فولاد خوزستان
مدیرعامل فولاد شادگان ادامه داد: تمام محصولات فولاد شادگان متعلق به فولاد خوزستان است. از آنجا که فولاد خوزستان محصولات میانی مانند بیلت، بلوم و اسلب تولید میکند، نیازمند آهن اسفنجی است که تمام محصولات ما به آنجا فرستاده میشود، مگر در شرایطی که در فصل اوج گرما که با محدودیت مصرف برق روبهرو هستند که قسمتی از خط تولید آنها به صورت موقت تعطیل شود و از آنجا که آهن اسفنجی پس از سه روز اکسید میشود، امکان دارد ما نیز آهن اسفنجی خود را به واحدهای دیگری ارسال کنیم.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : صنعت فولاد شادگان