بنیانگذار هلدینگ توسن با انتقاد از وضعیت فعلی تنظیمگری برای فعالیت شرکتهای نوآور و استارتاپها، در جهت رفع این معضل 2 پیشنهاد و راهکار ارایه کرد.
دکتر ولی الله فاطمی در حاشیه نخستین همایش فرصتهای ایران در عصر دیجیتال با تاکید بر ضرورت تسهیل تنظیمگری در حوزه ورود شرکتهای نوآور برای حل چالشهای کشور، گفت: با حفظ شرایط فعلی و عدم تلاش برای حل مشکلات و چالشهای کشور از مسیر نوآوری و فناوری، نه تنها موانع پیشرو مرتفع نمیشوند، بلکه حجم آن بیش از پیش افزون خواهد شد.
وی با اشاره به تسهیل تنظیمگری در حوزه ورود شرکتهای نوآور و فناور برای کمک به رفع چالشها و مشکلات کشور، عنوان کرد: تنظیمگران گاهی اوقات در مقابل نوآوری نگرانی و دغدغههایی دارند، چراکه تصور میکنند توان مدیریت ابعاد و مخاطرات ناشی از کاربست آن نوآوری در سطح جامعه را ندارند.
ایجاد فضای گلخانهای برای فعالیت استارتاپها
وی با ارایه پیشنهادی برای رفع این دغدغه، عنوان کرد: میتوان با الگو گرفتن از کشورهای پیشرفته و درنظر گرفتن فضای گلخانهای نسبت به رفع این دغدغه اقدام کرد.
فاطمی ادامه داد: در فضای گلخانهای پیش بینی شده در کنار سازمانها و ارگانهای بزرگ، استارت اپ و شرکتهای نوآور طی مدتی برای اثبات خود و رفع دغدغههای تنظیمگر فعالیت کرده و سپس وارد بازار میشوند. به عبارت دیگر تا زمانی در فضای گلخانهای فعالیت میکنند که تراز ارزش آفرینی و مخاطره مثبت باشد. یعنی میزان ارزش آفرینی از مخاطره بیشتر بوده و مخاطره به بحران یا آسیب اجتماعی تبدیل نشود.
وی با بیان اینکه فعالیت شرکتهای نوآور در فضای گلخانهای از سال گذشته آغاز شده است، بیان کرد: دستگاههایی همچون وزارت دارایی و بانک مرکزی این فضا را ایجاد کردهاند و طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی دستگاهها میتوانند نسبت به ایجاد این فضا اقدام کنند.
انتقال مسئولیت تنظیمگری به مراکز علمی و دانشگاهها
موسس هلدینگ توسن با اشاره به برخی مشکلات دیگر موجود در این مسیر، بیان کرد: اشکال بزرگ این قضیه این است که در حال حاضر همان مقررات نویس و تنظیمگر اصلی با همان تفکر و ذهنیت خط نگهداری و مقررات نویسی نسبت به تنظیمگری گلخانهای اقدام میکند و لذا نتیجه و اثربخشی خوبی ندارد.
دکتر فاطمی اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که مراکز علمی و دانشگاهها و یا حتی معاونت علمی ریاست جمهوری مسئولیت این حوزه را بر عهده بگیرند. به عبارت دیگر تسهیلگران حوزه نوآوری نسبت به تنظیمگری اقدام کنند نه افرادی که نسبت به نوآوری ترس و دغدغه دارند.
بنیانگذار هلدینگ توسن با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین خاستگاههای همایش فرصتهای کشور در عصر دیجیتال نیز همین موضوع است، خاطر نشان کرد: تقاضای ما این است که مسئولیت بررسی و مقررات نویسی برای تنظیمگری حوزه نواوری و استارتاپها از مقررات نویسها به فضای علمی کشور منتقل شود.
فاطمی در پایان اظهار امیدواری کرد که با تسهیل تنظیمگری در حوزه نوآوری نسبت به تسریع ورود نوآوران و فناوران برای رفع چالشهای کشور و در نهایت ارتقای رفاه و راحتی مردم اقدام شود.
انتهای پیام
مرتبط با : توسن
استارت آپ های زیادی از بعد کرونا شکست خوردن
استارتاپ ها همیشه مظلوم واقع شدن