وقتی حرف از نوآوری در کسب و کار میشود، بسیاری از ذهنها به سمت محیطهای استارتاپی و کاغذها و ماژیکهای رنگی، سرسرههای فانتزی طبقه دوم به اول، کابینهای خواب یکنفره در محیط کار و دیوارهای پر از عکس میرود. اما نوآوری چیزی جز اینهاست.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، نوآوری یک مسیر روشمند و با قاعده است که باید به خروجیهای موثر و سودبخش منتهی شود. کتاب «ده گونه نوآوری» که به قلم لری کیلی، رایان پیکل، برایان کوئین و هلن والترز نوشته شده است، سعی دارد به این سئوالها پاسخ دهد که چرا سازمانها به نوآوری دست نمیزنند؟ راهحل برای رسیدن به نوآوری چیست؟ نوآوری به چه عناصری نیاز دارد؟
نویسندگان این کتاب با تکیه بر سالها فعالیت علمی و اقتصادی در فضای کسب و کار، 10 گونه نوآوری را پیشنهاد میدهند که هر کدام در یک نقطه از فرایند تولید و عرضه محصول به مشتریان قرار دارد. این 10 نقطه در سه دسته کلی تقسیمبندی شدهاند. بنابه تاکید نویسندگان، 4 گونه نوآوری میتواند در نقاطی خلق شود که درونیترین لایه سازمان است و هیچ ارتباط مستقیمی با مصرفکنندگان کاربران ندارند. این گونهها معمولا بر سیستم کسب و کار متمرکز هستند و نویسندگان آنها را در دسته «پیکربندی» قرار دادهاند؛ مدل سود، شبکه، ساختار و فرایند، چهار نقطهای هستند که کتاب برای خلق نوآوری در هر کدام شرح مفصلی ارائه کرده است.
2 گونۀ دیگر نوآوری بر محصول یا خدمت اصلی تمرکز دارند؛ عملکرد محصول و سیستم محصول. نویسندگان این دو گونه را دسته «پیشنهاد» قرار دادهاند.
4 گونه آخر نیز در دسته «تجربه» گنجانده شدهاند. این گونههادر بیرونیترین لایههای کسب و کار که بیشترین ارتباط را با مصرفکننده نهایی دارند، قرار میگیرند. خدمات، کانال، برند و مشارکت مشتری، 4 نقطهای هستند که نویسندگان با ارائه توضیحات تکمیلی چگونگی خلق نوآوری در هر کدام را شرح میدهند.
به بیان دیگر نویسندگان تاکید دارند نوآوری، نسخهای نیست که بتوان از بیرون یک سازمان برای آن پیچید، بلکه باید در هر بخش از سازمان به دنبال ظرفیتها و امکانهای نوآوری گشت. نویسندگان برای هر یک از گونههایی نوآوری، تعدادی تاکتیک پیشنهاد میکنند که هر یک میتواند زمینه را برای خلق نوآوری در نقاط مختلف فرایند طراحی و تولید محصول مهیا کند. به عنوان مثال برای شناسایی فرصتهای نوآوری در ساختار سازمان پیشنهاد میشود که از تاکتیکهای استانداردسازی داراییها، برونسپاری فعالیتها، طراحی چارت سازمانیف یکپارچهسازی فنآوری اطلاعات، سیستم پاداش، ارائه آموزشهای تخصصی به مدیران، ایجاد مرکز شایستگی و خبرگی و مدیریت نامتمرکز استفاده شود.
یکی از ویژگیهای شاخص کتاب، مثالهای ملموس و متعددی است که برای هر یک از این 10 گونه نوآوری از برندهای بزرگ جهانی ارائه کرده است. فورد، گوگل، لکسوس، مکدونالد، ماکروسافت، دل، ویکیپدیا، کلرپیلار، لگو، فدکس و نایکی از جمله برندهایی که نویسندگان کتاب با تحلیل عملکردهای نوآورانه آنها سعی میکنند، به مخاطب دادههای عمیق و ارزشمند ارائه کنند.
در بخش پایانی کتاب، به شیوههای کاهش ریسک نوآوری پرداخته میشود. نویسندگان تاکید دارند که طراحان باید در مسیر «مفهوم تا اجرای ایده» سفر کنند. آنها تاکید دارند که سرمایهگذاری در ایدههای نوآورانه نسبت معکوسی با احتمال عدم قطعیت دارد؛ یعنی هرچقدر موفقیت یک ایده قطعیتر باشد، شانس جذب سرمایه نیز افزایش مییابد.
کتاب «ده گونه نوآوری» با ترجمه بابک وطندوست، رضا قنبرزاده میاندهی و سینافخارمنش توسط انتشارات آریاناقلم منتشر شده است. این کتاب نیز در امتداد کتاب «خلق مدل کسب و کار» با استفاده از مدلها سعی در سادهسازی مفاهیم و فرآیندها دارد.
انتهای پیام
مرتبط با : آریاناقلم