3 تکنیک مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس

x تبلیغات
هلو

اگرچه نوسانات و به تبع آن تجربه گاه و بی‌گاه زیان جزئی جدایی‌ناپذیر از سرمایه گذاری در بورس است، اما بسیار اهمیت دارد که سرمایه‌گذاران روش‌هایی برای مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری، حداقل‌سازی زیان و البته حداکثرسازی سود سرمایه‌گذاری خود در نظر بگیرند. بسیاری از اوقات علاقه‌مندان فعالیت در بازار سهام تصور می‌کنند صرف دریافت کد بورسی و خرید و فروش براساس اطلاعات پراکنده‌ای که در کانال‌های بورسی منتشر می‌شود، برای موفقیت در این بازار کافی است. این در حالی است که برای موفقیت در این بازار لازم است قبل از آغاز سرمایه‌گذاری برای مدیریت ریسک و جلوگیری از زیان‌های احتمالی برنامه‌ای از پیش‌تعیین‌شده داشته باشیم یا اینکه با روش‌هایی مانند سبدگردانی در بورس به‌صورت غیرمستقیم در این بازار فعالیت کنیم. در ادامه سه روش مدیریت ریسک در بازار سرمایه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

1- با برنامه‌ریزی معامله کنید

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های معامله‌گران موفق با سایر فعالین بازار، داشتن برنامه معاملاتی است. زمانی که یک معامله‌گر با برنامه‌ای از پیش‌تعیین‌شده نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می‌کند، تفاوت بسیار زیادی با کسی دارد که بر اساس احساسات لحظه‌ای یا تحلیل‌های فکر نشده سهمی را می‌خرد یا می‌فروشد. برای اینکه در این مسیر با موفقیت عمل کنید، لازم است نکاتی را در نظر بگیرید. به‌عنوان مثال، باید پیش از ورود به سهمی خاص، برای سرمایه‌گذاری خود حد سود و حد ضرر مشخص کنید.

منظور از حد سود و ضرر مشخص کردن میزان بازدهی و قیمتی است که سهامدار باید با رسیدن به آن، از سهم مورد نظر خارج شود. مشخص کردن این قیمت ها و البته پایبندی به آن‌‌ها، سبب می‌شود سرمایه‌گذاران از احساساتی مانند طمع و ترس دور بمانند و تصمیمات سرمایه‌گذاری منطقی‌تری بگیرند.

علاوه بر این، در نظر داشته باشید برای موفقیت در سرمایه‌گذاری باید برای دریافت کد بورسی، سراغ کارگزاری بروید که از سامانه معاملاتی پرقدرتی برخوردار است؛ چراکه فرضا اگر حد ضرر شما فعال شده باشد و لازم باشد از سهمی خارج شوید، اگر سامانه معاملاتی با اختلالاتی روبرو شود ممکن است ثبت سفارش فروش‌تان با مشکل مواجه شده و زیانی بیش از حدی که در نظر داشتید متحمل شوید. در نظر داشته باشید، فارابیکسو، سامانه معاملات آنلاین کارگزاری فارابی یکی از بهترین سامانه‌های معاملات آنلاین بورس است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

2- به سرمایه‌گذاری خود تنوع ببخشید

حفظ تنوع در سبد دارایی‌ها از دیگر نکات مهمی است که به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بورس کمک می‌کند. به بیان دیگر، می‌توان گفت اگر با رعایت تعادل در صنایع و حتی دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنید، در صورتی که یکی از این صنایع، شرکت‌ها یا صندوق‌ها با مشکلی مواجه شود، با توجه به اینکه تمام سرمایه خود را صرف سرمایه‌گذاری در آن دارایی نکرده‌اید، تنها بخشی از سرمایه خود را از دست خواهید داد.

اختصاص دادن بخشی از منابع مالی به سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت قابل معامله (ETF)، یکی از محبوب‌ترین روش‌های معامله‌گران حرفه‌ای برای افزایش تنوع در سبد دارایی‌ها است. چنین سرمایه‌گذاری سبب می‌شود در صورتی که شاخص کل به دلایل مختلف نزولی شد و سرمایه‌گذاران دچار زیان شدند، این افراد بتوانند بخشی از سرمایه خود را از آسیب دور نگه دارند. در نظر داشته باشید صندوق درآمد ثابت لبخند فارابی (ETF) یکی از پربازده‌ترین صندوق‌های درآمد ثابت قابل معامله است که بازدهی آن بالاتر از میانگین بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت بازار است. همچنین این صندوق با دستیابی به رشد 293 درصدی دارایی‌های تحت مدیریت خود طی دوره سه ماهه منتهی به بهمن 1401 توانسته در این حوزه نیز در بازار پیشرو باشد و با اختلاف از سایر صندوق‌ها، رتبه نخست در رشد AUM را به خود اختصاص دهد.

3- از روش‌های غیرمستقیم سرمایه گذاری در بورس استفاده کنید

اگر ترجیح می‌دهید به‌جای سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس به شیوه‌ای دیگر از سود این بازار استفاده کنید و همچنان ریسک سرمایه‌گذاری خود را در این بازار در حداقل خود نگه دارید، پیشنهاد می‌کنیم سراغ روش‌های سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس بروید. سبدگردانی در بورس و سرمایه گذاری در صندوق‌ها روش‌هایی هستند که می‌توانید برای این امر در پیش بگیرید. مدیریت حرفه‌ای دارایی در این دست خدمات همان عاملی است که ریسک سرمایه‌گذاری شما را حداقل می‌کند.

خدمات سبدگردانی در بورس به آن دسته از خدمات شرکت‌های سبدگردان اشاره دارد که افراد می‌توانند از طریق آن، از یک شیوه اختصاصی برای سرمایه گذاری در بورس بهره‌مند شوند. برای این کار کافی است با مراجعه به یک شرکت سبدگردان معتبر و عقد قرارداد سبدگردانی، برای مدتی مشخص که عموما یک سال است، مدیریت سرمایه خود در بورس را به شرکت موردنظر بسپارید. لازم به ذکر است با توجه به هزینه‌بر بودن این دست خدمات، شرکت‌های سبدگردان همواره حداقل سرمایه‌ای برای ارائه خدمات سبدگردانی در بورس مشخص می‌کنند؛ به‌عنوان مثال حداقل سرمایه لازم برای استفاده از خدمات سبدگردانی در بورس از طریق شرکت سبدگردان فارابی معادل یک میلیارد تومان است.

همان‌طور که خواندید سبدگردانی در بورس شیوه‌ای است که تنها با میزان بالایی از سرمایه می‌تواند انجام شود؛ اما بازار سرمایه ابزار دیگری برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم دارد که این مشکل را حل کرده و سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس را برای هر گروهی از سرمایه‌گذاران با هر میزان سرمایه‌ای، ممکن کرده است. سرمایه گذاری در صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت، دو مورد از این روش‌ها هستند که به‌ترتیب برای سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر و محتاط مناسب هستند و افراد می‌توانند بسته به درجه ریسک‌پذیری خود بخشی از سرمایه خود را در این صندوق‌ها نگهداری کنند. در نظر داشته باشید در این حالت هم حفظ تنوع از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ بنابراین حتی اگر خود را یک سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر می‌دانید، باز هم حتما بخشی از دارایی خود را به سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت اختصاص دهید. نهایتا فراموش نکنید دریافت کد بورسی پیش از ورود به صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز ضروری است.

انتهای پیام

مرتبط با : کارگزاری فارابی
x تبلیغات
آ اس پ
آمیتیس تراول
فارکسیو
سفریار آریا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان