سازه های مدرن و باستانی قطر را باید جزو شگفت انگیزترین بناهای جهان دانست. استفاده از معماران بزرگ دنیا برای طراحی این سازه ها آنها را به مکانی جذاب و توریست پذیر تبدیل کرده است. بسیاری از گردشگرانی که برای تماشای بازی های جام جهانی 2022 به این کشور سفر کرده اند، فرصت بازدید از این بناها را غنیمت می شمارند.
کاماپرس در ادامه به معرفی بناهای شگفت انگیز قطر میپردازد؛
کتابخانه ملی قطر
این کتابخانه با ظاهر بیرونی الماسی شکل توسط رم کولهاس طراحی شده است. فضای داخلی کتابخانه ملی قطر نیز به نحوی طراحی شده است که نور و دید کافی برای مراجعهکنندگان ایجاد کرده باشد. این کتابخانه با بیش از یک میلیون کتاب، مرتبسازی خودکار کتاب را برای دسترسی آسان به هر مجموعه انجام داده است. از طرفی، یک کتابخانه قدیمی در زیرزمین کتابخانه ملی قطر نیز ساخته شده که اسناد مربوط به قرن هفتم پس از میلاد را در خود جای داده است.
هتل چهار فصل دوحه
در امتداد تفرجگاه خصوصی هتل چهار فصل دوحه، بزرگترین نوبو در جهان واقع شده است. رستوران سه طبقه تخم مرغیشکلی، غذاهای معروف ژاپنی معاصر سرآشپز را سرو میکند و مناظر خیرهکنندهای از آسمان پایتخت ارائه میدهد.
مرکز همایشهای ملی قطر
این مرکز (QNCC) توسط آراتا ایزوزاکی طراحی شده است و دارای درختان سیدرای در هم تنیده است که ساختار بیرونی مرکز را شکل میدهند. درخت با شاخههایی که سایه گستردهای از خود ایجاد میکنند، به طور سنتی نمادی از دانش است. مرکز همایشهای ملی قطر مجموعهای از رویدادها را در خود جای میدهد و شامل سالنهای نمایش، اتاقهای جلسه و فضای نمایشگاهی است.
مرکز Sidra Medicine
Sidra Medicine که از فولاد، شیشه و کاشی و سرامیک سفید تشکیل شده است، یک بیمارستان و مرکز تحقیقات زیست پزشکی است. این بیمارستان توسط سزار پلی طراحی شده است. نمای بیرونی این مرکز دارای سه بادبان است که گذشته دریانوردی قطریها را یادآور میشود. از مشخصه دیگر این محل میتوان به باغهای سرسبز مملوء از فضای سبز و آبنما اشاره کرد که جنبه درمانی دارند.
مرکز مطالعات اسلامی قطر (QFIS)
مسجد شهر آموزش برنده جشنواره جهانی معماری در سال 2015 در بخش مذهب شد. این مسجد بر روی پنج ستون بزرگ قرار دارد که نشان دهنده پنج ستون اسلام است. اساس تأسیس مرکز مطالعات اسلامی قطر، کلیات علوم اسلامی یا «مکانی است که همه در آن به جستوجوی دانش میپردازند. ساختمان مارپیچ و مسیرهای متعددی که مرکز را به مسجد متصل میکند، نشان میدهد که تمام دانشها در نهایت از ایمان نشأت میگیرند.
قلعه الوجبه
برای این که تاریخ و فرهنگ قطر را بشناسید، قلعه الوجیه مکان خوبی برای شروع است. این قلعه یکی از قدیمیترین قلعههای قطر است و در سال 1882 بنا شده است. قلعه الوجیه در منطقه الریان قرار دارد و در زمان حکومت عثمانیها بر قطر، نقشی محوری را ایفا میکرد. همین قلعه بود که با دیوارهای ستبر و محکمش از شیخ جاسم بن محمد آلثانی و سپاهش در برابر عثمانیها محافظت کرد. این قلعه چهار باروی دیدبانی دارد که به منظور دفاع بهتر در برابر دشمنان ساخته شده است. عثمانیها نتوانستند قلعه را تصرف کنند و در سال 1893 جنگ را در نبردی که به نام نبرد الوجیه شناخته میشود باختند. بعد از آن این قلعه توسط حمد بن عبداله آلثانی به عنوان اقامتگاه مورد استفاده قرار گرفت و سپس در نیمه قرن بیستم بازسازی گردید و به یک مکان تاریخی در قطر تبدیل شد.
انتشارات تاچارا به تازگی کتابی را با عنوان «نزدیک ترین جام جهانی» منتشر کرده است که علاوه بر معرفی دستاوردهای چندساله قطر به چشم انداز ملی قطر 2030 نیز اشاره دارد. این کتاب با حمایت سفرانه منتشر و در 1000 نسخه به بازار کتاب عرضه شده است.
انتهای پیام
مرتبط با : انتشارات تاچارا