به باور کارشناسان شهری، نسخه گارانتی برای ساخت و سازهای شهری از مسیر اصلاح دو قانون ساختوساز مصوب دهه ۳۰ و ۵۰ میگذرد.
به گزارش کاماپرس؛ با صدور دستورالعمل معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران برای تعیین فرمول جدید جریمه تخلف ساختمانی، بهای عبور از ضوابط و خطوط قرمز پروانه ساختمانی در شهر تهران برای سازندگان متخلف دو برابر شد. هرچند که این اقدام شهرداری تهران باعث خواهد شد تا آنچه در قالب ساختمانهای مسکونی جدید در شهر احداث میشود تا حد امکان منطبق با شرایط درجشده در پروانههای ساختمانی باشد اما پرسش اینجاست که جرایم تعیینشده تا چه اندازه ریسک بروز تخلف ساختمانی را افزایش میدهد یا آنکه هزینه انجام تخلف کمتر از نفع حاصل تخلف برای سازنده محسوب میشود؟
دو برابر شدن جریمه؛ بازدارندگی نسبی ایجاد میکند
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود به پرسش بالا اینگونه پاسخ داده است که « با توجه به میانگین قیمت مسکن و واحدهای نوساز در شهر تهران و همچنین با توجه به برآورد قیمت تمام شده ساخت مسکن در مقایسه با مبلغ جدید جریمه تخلف ساختمانی مشخص میکند میانگین مبلغ جریمه تخلف ساختمانی در سال ۹۹ که نسبت به سال گذشته معادل ۱۰۲ درصد افزایش یافته است با ۸۵ درصد از حاشیه سود ساختوسازهای مسکونی در شهر تهران برابری میکند. بنابراین با توجه به فرمول جدید جریمه تخلف ساختمانی در سال ۹۹ و مقایسه آن با حاشیه سود سازندگان در ساخت وسازهای مسکونی به نظر میرسد در صورتی که همین شکل برنامهریزی مدیریت شهری در عمل به اجرا درآید و سازندگان متخلف بر همین اساس جریمه تخلف خود را پرداخت کنند، این میزان جریمه میتواند برای سازندگان بازدارندگی نسبی در برابر عبور از خط قرمز پروانه ساختمانی که از سوی شهرداری تهران تعریف شده، ایجاد کند.»
کاهش تخلفات با اجرای قانون
این روزنامه در ادامه گزارش خود پیرامون افزایش جریمه برای بسازوبفروشهای متقلب! با اشاره به آماری که محمدسالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درباره تخلفات ساختمانی در بازه زمانی 1387 تا 1397 اعلام کرده، نوشته است: به باور کارشناسان شهری، اقدام اساسی که نسخه گارانتی برای ساخت و سازهای منضبط شهری شود از مسیر اصلاح دو قانون مربوط به حوزه ساختوساز مصوب دهه ۳۰ و ۵۰ میگذرد. از دیدگاه آنها اگر ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها مصوب دهه ۳۰ و قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی مصوب دهه ۵۰ بهطور اساسی اصلاح شود، مدیریت شهری بدون آنکه نیاز به تصویب نامههای متعدد داشته باشد، سازندهها را مکلف به اجرای قوانین میکنند.
انتهای پیام