جک دورسی ؛ خالق پرحاشیه «گنجشک آبی» را بیشتر بشناسید

جک دورسی
x تبلیغات
هلو

جک دورسی در سال 2006 توئیتر را راه‌اندازی کرد و با استفاده از آن توانست به میلیاردها دلار ثروت دست یابد. او به سبک زندگی خاص خود که شامل برنامه غذایی عجیب، حمام یخ و علاقه شدید به ارتباط با مدل‌های حوزه مد و فشن می‌شود، معروف است.

به گزارش کاما پرس، از مبارزه با ارتش ربات‌های توئیتری گرفته تا فرستادن ریش‌های بریده شده با نامه برای یکی از مدل‌های معروف آمریکایی، همگی باعث شده‌اند تا جک دورسی، مدیرعامل توئیتر همواره زندگی لاکچری و پرحاشیه‌ای را در قاب رسانه‌ها داشته باشد. او پس از راه‌اندازی توئیتر در سال 2006، به عنوان مدیرعامل، مدیر اجرایی و عضو هیات مدیره به فعالیت مشغول بوده است. وی همچنین در سال 2015 با راه‌اندازی شرکتی دیگر به نام اسکوئر (Square)، مجددا نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت.

این روزها اما او با خطر جدی پایین کشیده شدن از تاخ و تخت خود در توئیتر است. بخشی از هیات مدیره این شرکت که 4 صندلی مدیریتی را نیز در اختیار دارد، قصد دارند به بهانه نداشتن تمرکز کافی برای مدیریت توئیتر از سوی جک دورسی، آن هم به دلیل فعالیت همزمان وی در شرکت اسکوئر، برای او جایگزینی دیگر در نظر بگیرند.

البته، حواشی پیرامون او در سال‌های اخیر، صرفا به این موضوع مربوط نبوده و موضوعاتی چون روزه گرفتن او (وعده‌های غذایی نامتعارف، حمام یخ و دیگر کارهای روزمره عجیب او همواره به این انتقادات دامن زده‌اند. شاید با خود فکر می‌کنید که او زندگی بسیار ساده‌ای دارد اما این‌طورها هم نیست؛ او همانند دیگر میلیاردرها از خانه‌ای خیره‌کننده، روابطی پرحاشیه و ماشین‌های پرسرعت بهره می‌برد. در ادامه قصد داریم به بررسی کامل زندگی پرحاشیه جک دورسی بپردازیم.

یادگیری برنامه‌نویسی در 15 سالگی

جک دورسی

x تبلیغات
دریان سفر امید

دورسی با ثبت نام در دبیرستان اسقف دوبورک در سنت لوئیس، برنامه‌نویسی را نیز شروع کرد. او در سن 15 سالگی برنامه‌ای برای آژانس‌های تاکسی تلفنی طراحی کرد که همچنان در برخی از آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. او که علاقه‌ای به گشت‌وگذار در فروشگاه‌های الکترونیکی نداشت و از مسابقات ورزشی و فوتبال نیز فراری بود، از طرفداران پروپاقرص کنسرت‌های راک به شمار می‌رفت؛ گشت‌وگذاری در میان عکس‌های دوران نوجوانی جک دورسی در اینترنت و دیدن مدل موهای او در آن دوران، خود گواه این علاقه است!

تبعیت جک دورسی از الگوی دانشگاهی بزرگان دنیای تکنولوژی

همانند بسیاری از میلیاردرهای هم‌سطح خود، او هرگز از دانشگاه فارغ‌التحصیل نشد. وی مدت کوتاهی در دانشگاه علم و فناوری میسوری حضور داشت و قبل از انصراف، به دانشگاه نیویورک منتقل شد.

در سال 2000، دورسی از نمونه اولیه ساده یک مدل پیام‌رسانی رونمایی کرد که به وی اجازه می‌داد دوستان خود را از اتفاقات روزمره زندگی خود از طریق بلک‌بری آگاه کند. اما از آنجا که به نظر می‌رسید هیچکس به این روش پیام‌رسانی علاقه‌ای نشان نمی‌دهد، وی این ایده را برای مدتی کنار گذاشت.

شاید جالب باشد بدانید که او دارای مدرک حرفه‌ای ماساژ است. او این مدرک را در سال 2002 و پیش از اینکه به یکی از چهره‌های مطرح دنیای تکنولوژی بدل شود، کسب کرده است.

جک دورسی؛ از اودئو تا توئیتر

او برای نخستین بار در شرکت تولید پادکست اودئو (Odeo) استخدام شد؛ جایی که با دیگر هم‌بنیان‌گذاران توئیتر آشنا شد. اودئو در سال 2006 منحل شد و دورسی به ایده پیام‌رسانی خود و راه‌اندازی توئیتر بازگشت. او در تاریخ 21 مارس 2006 نخستین توئیت خود را بر روی توئیتر ارسال کرد. او از نام کاربری ساده «Jack» برای فعالیت در این پلتفرم استفاده کرد.

جک دورسی

جک دورسی و دیگر هم‌بنیان‌گذاران توئیتر، ایوان ویلیامز و بیز استون، دامنه این سایت را با قیمتی بالغ بر 7 هزار دلار خریداری کردند. دورسی که از زیورآلات نامتعارف بر روی بینی خود استفاده می‌کرد، مجبور شد برای حضور در جمع هیات‌مدیره از آن‌ها چشم‌پوشی کند. او در آن دوران 30 سال سن داشت.

فاصله گرفتن از توئیتر و بنیان‌گذاری اسکوئر

یک سال پس از بنیان‌گذاری توئیتر، نفوذ او در امور کمپانی با افت شدیدی مواجه شد. در سال 2008 ویلیامز به عنوان مدیرعامل توئیتر انتخاب شد و دورسی بر مسند ریاست هیات مدیره این کمپانی تکیه زد. او بلافاصله پروژه‌های جدیدی را آغاز کرد.

جک دورسی

او با سرمایه‌گذاری در شرکت «فور اسکوئر»، استارت‌آپی مالی تحت عنوان «اسکوئر» را راه‌اندازی کرد که مشتریان آن (کسب‌وکارهای کوچک) می‌توانستند به وسیله سخت‌افرازی که به گوشی متصل می‌شود با یکدیگر تبادلات مالی داشته باشند.

استقبال عمومی از توئیتر پس از 6 سال

در سال 2011، دورسی موفق به دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا شد. او در این دیدار به اوباما یادآوری کرد که می‌بایست جواب توئیت‌های خود را به 140 کاراکتر – که استاندارد آن زمان بود – محدود کند.

جک دورسی

توئیتر در نوامبر 2013 به ناگهان در میان عموم مردم با استقبال عجیبی روبه‌رو شد که این اقبال عمومی دورسی را طی چند ساعت به یکی از میلیاردرهای آمریکایی تبدیل کرد.

جک دورسی

مجله فوربس در گزارشی که در ابتدای سال 2014 منتشر کرده بود، دارایی دورسی را چیزی در حدود 2.2 میلیارد دلار ارزیابی کرده بود اما طولی نکشید که دارایی او در ماه مارس همان سال به 5.1 میلیارد دلار افزایش یافت.

حقوق جک دورسی از توئیتر؛ سالانه 1 دلار

انتشار گزارشی در مورد میزان دستمزد او از مدیرعاملی توئیتر در سال 2018 نیز تعجب همگان را برانگیخت. بر اساس این گزارش که در سال 2019 منتشر شد، دورسی بابت یک سال مدیریت خود در این کمپانی، تنها 1.40 دلار دریافت کرده بود که این رقم در مقایسه با سال قبل، یک ارتقا به شمار می‌رفت.

جک دورسی

پس از مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک که تنها 1 دلار بابت مدیرعاملی خود در این شرکت دستمزد دریافت می‌کند، او دومین مدیرعاملی است که کمترین میزان حقوق در سال را دریافت می‌کند. با این حال، او صاحب 557 میلیون دلار از سهام شرکت در بازارهای مالی است. البته، اگر او 10 درصد از سهام خود را بابت کمک به هزینه‌های جاری شرکت اسکوئر به فروش نمی‌رساند، هم‌اکنون از سهم بیشتری در توئیتر برخوردار بود. دورسی با این کار به افزایش رفاه کارکنان اسکوئر و همچنین، خرید سهام شرکت برای آن‌ها کمک شایانی کرد.

دارایی‌های لاکچری جک دورسی

مدیرعامل توئیتر پس از رشد چشم‌گیر دارایی‌هایش، یک دستگاه ب‌ام‌و سری 3 خرید که به گفته اطرافیان او، چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. بیز استون، دیگر هم‌بنیان‌گذار توئیتر در مصاحبه‌ای در سال 2013 می‌گوید: «او حالا می‌تواند بگوید ب‌ام‌و تنها خودرویی است که من به راندن آن علاقه دارم، زیرا از بهترین مهندسی اتومبیل بهره می‌برد.»

جک دورسی

او همچنین یک خانه در سواحل سان‌فرانسیسکو به ارزش 9.9 میلیون دلار خریداری کرد که به پل گلدن‌گیت دید مستقیم دارد. به عقیده دورسی، این پل یکی از بهترین سازه‌های بشری است.

یک روز دورکاری در هفته

دورسی در طول هفته، یک روز را به صورت دورکاری در نظر گرفته است. او در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که چهارشنبه هر هفته از آشپزخانه منزل شخصی خود به کارهای اداری می‌پردازد.

ابراز علاقه دورسی به ایلان ماسک و توئیت‌هایش

او همچنین اعلام کرده که از دیدگاه خود، ایلان ماسک را جالب‌ترین چهره توئیتر می‌داند. او معتقد است توئیت‌های ماسک به حل مشکلات بزرگ می‌پردازد و به صورت شفاف دیدگاه‌های او را در مورد مسائل مختلف بیان می‌کند. او می‌گوید از فراز و نشیب‌هایی که ماسک در توئیتر تجربه کرده است، لذت می‌برد.

جک دورسی

ماسک همچنین در پاسخ به این ابراز علاقه در توئیتی با انتشار «توئیتر عالی است.» از مواضع دورسی تشکر کرد.

برنامه غذایی عجیب جک دورسی و انتقادات پیرامون آن

یکی از جنجال‌برانگیزترین حواشی پیرامون دورسی اما مربوط به نحوه غذا خوردن او در طول شبانه روز است. او در یک پادکست اینترنتی اعلام کرده که در طول روز تنها یک وعده غذا می‌خورد و سعی می‌کند آخر هفته‌ها را روزه باشد. او می‌گوید اولین باری که اقدام به روزه گرفتن کرد، حس توهم به او دست داده است. او در مورد این تجربه خود می‌گوید: «موقعیت عجیبی بود اما دو بار بعدی که اقدام به روزه گرفتن کردم، متوجه شدم که فکر کردن به غذا و غذا خوردن چه قدر از وقت ما را در طول روز می‌گیرد. وقتی زمان روزه گرفتن را افزایش دادم، متوجه شدم که چقدر زمان کندتر می‌گذرد.»

جک دورسی

اما نظرات کاربران در مورد گفته‌های او چیز دیگری بود و بسیاری او را به عادی‌سازی نامنظمی وعده‌های غذایی متهم کرده بودند اما او چندی بعد در مصاحبه‌ای دیگر عنوان کرد که در طول هفته تنها 7 وعده غذا می‌خورد، آن‌هم فقط شام!

سفرهای جنجال‌برانگیز؛ از ژاپن تا میانمار!

دورسی هرازگاهی به نقاط مختلف دنیا سفر می‌کند و تصاویری از سفرهای خود را با 4 میلیون فالوئر توئیتر خود به اشتراک می‌گذارد. او در سفرهای خود با مقامات بلندپایه کشورهای مختلف دیدار می‌کند که از مهم‌ترین دیدارهای اخیر او می‌توان به دیدار با شینزو آبه، نخست وزیر کشور ژاپن اشاره کرد.

جک دورسی

اما سفر او میانمار موجب عجیبی از انتقادها را برانگیخت. دورسی در دسامبر 2018 با انتشار تصویری از کشور میانمار با اشتیاق خاصی مردم را برای داشتن یک سفر خوب به این کشور دعوت کرد اما این در حالی بود که میانمار با انتقادات گسترده‌ای از سوی کاربران فضای مجازی در مورد کشتار مسلمانان روهینگیا روبه‌رو بود.

جک دورسی

بسیاری از کاربران دعوت دورسی به این کشور را حمایت از جنایت‌های صورت‌گرفته تلقی می‌کردند.

حمایت ضمنی جک دورسی از ترامپ

در مصاحبه عجیب‌وغریبی که هافینگتون پست با دورسی تدارک دیده بود، از وی سوال شد که اگر دونالد ترامپ در توئیتر طرفداران خود را به قتل یک روزنامه‌نگار ترغیب کند، آیا اکانت او را حذف خواهند کرد یا خیر که پاسخ مبهم او بار دیگر موج شدیدی از انتقادات را برانگیخت.

دورسی در پاسخ به این سوال گفت: «برای من مهم نیست که بد به نظر برسم. من به نحوه تفکر و اینکه آنچه که می‌بینم، شفاف باشد فکر می‌کنم.»

جک دورسی

جالب است بدانید، پس از انتخابات جنجال‌برانگیز آمریکا که به ریاست جمهوری دونالد ترامپ منجر شد، دورسی و سندبرگ – از مدیران شرکت فیسبوک – بابت مورد اتهام قرار گرفتن در مورد دخالت در انتخابات و همچنین استفاده ابزاری از شبکه‌های مجازی به دادگاه فراخوانده شدند. دورسی در خلال این دادگاه از شدت ضربان قلب خود تصویری را بر روی توئیتر شخصی‌اش منتشر کرد. او چندین ساعت بر روی صندلی داغ بود و ضربان قلبش به 109 بیت در دقیقه رسیده بود.

علاقه شدید به سونا و حمام یخ

دورسی علاقه شدیدی به حمام و سونا دارد، به‌طوری که اگر او را در واشنگتن پیدا نکنید، حتما باید سری به حمام یخ و سونای او بزنید. او در مصاحبه‌ای رادیویی اعلام کرد که از سال 2016 با حمام یخ و سونا آشنایی پیدا کرده است.

اگر سری به توئیت‌های دورسی بزنیم، متوجه علاقه او به ارزهای مجازی و همچنین اشاره او به مزایای آن می‌شویم. او یکی از طرفداران پروپاقرص بیتکوین است و عقیده دارد این ارز مجازی در آینده نه‌چندان دور نقش بزرگی را در نقل و انتقالات مالی ایفا خواهد کرد.

تور 6 ماهه جک دورسی در آفریقا

جک دورسی

دورسی در پایان سال 2019 اعلام کرد که قصد دارد 3 تا 6 ماه از سال 2020 را در قاره آفریقا بگذراند. طبق اعلام او، وی قصد دارد در این چند ماه از کشورهای اتیوپی، غنا، نیجریه و آفریقای جنوبی دیدن کند.

از خطر برکناری تا حمایت همه‌جانبه ایلان ماسک

جک دورسی، مدیرعامل کمپانی پرسروصدای توئیتر که این روزها با خطر برکناری از این سمت شغلی مهم و استراتژیک دست و پنجه نرم می‌کند، با حمایت ایلان ماسک و کارمندان داخلی خود، متحدان بزرگی را در کنار خود دیده و امیدوار است ورق بازی دردسرساز این روزها توسط این حمایت‌ها برگردانده شود.

جک دورسی

ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا (Tesla) و بنیان‌گذار شرکت ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس (SpaceX) در توئیتی که به تازگی منتشر کرده، علاوه بر اعلام حمایت خود از دورسی، او را انسانی خوش‌قلب معرفی و در انتهای پیام خود نیز از ایموجی قلب استفاده کرده است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، جک دورسی توسط میلیاردر معروف – پاول سینگر – که چیزی در حدود 5 درصد از سهام کمپانی توئیتر را در اختیار دارد، برای برکناری از سمت مدیرعاملی تحت فشار حداکثری قرار گرفته و کمپینی قدرتمند برای جایگزینی او نیز تشکیل شده است. به گزارش بلومبرگ، سینگر معتقد است، دورسی که مدیرعاملی شرکت اسکوئر (Square) را نیز بر عهده دارد، تمرکز خود بر توئیتر را از دست داده است.

ماسک که هم‌اکنون مدیریت همزمان دو شرکت تسلا و اسپیس‌ایکس را بر عهده دارد، خود یکی از مدعیان مبارزه با فشارهای این‌چنینی از سوی سرمایه‌گذاران است و طی سال‌های گذشته چندین بار خطر برکناری را تهدید به فرصتی برای تحکیم جایگاه خود کرده است.

x تبلیغات
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان