سامانه ای که برای حذف واسطهها و شفافسازی فرایند قرعه کشی خودروهای داخلی ایجاد شده بود، در اولین تجربه با موجی از چالش و اخلال مواجه شد.
به گزارش کاماپرس، هرچند وزیر صمت سال گذشته ادعا کرده بود بساط قرعه کشی خودرو جمع می شود اما در سال جاری خود به متولی اصلی قرعه کشی تبدیل شد. او برای انجام متمرکز این فرایند یک سامانه ایجاد کرد که در اولین تجربهاش بنا به اعلام عبدالله توکلی لاهیجی، مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت، با ثبت نام چهار میلیون داوطلب مواجه شد.
عملکرد این سامانه با واکنش های متعدد رسانه های عمومی و تخصصی مواجه شد. عمدهترین چالش های این قرعه کشی شامل موارد زیر بود:
1- سامانه در اولین روزهای فعالیت به همه کاربران اجازه ثبت نام نمیداد. به همین خاطر بسیاری از متقاضیان ناچار شدند با تاخیر ثبتنام کنند.
2- نتایج قرعه کشی نیز در موعد مقرر اعلام نشد و پس از چند نوبت به تاخیر افتادن بالاخره با سی ساعت تاخیر اطلاعرسانی شد.
3- نام برخی افراد که در اعلام اولیه نتایج برنده شده بودند، پس از یکی دو روز به لیست رزرو منتقل شد.
4- در اسامی برندگان محصولات ایران خودرو اخلال و تغییر صورت گرفت.
5- شرکت ایران خودرو و وزارت صمت هیچیک مسئولیت این اخلال را برعهده نگرفتند.
6- بنابه اعلام مسئولان وزارت صمت، یک شرکت که نام آن اعلام نشده، مسئولیت برگزاری قرعهکشی را برعهده داشته است.
7- فرایند قرعهکشی برخلاف گذشته به صورت آنلاین و در معرض دید کاربران و مردم انجام نشد.
8- شرکتهای خودروسازی خصوصی که تا پیش از این هیچ نیازی به قرعه کشی نداشتند، به اجبار ناچار شدند محصولات خود را در این سامانه عرضه کنند. بنابه اعلام سایت اکوایران، چالشهای قرعهکشی خودرو توسط وزارت صمت دامن این شرکتها را هم گرفت.
در این مرحله قرعهکشی ۳۸ مدل خودرو از ۶ شرکت داخلی به متقاضیان عرضه شد. چهار میلیون و ۱۷۵ هزار و ۳۵۲ نفر در این قرعهکشی ثبتنام کردند؛ سه میلیون و ۸۷۸ هزار و ۳۰۱ نفر آنها در طرح عادی و ۲۹۷ هزار و ۵۱ نفر در طرح حمایت از خانواده شرکت داشتند. 186 هزار خودرو نیز بین متقاضیان قرعهکشی شد. یعنی به ازای هر 22 نفر یک دستگاه خودرو.
انتهای پیام
مرتبط با : ایران خودروسایپاگروه بهمنمدیران خودرو