در روزهای اخیر، اخبار مرتبط با وضع مالیات بر عایدی سرمایه، بحثبرانگیز بود و عدم شفافیت اطلاعات در این زمینه باعث بروز سردرگمی شده است.
به گزارش کاماپرس، در رابطه با مالیات بر عایدی طلا برخی نکات وجود دارد که آگاهی از آن می تواند تا حدودی کمک کننده باشد.
خرید و نگهداری طلا به خودی خود مشمول مالیات نمیشود و هیچ الزامی نیز به ثبت موجودی طلا وجود ندارد. این مالیات تنها بر سودی که از فروش دارایی حاصل شود وضع خواهد شد.
همچنین هر فرد بالای 18 سال میتواند تا 150 گرم طلا را بدون نیاز به پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه به فروش برساند.
بیشتر بخوانید:
درصورت بیشتر بودن طلای فروخته شده از این مقدار، درصورتیکه این فروش درمدت زیر یک سال انجام گیرد، بر 10 درصد سود حاصل از آن مالیات وضع خواهد شد.
اگر این مدت بین 1 تا 2 سال باشد، مقدار مالیات به 20 درصد سود میرسد و اگر این زمان بالای 2 سال باشد، بر 10 درصد سود آن (پس از کسر تورم) مالیات وضع میشود.
نکته قابل توجه دیگر این است که اگر طلا به صرافیهای مجاز یا طلافروشیهای دارای پایانه فروشگاهی و ثبت صورتحسابهای الکترونیک و ازطریق صورتحساب الکترونیک فروخته شود، اساساً از مالیات بر عایدی سرمایه معاف خواهد بود.
معاملات اوراق بهادار طلا نیز مشمول مالیات عایدی سرمایه نخواهند شد.
علاوه بر این، طلافروشیها نیز از پرداخت این مالیات معاف هستند.
نکته دیگر این است که مالیات بر عایدی سرمایه ۳سال پس از قانونی شدن به مرحله اجرا خواهد رسید و اصطلاحاً ۳سال تنفس خواهد داشت.
به گزارش عرشه آنلاین، این مالیات هنوز به صورت قانون درنیامده و مجلس، ایرادات شورای نگهبان به آن را اصلاح کردهاست. اکنون باید در انتظار رأی نهایی شورای نگهبان ماند.
انتهای پیام