معماران ایرانی با پیوند دادن سبک معماری نوین این کشور با میراث فرهنگیشان اقدام به تغییر چهره معماریهای معاصر کردهاند. به همین خاطر، ترکیب ارزشهای بومی با پیشرفتهای فناوری روز دنیا به مسیری برای خلق محیطی مدرن در کشور بدل شده است.
به گزارش کاماپرس، نسل جدیدی از معماران ایرانی با بهرهگیری از پیشینه فرهنگی و تاریخ ایران راه را به سوی آیندهای هموار میسازند که چشماندازی جدید برای معماری ایرانی فراهم میکند. این معماران با پروژههای برجسته خود به عنوان سنگ بنای معماری معاصر ایران شناخته میشوند.
در گزارشی که توسط شیدا شاکری در سایت معماری پارامتریک منتشر شده است، 7 معمار برجسته و پیشگام ایرانی در این سبک معرفی شده اند که در ادامه با هر یک آشنا می شویم:
1- حبیبه مجد آبادی
معمار، نویسنده، طراح و مدرس ایرانی است که رویکردی شاعرانه، سنتی و مدرن را در پیش گرفته است. خانم مجدآبادی بر این باور است که نقص های کار دست انسان را باید به یک اثر هنری متمایز تبدیل کرد.
خانم مجد آبادی تاکنون جوایز مهم و متعددی را در زمینه معماری کسب کرده اند که از جمله می توان به جایزه آقاخان در سال 2016، جایزه ساخت و ساز در سال 2019، جایزه شیکاگو در سال 2014، جایزه جهانی آجر در سال 2014 و جایزه معمار در سال 2014 اشاره کرد.
2- فرشاد مهدی زاده
فرشاد مهدی زاده، بنیانگذار FMZD، در فرآیندهای طراحی خود بر معماری بافت فضایی و تأثیر جغرافیا بر معماری تمرکز دارد. فرشاد مهدی زاده از جمله معماران ایرانی است که جوایز مختلف ملی و بین المللی را دریافت کرده است.
جوایز او برای پروژههای چند مقیاسی شامل جایزه معمار (2011)، جایزه جشنواره جهانی معماری (2014) و جایزه هیئت داوران معمار در سالهای 2016 و 2017 میشود.
3- هومن بالازاده
هومن بالازاده، موسس و مدیر اجرایی گروه طراحی هوبا، قصد ایجاد پروژههایی را دارد که کیفیتهای فرهنگی و جغرافیایی بالایی را ارائه میدهند. او در تلاش است تا بهترین گزینهها از نظر پایداری و اقتصادی را ارائه دهد. یکی از الزامات طراحی حیاتی طراحی هوبا، دستیابی به هماهنگی بین کل و تک تک اجزاء است. برای انجام این کار، آنها نور، رنگ، رابطه معماری و شهر، مصالح ساختمانی و تحول نمودارهای فضایی در معماری ایرانی را بررسی کردند.
پروژههای هومن بالازاده جوایزی را از سازمانهای مختلف ملی و بینالمللی دریافت کرده است.
4- علیرضا تغابنی
ایشان بنیانگذار نکست آفیس، به خاطر فرم خلاقانه و انقلابی بسیاری از طراحیهایش شهرت دارد. او از جمله معماران ایرانی است که بر اساس شرایط اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی سیاسی و فرهنگی هر پروژه، جایگزینی مدرن برای معماری سنتی ایرانی خلق میکند. پروژههای بی شمار او، از خانههای ویلایی گرفته تا مجتمع های مسکونی و تجاری جوایز متعددی را دریافت کردهاند.
علیرضا تغابنی در سال ۱۳۸۱ از دانشگاه گیلان فارغالتحصیل شد و پس از آن تحصیلاتش را در مقطع دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران ادامه داد. او برنده چهار دوره جایزه معمار و نخستین دوره جایزه آکادمی سلطنتی دورفمن است.
5- رضا دانشمیر
رضا دانشمیر کار حرفه ای خود را با پروژه Ave شروع کرد. او در این پروژه یک استخر متروکه را به یک گالری هنری تبدیل کرد. کارهای او ساختارها و فرم های پویا و روان را با فضاهای کاربردی ادغام می کند تا کیفیت معماری کشور را بهبود بخشد.
او تاکنون پروژه های بی نظیری مانند سینما پارک ملت، مسجد ولیعصر، مرکز آوا، برج جام، ساختمان اداری گلفام و چندین اثر دیگر را به اجرا درآورده است.
6- سارا کلانتری
سارا کلانتری به همراه همسرش رضا صیادیان بر روی نماهای پویا و طراحی بدون حاشیه تمرکز دارد. او بر روی طیف گستردهای از انواع ساختمانها کار می کند. ایشان به واسطهی تجربهی گرانبهایش در مسابقات ملی و بینالمللی مختلفی برنده شده است.
7- رضا نجفیان
رضا نجفيان، طراح و معمار ايرانی و موسس شرکت ReNa است. او تا کنون پروژه های موفقی را در زمینه طراحی، معماری، طراحی گرافیک و عکاسی بر عهده داشته است.
او در کارهایش جهان را از زاویه ای تازه می بیند تا هنر، خلاقیت و کاوش را با کارهایش در هم آمیزد. او طراحی لوگو، هویت سازمانی و پروژه های برندسازی برای بیش از 70 دفتر و سازمان را در کارنامه حرفه ای خود دارد.