یک کارشناس میگوید؛ صنعت خودرو قربانی تضاد منافع ذینفعان اعم از «قطعهسازان و تولیدکنندگان، سیستم مدیریتی و مصرفکننده» شده است.
به گزارش کاماپرس؛ «هرکسی از ظن خود شد یارمن» حکایت صنعت خودرو در کشور ما نیز برگرفته از مضمون این مصرع است.» این روایت یک کارشناس صنعت خودرو از وضعیت این حوزه در شرایط فعلی صنایع ایران است. صنعتی که این روزها با چالشهای عمدهای در زمینه عرضه و فروش خودرو مواجه است و هربار با یک نسخه نه چندان بادوام! از طرف ذینفوذان و ذینفعانش روبرو میشود. روزنامه تعادل در شماره روز چهارشنبه خود با مجید جلیلی کارشناس حوزه صنعت در ارتباط با حال بد صنعت خودرو گفتگو کرده و از او پرسیده ضمن شناسایی دلیل بیماری بازار خودرو ، راه حلهای مدنظر خود را برای خروج از بحران ارائه کند.
7 راه نجات صنعت خودرو
«مجید جلیلی» کارشناس حوزه صنعت در گفتوگو با روزنامه «تعادل» در پاسخ به این پرسشها معتقد است که صنعت خودرو قربانی تضاد منافع ذینفعان اعم از «قطعهسازان و تولیدکنندگان، سیستم مدیریتی و مصرفکننده» شده است؛ بازیگرانی که هر کدام سازخودشان را میزنند و تعامل نادرست آنها موجب شده که صنعت خودرو در طول عمر نزدیک به 50 ساله خود مسیر مشخص و واحدی نداشته باشد. از نگاه این کارشناس، راه نجات و توسعه صنعت خودرو درگرو رعایت 7 اصل مهم است.
1.بسترسازی مناسب سیاسی و اقتصادی برای تعامل با دنیا.
2. حذف رویههای نادرستی که پیش از این در این صنعت وجود داشته است.
3. تعیین برنامه مشخص دولت برای صنعت خودرو و خودداری از حمایتهای بدون ضابطه، غیرزمانمند و غیرمشروط از صنعت خودرو.
4. دولت میان مالکیت دولتی و مدیریت دولتی تفاوت قائل شود.
5. موضوع رقابت در این صنعت جدی گرفته شود، که با ایجاد فضایی برای ورود خودروهای وارداتی در شرایط مناسب امکانپذیر است.
6. در بخش خرد وبنگاهی نیز اصلاحاتی در مدیریت منابع انسانی، تحقیق و توسعه، مدیریت سرمایهگذاریها، تامین مالی و… صورت پذیرد.
7. «عمق داخلیسازی و تیراژ تولید» در صنعت قطعهسازی دو موضوع بسیار مهم است که باید به آن پرداخته شود.
انتهای پیام